Typ fermentacji : górna Zakres temperatur fermentacji : 16-24 oC Stopień odfermentowania : 72-75% Flokulacja : niska Profil smakowy : szczep z południowej Belgii przeznaczony do piw w stylu bière blanche (witbier) Szczep polecany do piw w stylach : Bière blanche / Witbier, Belgian Pale Ale Data przydatności: 05.02.2016
Typ fermentacji : górna Zakres temperatur fermentacji : 19-24 oC Stopień odfermentowania : 74-78% Flokulacja : średnia/niska Tolerancja alkoholu w piwie : 12% ABV Profil smakowy : uniwersalny szczep polecany do belgijskich piw klasztornych, profil smakowo-zapachowy charakterystyczny dla piw typu belgijski ale Szczep polecany do piw w stylach : Blond, Dubbel, Tripel, Belgian Dark Strong Ale Data przydatności: 21.01.2016
Typ fermentacji : górna Zakres temperatur fermentacji : 18-24 oC Stopień odfermentowania : 72-76% Flokulacja : wysoka Tolerancja alkoholu w piwie : 12% ABV Profil smakowy : belgijski szczep o bardzo silnym charakterze przyprawowo-owocowym Szczep polecany do piw w stylach : Blond, Dubbel, Tripel, Belgian Dark Strong Ale Data przydatności: 21.11.2015
Typ fermentacji : górna Zakres temperatur fermentacji : 18-22 oC Stopień odfermentowania : 63-76 % Flokulacja : niska Tolerancja alkoholu w piwie : 9% ABV Profil smakowy : neutralny smakowo szczep pochodzący z Wielkopolski, tradycyjnie używany do produkcji piwa Grodziskiego Szczep polecany do piw w stylach : Grodziskie Data przydatności: 14.09.2015
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 18-22 oC Stopień odfermentowania: 72-78% Flokulacja: wysoka Tolerancja alkoholu w piwie: 9% ABV Profil smakowy: szczep pochodzący z północnej Anglii, przyjemny bukiet smakowo-zapachowy, produkcja estrów i fenoli na średnim poziomie Szczep polecany do piw w stylach: Standard/Special/Premium Bitter, English IPA, English Pale Ale
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 16-22 oC Stopień odfermentowania: 71-75% Flokulacja: wysoka, gęstwa drożdżowa tworzy zwarte granulki, cecha charakterystyczna szczepu Tolerancja alkoholu w piwie: 12% ABV Profil smakowy: uniwersalny irlandzki szczep polecany do mocnych i/lub ciemnych piw górnej fermentacji. W przypadku fermentacji w niskim zakresie temperatur szczep ten daje delikatny owocowy profil. Dla wyższych temperatur produkcja estrów i owocowy charakter wydatnie wzrastają. Szcze
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 18-24 oC Stopień odfermentowania: 72-76% Flokulacja: wysoka Tolerancja alkoholu w piwie: 12% ABV Profil smakowy: belgijski szczep o bardzo silnym charakterze przyprawowo-owocowym Szczep polecany do piw w stylach: Blond, Dubbel, Tripel, Belgian Dark Strong Ale Data minimalnej przydatności: 21.11.2015
Typ fermentacji: dolna Zakres temperatur fermentacji: 8-14 oC Stopień odfermentowania: 73-77% Flokulacja: wysoka Tolerancja alkoholu w piwie: 11% ABV Profil smakowy: szczep dolnej fermentacji z rejonu Monachium Szczep polecany do piw w stylach: German Pils, Marzen, Bock, Munich Dunkel Minimalna data przydatności: 14.01.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 18-22 oC Stopień odfermentowania: 75-81% Flokulacja: niska/średnia Tolerancja alkoholu w piwie: 10% ABV Profil smakowy: szczep do piw pszenicznych o wybitnie owocowym charakterze Szczep polecany do piw w stylach: Hefe-Weizen, Dunkel-Weizen, Weizenbock Minimalna data przydatności: 22.01.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 14-20 oC Stopień odfermentowania: 73-77 % Flokulacja: średnia Tolerancja alkoholu w piwie: 11% ABV Profil smakowy: szczep pochodzący z północnych Niemiec polecany do tradycyjnych piw górnej fermentacji, neutralny profil smakowy, niska produkcja estrów, szeroki zakres temperature Szczep polecany do piw w stylach: Alt, Kolsch Data minimalnej przydatności: 17.01.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 18-22 oC Stopień odfermentowania: 73-80 % Flokulacja: niska Tolerancja alkoholu w piwie: 9% ABV Profil smakowy: klasyczny angielski szczep do bitterów, bogaty profil smakowo-zapachowy, produkcja estrów na wysokim poziomie Szczep polecany do piw w stylach: Standard Bitter, Special Bitter, Extra Special Bitter, Premium Bitter, Brown Porter, English Pale Ale Minimalna data przydatności: 15.01.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 18-25 oC Stopień odfermentowania: 77-82 % Flokulacja: niska Tolerancja alkoholu w piwie: 11% ABV Profil smakowy: bardzo aromatyczny francuski szczep używany do piw w stylu saison Szczep polecany do piw w stylach: saison, dubbel, tripel Minimalna data przydatności: 05.02.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 14-22 oC Stopień odfermentowania: 74-78 % Flokulacja: niska Tolerancja alkoholu w piwie: 10% ABV Profil smakowy: uniwersalny szczep górnej fermentacji o niskiej produkcji estrów, szeroki zakres temperatur stosowania Szczep polecany do piw w stylach: American Wheat, Cream Ale, Alt, Kolsch Minimalna data przydatności: 22.01.2016
Typ fermentacji: dolna Zakres temperatur fermentacji: 8-12 oC Stopień odfermentowania: 73-78 % Flokulacja: wysoka Tolerancja alkoholu w piwie: 12% ABV Profil smakowy: szczep typowy dla piw dolnej fermentacji w stylu Czeskim Szczep polecany do piw w stylach: Pilsner Urquell, Pils Minimalna data przydatności: 14.01.2016
Typ fermentacji: górna Zakres temperatur fermentacji: 8-22 oC Stopień odfermentowania: 74-80% Flokulacja: średnia Tolerancja alkoholu w piwie: 10% ABV Profil smakowy: klasyczny szkocki szczep, neutralny profil, niska produkcja estrów Szczep polecany do piw w stylach: Old Ale, Strong Scotch Ale, Scottish Light 60,- Scottish Heavy 70,- Scottish Export 80,- Minimalna data przydatności: 15.01.2016