Hideo Kitaoka

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Mini Deba 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Mini Deba 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Mini Deba 21 cm Ręcznie kuty przez japońskiego mistrza Hideo Kitaoka, tradycyjny nóż kuchenny Deba pełni funkcję tasaka oraz uniwersalnego noża szefa. Jednostronny szlif pozwala na krojenie bardzo cienkich kawałków mięsa. Ostrze pozwala na precyzyjną kontrolę. Doskonale sprawdza się w obróbce mięsa, drobiu oraz ryb.  Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Nóż Deba 12 cm Nóż Deba, jest ciężkim nożem kuchennym o charakterystycznym profilu. Tradycyjnie służy do filetowania i krojenia ryb, ale jego wszechstronność sprawia, że doskonale nadaje się również do innych zadań. Solidna, gruba ostrza dają Debie niezrównane zdolności przecinania przez ości oraz skórę. Jest to niezbędny nóż każdego fana ryb. Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Par

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm To klasyczny nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. War

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm To klasyczny nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. War

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Kiritsuke 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Kiritsuke 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Kiritsuke 27 cm To klasyczny nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym u

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21 cm Opis produktu: Ręcznie kuty przez japońskiego mistrza Hideo Kitaoka, tradycyjny nóż kuchenny Deba pełni funkcję tasaka oraz uniwersalnego noża szefa. Ostrze pozwala na precyzyjną kontrolę. Doskonale sprawdza się w obróbce mięsa, drobiu oraz ryb.  Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele oka

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba12 cm Opis produktu: Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjn

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Deba 16,5 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Deba 16,5 cm

Hideo Kitaoka Shirogami#2 Satin Nóż Deba 16,5 cm Opis produktu: Ręcznie kuty przez japońskiego mistrza Hideo Kitaoka, tradycyjny nóż kuchenny Deba pełni funkcję tasaka oraz uniwersalnego noża szefa. Jednostronny szlif pozwala na krojenie bardzo cienkich kawałków mięsa. Ostrze pozwala na precyzyjną kontrolę. Doskonale sprawdza się w obróbce mięsa, drobiu oraz ryb.  Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązan

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Yanagi 27 cm To klasyczny nóż o długim, wąskim i cienkim ostrzy w kształcie liścia, jest przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cienkie plastry. Świetnie spisuje się w przygotowywaniu sushi. Najlepiej wykonywać jednostajny ruch do siebie. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest ró

idź do sklepu