Gozdawa

Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g

Gozdawa Podpiwek Staropolski 200 g

Szczegółową instrukcję przygotowania znajdziecie powiększając zdjęcie poniżej. Opakowanie nie zawiera drożdży - należy dokupić je osobno. Polecamy drożdże Gozdawa POK V.    Podpiwek - najstarszy polski prebiotyk. Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych. Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciwutleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników jest na poziomie porównywalnym do „osławionej zielon

idź do sklepu
Gozdawa KONESER Premium Lager 3,4 kg

Gozdawa KONESER Premium Lager 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie.  Opis producenta: Piwo w stylu Premium Lager, inna nazwa Full Lager. Jeszcze 25 lat temu najbardziej pożądane piwo na rynku polskim, browaru który wszyscy znają. Archetyp polskiego lagera. Fermentację należy prowadzić przez 24 godziny w okolicach 20 C, a potem starać się schłodzić brzeczkę do 14-16 C. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Najlepiej swój charakter ujawnia po 3 miesiącach.    

idź do sklepu
Gozdawa KONESER American Wheat 3,4 kg

Gozdawa KONESER American Wheat 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie.  Opis producenta: Piwo w stylu American Wheat, posiada 50% słodu pszenicznego. Jasna barwa, niska goryczka. Bardzo orzeźwiające. Fermentacje należy prowadzić w górnym zakresie temperatur przewidzianym dla drożdży "pszenicznych". Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 14 dni.    

idź do sklepu
Gozdawa Cydr 1,6 kg + drożdże

Gozdawa Cydr 1,6 kg + drożdże

Koncentrat soku jabłkowego ze starych polskich odmian. Aby przygotować 20 litrów cydru należy jeszcze dodać 1 kg cukru. W komplecie znajdują się drożdże FCG1 Zawartość ekstraktu  71-72 Brix  

idź do sklepu