SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1496 kJ/353 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 72 g w tym cukry - 0,8 g Błonnik - 3,0 g Białko - 12 g Sól - 0,003 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum pełnoziarnista* (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1506 kJ/355 kcal Tłuszcz - 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,30 g Węglowodany - 71 g w tym cukry - 1,0 g Białko - 12 g Sól - 0ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
SKŁADNIKI Papryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPapryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIOregano* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI Liść pokrzywy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIgoździki* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISGoździki to aromatyczna przyprawa używana do mięs, dziczyzny, RYB i marynat. Stosowane też są do wyrobów cukierniczych, dżemów, konfitur, a także grzanego wina.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpapryka czerwona słodka mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPapryka słodka mielona może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, twarogów, wędlin, sałatek, sosów, potraw z RYB, ryżu i drobiu. Posiada wyrazisty, a jednocześnie przyjemnie słodki smak. Nadaje potrawom wyśmienity aromat, a także piękną i intensywną barwę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIryż okrągły pełnoziarnisty* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczny ryż okrągły pełnoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż okrągły polecamy do potraw typu risotto, zapiekanek ryżowych oraz sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porc
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcalTłuszcz - 2,5 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 gWęglowodany - 74 g,w tym cukry - 0,9 gBiałko - 7,9 gSól - 0,02 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w su
SKŁADNIKI owoc dzikiej róży* (95 %), hibiskus* (5 %) (*produkt rolnictwa ekologicznego)OPIS Ekologiczna herbatka z owoców dzikiej róży i kwiatu hibiskusa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić do zaparzenia na około 10 - 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIryż biały długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny ryż biały, długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki którym harmonijnie współgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukany ryż gotować
SKŁADNIKIekologiczna soczewica czarna Beluga 100 %.OPISEkologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 30 min. Posolić pod koni
SKŁADNIKIORZECHY WŁOSKIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne ORZECHY WŁOSKIE charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek (najlepiej lekko podprażone) lub jako samodzielną przekąskę.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2833 kJ / 686 kcalTłuszcz - 65 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,0 gWęglowodany - 7,0 gw tym cukry - 2,6 gBiałko - 15 gSól - 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZES
SKŁADNIKIORZECHY NERKOWCA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne ORZECHY NERKOWCA charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deserów i sałatek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2397 kJ / 577 kcalTłuszcz - 42 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,4 gWęglowodany - 30 gw tym cukry - 15 gBiałko - 17 gSól - 0,04 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: GLUTEN, O
SKŁADNIKIkasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.SPOSÓB PRZYGOTOWANIABulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.WARTOŚĆ OD