KROKUS (przetwory warzywne)

Maślak Marynowany 360g(220 G)

Maślak Marynowany 360g(220 G)

OPIS Maślaki, które znajdziecie Państwo w naszych słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głównie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę oglądamy tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze grzyby. Zalewa jest delikatna, dosmakowana, grzyby jędrne. Maślaki świetnie prezentują się na świątecznym stole. Tym, którym nie szkoda przerobić ich na potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszaj... Dodaj... Podgrzej... Gotuj... SKŁADNIKI maślak zwyczajny woda oce

idź do sklepu
Kapusta Postna Z Grzybami Leśnymi 670g

Kapusta Postna Z Grzybami Leśnymi 670g

OPIS Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak. Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, naleśników, pierogów. SPOSÓB PRZYGOTO

idź do sklepu
Buraczki Marynowane Kulki 470g(300 G)

Buraczki Marynowane Kulki 470g(300 G)

OPIS Buraczki kulki marynowane. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI buraczki woda ocet spirytusowy cukier sól ziele angielskie liść laurowy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

idź do sklepu
Pasta Z Buraków Słonecznik Bezglutenowa 180g

Pasta Z Buraków Słonecznik Bezglutenowa 180g

OPIS Nasza pasta z buraków ze słonecznikiem może z powodzeniem rozszerzyć naszą warzywną dietę. Jeśli nie rezygnujemy z wędlin na rzecz warzyw warto dodać ją do wszelkiego rodzaju mięs i wędlin. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI buraki 65 % słonecznik 25 % koncentrat jabłkowy kwas mlekowy - regulator kwasowości czosnek kolendra kumin papryka chili czarnuszka sól. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

idź do sklepu
SYROP IMBIROWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) - KROKUS

SYROP IMBIROWY BEZGLUTENOWY 355 g (280 ml) - KROKUS

SKŁADNIKIcukier, woda, imbir korzeń (15 %), sok z cytryny. OPISSyrop jest intensywny, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 1:10. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny polecenia. Ostatnio bardzo popularne są kawy z dodatkiem syropów owocowych. Syrop można dodawać również do alkoholu np. wódek wzbogacając ich smak.Produkt pa

idź do sklepu
JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

SKŁADNIKIjabłka. Sporządzono z 190 g owoców na 100 g produktu.OPISJabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt j

idź do sklepu
TRUSKAWKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

TRUSKAWKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

SKŁADNIKItruskawki (66,5 %), jabłka (33,5 %). Sporządzono z 225 g owoców na 100 g produktu. OPISTruskawki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji

idź do sklepu
BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

BRZOSKWINIE BEZ DODATKU CUKRU 310 g - KROKUS

SKŁADNIKIbrzoskwinie. Sporządzono z 250 g owoców na 100 g produktu. OPISBrzoskwinie przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczej. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy

idź do sklepu
PIGWOWIEC W SYROPIE BEZGLUTENOWY 240 g (80 g) - KROKUS

PIGWOWIEC W SYROPIE BEZGLUTENOWY 240 g (80 g) - KROKUS

SKŁADNIKIpigwowiec japoński, cukier, woda. OPISPigwowiec w plastrach zanurzony w słodkim syropie posiada charakterystyczny aromat oraz cierpki smak. Doskonała jakość i smak zamknięta w estetycznym słoiczku, bez konserwantów, bez barwników i aromatów.Pigwa w syropie smakuje wyśmienicie w gorących napojach, deserach, ciastach, czy wytrawnych daniach. Polecana także do lodów, budyniu, koktajli oraz drinków.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 692 kJ/163 kcal Tłuszcz: 0 g w ty

idź do sklepu
Powidła Śliwkowe 320g

Powidła Śliwkowe 320g

OPIS Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu. Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w

idź do sklepu
Konfitura Morelowa 320g

Konfitura Morelowa 320g

OPIS Sporządzono z 50 g owoców na 100 g produktu. Owoce moreli są dosyć duże, więc kroimy je na mniejsze części, aby konfitura była bardziej smarowna. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować słoneczny kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfi

idź do sklepu
Zupa Pieczarkowa Bezglutenowa 810g

Zupa Pieczarkowa Bezglutenowa 810g

OPIS Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. W naszej zupie pieczarkowej znajdziecie plastry pieczarek i wiórki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika. Zupę pieczarkową KROKUS wystarcz

idź do sklepu
Sos Pomidorowy Czosnek Bez Cukrów 340g

Sos Pomidorowy Czosnek Bez Cukrów 340g

OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie wystepujace cukry. Nasz sos pomidorowy z czosnkiem produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy polskie przyprawy: cebulę, czosnek, bazylię, pietruszkę i sól. Nie dodajemy cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do użyciu od razu po otwarciu słoika. Nasz sos pomidorowy z czosnkiem możemy dodać do makar

idź do sklepu
Ketchup Bezglutenowy 180g

Ketchup Bezglutenowy 180g

OPIS Produkt pasteryzowany. Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 235 g świeżych pomidorów. SKŁADNIKI przetarte pomidory, cebula, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce.

idź do sklepu
ŻUR NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml - KROKUS

ŻUR NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ml - KROKUS

SKŁADNIKIwoda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) - 10,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.OPISDo produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym. Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj 2 - 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i doda

idź do sklepu