KROKUS (przetwory warzywne)

Konfitura Czarna Porzeczka 320g

Konfitura Czarna Porzeczka 320g

OPIS Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu Czarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem - wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z pocz. XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu.

idź do sklepu
Czarne Porzeczki I Jabłka Bez Dodatku Cukru 310g

Czarne Porzeczki I Jabłka Bez Dodatku Cukru 310g

OPIS Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się inten

idź do sklepu
Borówka Z Jabłkiem 310g

Borówka Z Jabłkiem 310g

OPIS Produkt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. SKŁADNIKI borówki (53 %) jabłka (23 %) cukier koncentrat jabłkowych- regulator kwasowości ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

idź do sklepu
Wiśnie I Jabłka Bez Cukru 310g

Wiśnie I Jabłka Bez Cukru 310g

OPIS Wiśnie i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny sm

idź do sklepu
Brzoskwinie Bez Dodatku Cukru 310g

Brzoskwinie Bez Dodatku Cukru 310g

OPIS Brzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlat

idź do sklepu
Sałatka Z Ogórków Kiszonych 480g

Sałatka Z Ogórków Kiszonych 480g

OPIS Do naszej sałatki z ogórków kiszonych trafiają ogórki jędrne i chrupkie kiszone z polskimi świeżymi przyprawami: baldachami kopru, świeżym korzeniem i liściem chrzanu, liściem dębu, polskim zmiażdżonym czosnkiem. Ogórki kisimy w niewielkich beczkach tak, aby stosować mniejsze stężenie soli i mieć nadzór nad całym procesem. Tak ukiszone ogórki tniemy na cienkie plasterki i dodajemy marchew i cebulę z odrobiną oleju, które wzbogacają i łagodzą smak ogórków kiszonych. Nasza sałatka z ogórków kiszonych

idź do sklepu
Jabłka Prażone Bezglutenowe 700g

Jabłka Prażone Bezglutenowe 700g

OPIS Produkt pasteryzowany. Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli. SKŁADNIKI jabłka (82 %) cukier kwas cytrynowy - regulator kwasowości kwas askorbinowy - przeciwutleniacz ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

idź do sklepu
Dżem Wiśniowy Z Kardamonem Bezglutenowy 235g

Dżem Wiśniowy Z Kardamonem Bezglutenowy 235g

OPIS Dżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze starej odmiany Łutówka. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. Dżem wiśniowy z kardamonem to nieodłączny element kanapek, tostów, lodów czy budyniu czekoladowego. Możemy go podawać jako dodatek do twarogu, jog

idź do sklepu
Dżem Truskawkowy Z Wanilią Obniżona Zawartość Cukru 235g

Dżem Truskawkowy Z Wanilią Obniżona Zawartość Cukru 235g

OPIS Sporządzono z 46 g owoców na 100 g produktu. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. Dżem truskawkowy z wanilią ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżych truskawek. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Truskawki umyć i oczyścić ze szypułek. 2. Pokroić truskawki na mniejsze kawałki.

idź do sklepu
Konfitura Z Jeżyn 320g

Konfitura Z Jeżyn 320g

OPIS Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu. W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz M

idź do sklepu
Musztarda Ostra Grubo Mielona 180g

Musztarda Ostra Grubo Mielona 180g

OPIS Naszą musztardę produkujemy z pełnego ziarna gorczycy. Używamy nasion białej i czarnej GORCZYCY w staranie dobranych proporcjach z dodatkiem naturalnych mieszanek przypraw. Musztarda towarzyszy golonce, mięsom z grilla, kiełbasce. Znajduje zastosowanie jako marynata do rozmaitych mięs. Można z niej sporządzać niskokaloryczne, wyraziste, bogate w smaku sosy do sałatek. SKŁADNIKI woda, GORCZYCA (24,7 %),ocet spirytusowy, cukier, sól, mieszanka przypraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać

idź do sklepu
Dżem Rabarbarowy Z Cynamonem O Obniżonej Zawartości Cukru 235g

Dżem Rabarbarowy Z Cynamonem O Obniżonej Zawartości Cukru 235g

OPIS Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany. Dżem rabarbarowy z cynamonem produkujemy z łodyg rabarbaru pociętych na niewielkie kawałki. Ma on wyważony słodko - kwaśny smak. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI rabarbar (51 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, cynamon (0,12

idź do sklepu
Gruszki Z Zalewą Korzenną 530g(270 G)

Gruszki Z Zalewą Korzenną 530g(270 G)

OPIS Gruszka korzenna to całe połówki gruszek w zalewie z octu, cynamonu i goździków. Produkt pasteryzowany. Gruszki korzenne to świetny dodatek do jasnych mięs, z rukolą tworzy zaskakującą sałatkę, mogą stanowić dodatek do schabu, w połączeniu z orzechami i śmietaną stworzą niecodzienny sos do makaronu. Mogą być podstawą ciepłych przystawek. Sprawdzają się również w słodkich połączeniach tj, z ciastem drożdżowym, w tartaletkach. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Produkt gotowy do spożycia. SKŁADNIKI gruszki, woda

idź do sklepu
Botwina Na Zupę 480g

Botwina Na Zupę 480g

OPIS Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku. Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować zi

idź do sklepu
Pigwowiec w Syropie Bezglutenowy 240g

Pigwowiec w Syropie Bezglutenowy 240g

OPIS Pigwowiec w plastrach zanurzony w słodkim syropie posiada charakterystyczny aromat oraz cierpki smak. Doskonała jakość i smak zamknięta w estetycznym słoiczku, bez konserwantów, bez barwników i aromatów. Pigwa w syropie smakuje wyśmienicie w gorących napojach, deserach, ciastach, czy wytrawnych daniach. Polecana także do lodów, budyniu, koktajli oraz drinków. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI pigwowiec japoński, cukier, woda. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w ch

idź do sklepu