MATCHA MAGIC (matcha, napój energetyzujący)

Zestaw Do Parzenia Herbaty Matcha

Zestaw Do Parzenia Herbaty Matcha

OPIS Zestaw do parzenia Matchy. W skład zestawu wchodzą następujące elementy: bambusowa miotełka chasen bambusowa łyżeczka chashaku miseczka chawan ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

idź do sklepu
Napój Energetyzujący Herbata Matcha BIO

Napój Energetyzujący Herbata Matcha BIO

OPIS Pasteryzowany. Wysoka zawartość kofeiny; nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią (30 mg/100 ml). SKŁADNIKI woda, cukier*, dwutlenek węgla, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zielona herbata matcha w proszku* (0,1 %), naturalna kofeina* (0,03 %), syrop karmelowy*, stabilizator: guma arabska, naturalny aromat cytrusowy i inne naturalne aromaty (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu

idź do sklepu
Chasen Miotełka Bambusowa Do Matchy 48g

Chasen Miotełka Bambusowa Do Matchy 48g

OPIS Tradycyjna miotełka używana podczas japońskiej ceremonii herbacianej, do spieniania herbaty matcha. Miotełka zwana także pędzelkiem jest wykonana ręcznie z jednego kawałka odmiany bambusa. Precyzyjne nacięcia tworzą elastyczne wąsy, które w dolnej części są delikatnie wygięte a u góry zebrane razem i zakończone specjalną drewnianą rączką. Chasen najlepiej sprawdzi się z czarką do przygotowywania i picia matchy. Pionowe ścianki czarki i szerokie dno pozwalają łatwo i wygodnie „utrzepać" matchę w wodz

idź do sklepu
Herbata Genmaicha Japońska Zielona Ryżem BIO 80g

Herbata Genmaicha Japońska Zielona Ryżem BIO 80g

OPIS Liście herbaty Genmaicha są uprawiane na bogatej w składniki odżywcze glebie wulkanicznej w południowej Japonii w prefekturze Kagoshima. Świeża woda źródlana w ogrodach herbacianych na dużych wysokościach i delikatny proces prażenia ekologicznego ryżu zapewniają typowy orzechowy smak Genmaicha. Ciemnozielona herbata liściasta i głęboko palony ryż tworzą filiżankę pomarańczowego naparu o zapachu palonego ziarna. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do dzbanka/imbryka wsypać 20 g herbaty i zalać 1 litrem wody o t

idź do sklepu