Hatsukokoro

Hatsukokoro Yorokobi SLD Nóż Szefa kuchni 18 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 18 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów szukających trochę krótszego noża niż klasyczne 21 cm. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. O marce: Hatsukokoro to gama przeróżnych ręcznie kutych i wykańczanych produktów przez najlepszy kowali z całej Japonii, co skutkuje różnorodnością noży, które o

idź do sklepu
Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Santoku 16,5 cm

Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Santoku 16,5 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! Hatsukokoro Kurogane to kute noże pochodzące z regionu Tosa. To to idealne połączen

idź do sklepu
Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 16,5 cm

Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 16,5 cm

Oryginalne wykończenie i nietypowy kształt, sprawia że Bunka zawsze przyciąga swoją uwagę. Jest to połączenie noża Gyuto oraz Santoku. Czerpiąc z obu jak najwięcej, szeroka klinga jak w nożu Santoku oraz ostry czubek typowy dla noża Gyuto, sprawia że Bunka. Sprawdzi się doskonale w pracach kuchennych od siekania, po precyzyjne krojenie. Czy to sprawia że Bunka to nóż niemal idealny? Hatsukokoro Kurogane to kute noże pochodzące z regionu Tosa. To to idealne połączenie tradycji, trwałości i funkcjonalności

idź do sklepu
Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 12 cm

Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 12 cm

Niewielki nóż kształtem przypominającym Bunkę, w wersji mini. Może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem to obecnej kolekcji. Ostrze o długości 12 cm nada się zarówno do krojenia produktów średniej i małej wielkości, jak również przy odrobinie wprawy damy sobie radę z obieraniem.  Hatsukokoro Kurogane to kute noże pochodzące z regionu Tosa. To to idealne połączenie tradycji, trwałości i funkcjonalności. Noże z tej serii wykonano z rdzewnej stali Aogami#2, okutej miękkim żelazem.

idź do sklepu
Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 8 cm

Hatsukokoro Kurogane Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Bunka 8 cm

Niewielki nóż kształtem przypominającym Bunkę, w wersji mini. Doskonale sprawdzi się w niewielkich pracach kuchennych, ostrze o długości 8 cm świetnie radzi sobie z obieraniem warzyw, owoców, jak również doskonale nadaje się do usuwania pestek czy gniazd. Ostry czubek pozwala szybko I dokładnie wykroić niechciane elementy. Hatsukokoro Kurogane to kute noże pochodzące z regionu Tosa. To to idealne połączenie tradycji, trwałości i funkcjonalności. Noże z tej serii wykonano z rdzewnej stali Aogami#2, okutej

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa SG2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Hatsukokoro Hayabusa SG2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Należy pamiętać o regularnym ostrzeniu tutaj najlepiej sprawdzą się kamienie Shapton lub Naniwa. O marce: Hatsukokoro to gama przeróżnych ręcznie kutych i wykańczanych produktów przez najlepszy kowali z całej Japoni

idź do sklepu
Hatsukokoro Ginsou Silver#3 Nickel Damascus Nóż Santoku 18 cm

Hatsukokoro Ginsou Silver#3 Nickel Damascus Nóż Santoku 18 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! Nóż należy do serii Hatsukokoro Ginsou, słowo "Ginsou" (銀装) w japońskim oznacza "sr

idź do sklepu
Hatsukokoro Ginsou Silver#3 Nickel Damascus Nóż Bunka 18 cm

Hatsukokoro Ginsou Silver#3 Nickel Damascus Nóż Bunka 18 cm

Oryginalne wykończenie i nietypowy kształt, sprawia że Bunka zawsze przyciąga swoją uwagę. Jest to połączenie noża Gyuto oraz Santoku. Czerpiąc z obu jak najwięcej, szeroka klinga jak w nożu Santoku oraz ostry czubek typowy dla noża Gyuto, sprawia że Bunka. Sprawdzi się doskonale w pracach kuchennych od siekania, po precyzyjne krojenie. Czy to sprawia że Bunka to nóż niemal idealny? Nóż należy do serii Hatsukokoro Ginsou, słowo "Ginsou" (銀装) w japońskim oznacza "srebrne ubranie". To idealne określenie dl

idź do sklepu
Hatsukokoro Saihyo Kurozome SG2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Hatsukokoro Saihyo Kurozome SG2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Nóż należy do serii Hatsukokoro Saihyo, którą najlepiej określą słowa diamentowy pył. Rękojeść jest oktagonalna, a drewno to heban, pierścień wykonany został z bawolego rogu.  Warstwy na ostrzu sprawiają, że ciężko o

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa VG-10 Tsuhime Nóż Szefa kuchni 21 cm

Hatsukokoro Hayabusa VG-10 Tsuhime Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Nóż został z nierdzewnej stali VG-10, dodatkowo na klindze zastosowano delikatne młotkowanie, które nadaje dodatkowe uroku ostrzu. Oktagonalna rękojeść została wykonana z drewna hebanowego. Jest to świetny nóż zarówn

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa VG-10 Tsuhime Nóż Santoku 18 cm

Hatsukokoro Hayabusa VG-10 Tsuhime Nóż Santoku 18 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! Nóż został z nierdzewnej stali VG-10, dodatkowo na klindze zastosowano delikatne mł

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa Ginga ATS-34 Damascus Nóż Szefa kuchni 24 cm

Hatsukokoro Hayabusa Ginga ATS-34 Damascus Nóż Szefa kuchni 24 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 24 cm z pewnością dedykujemy, bardzo doświadczonym użytkownikom, mającym już podstawową wiedzę o używaniu tak długich ostrzy. Nóż należy do serii Hatsukokoro Hayabusa, słowo "Hayabusa" (はやぶさ) w japońskim oznacza sokoła wędrownego. W kontakcie ostrości i precyzji ciężko o lepsze porównanie, żadna marchewka nie oprze się cięciu tych pięknie wykonanych noży.  O marce: Hatsukokoro to ga

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa SG2 Nóż Santoku 18 cm

Hatsukokoro Hayabusa SG2 Nóż Santoku 18 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! Nóż należy do serii Hatsukokoro Hayabusa, słowo "Hayabusa" (はやぶさ) w japońskim oznac

idź do sklepu
Hatsukokoro Hayabusa Aogami Super/SS Migaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

Hatsukokoro Hayabusa Aogami Super/SS Migaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Nóż należy do serii Hatsukokoro Hayabusa, słowo "Hayabusa" (はやぶさ) w japońskim oznacza sokoła wędrownego. W kontakcie ostrości i precyzji ciężko o lepsze porównanie, żadna marchewka nie oprze się cięciu tych pięknie w

idź do sklepu
Hatsukokoro Yorokobi Kurouchi SLD Nóż Santoku 18 cm

Hatsukokoro Yorokobi Kurouchi SLD Nóż Santoku 18 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! O marce: Hatsukokoro to gama przeróżnych ręcznie kutych i wykańczanych produktów p

idź do sklepu