SKŁADNIKIziarno kakaowca*, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy* (*składniki ekologiczne)OPIS Masa kakaowa minimum: 65 %.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2492 kJ /600 kcalTłuszcz - 46 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 29 gWęglowodany - 39 gw tym cukry - 31 gBłonnik - 5 gBiałko - 6 gSól - 0,1 gINFORMACJA ALERGENNA W PRODUKCIE JEST MOŻLIWA OBECNOŚĆ ORZECHÓW.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOliwki zbierane są pod koniec sezonu, co pozwala osiągnąć łagodny, słodki aromat przypominający smak migdałów. Łagodnie i subtelnie podkreśla smak dań.Doskonale pasuje do sałatki Caprese, sałaty czy sałatki z ogórka.UWAGI Oliwę można podgrzewać - odporny na wysokie temperatury.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3358 kJ / 817 kcal Tłuszcz - 90 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g Węglowodany - 0 g w tym cuk
SKŁADNIKIolej słonecznikowy linolowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 3762 kJ/900 kcal Tłuszcz - 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 13 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 27 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone - 61 gWęglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze < 20 st
SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koni