Szczegółową instrukcję przygotowania znajdziecie powiększając zdjęcie poniżej. Opakowanie nie zawiera drożdży - należy dokupić je osobno. Polecamy drożdże Gozdawa POK V. Podpiwek - najstarszy polski prebiotyk. Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych. Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciwutleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników jest na poziomie porównywalnym do „osławionej zielon
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Premium Lager, inna nazwa Full Lager. Jeszcze 25 lat temu najbardziej pożądane piwo na rynku polskim, browaru który wszyscy znają. Archetyp polskiego lagera. Fermentację należy prowadzić przez 24 godziny w okolicach 20 C, a potem starać się schłodzić brzeczkę do 14-16 C. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Najlepiej swój charakter ujawnia po 3 miesiącach.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American Wheat, posiada 50% słodu pszenicznego. Jasna barwa, niska goryczka. Bardzo orzeźwiające. Fermentacje należy prowadzić w górnym zakresie temperatur przewidzianym dla drożdży "pszenicznych". Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 14 dni.
Koncentrat soku jabłkowego ze starych polskich odmian. Aby przygotować 20 litrów cydru należy jeszcze dodać 1 kg cukru. W komplecie znajdują się drożdże FCG1 Zawartość ekstraktu 71-72 Brix