SKŁADNIKI chili (56 %), czosnek, cukier, sól, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, stabilizator: guma ksantanowa.OPIS Sos ten zdobył uznanie w wielu kuchniach świata, w których występuje jako uniwersalny, ostry sos. Można go spotkać zarówno w wietnamskiej zupie z makaronem ryżowym i wołowiną, jak i na wierzchu sushi, pizzy, frytek czy kanapek w USA. Sos wszechstronnego zastosowania, dodawany pod koniec przyrządzania potrawy lub do gotowego dania. Stosowany też jako uniwersalny dip.
SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.W formie dużych granulek wykorzystywana jest głównie do wyrobu tzw. bubble tea (napoju herbacianego). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wrzucić do gotującej się wody, gotować ok. 15 min. Zostawić na kilka godzin np. na noc. Gotować ponownie ok. 20 min lub do przezroczystości granulek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal Tłusz
SKŁADNIKI ekstrakt z OSTRYG 30 %, sos SOJOWY 28,8 % (SOJA, mąka PSZENNA, sól), woda, cukier, sól jodowana, substancja zagęszczająca: acetylowany fosforan diskrobiowy, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja konserwująca: benzoesan sodu.OPIS Ważny składnik potraw w kuchni Dalekiego Wschodu. Znacząco poprawia smak kurczaka i innych mięs, RYB, KREWETEK, sosów i wszelkich warzyw. Sos uniwersalny, stosowany jako dodatek do większości potraw, jako przyprawa stołowa oraz
SKŁADNIKIcukier, woda, chili 16 %, czosnek, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: kwas octowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 918 kJ/217 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 50 gw tym cukry: 49 gBłonnik: 1,3 gBiałko: 0,8 gSól: 3,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.
SKŁADNIKImąka ryżowa 90 %, woda.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMoczyć w ciepłej wodzie 6-8 minut aż będzie miękki, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć metodą stir-fry.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1517 kJ/357 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy nasycone: 0,3 gWęglowodany: 80 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 0,8 gBiałko: 7,1 gSól: 0,05 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
SKŁADNIKIananas*, sok ananasowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISDojrzały ananas pokrojony w kawałki, zanurzony w naturalnym soku, bez zbędnych dodatków. Bardzo soczysty miąższ ananasa ma przyjemny i orzeźwiający smak oraz zapach. Skorzystaj ze zdrowszej wersji tego owocu w soku ananasowym!Doskonały do ciast, koktajli, deserów, sałatek lub jako dodatek do jogurtu na śniadanie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 243 kJ/58 kcalTłuszcz - 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglow
SKŁADNIKIekologiczne płatki OWSIANE górskie 100 %. OPISEkologiczne płatki OWSIANE górskie uzyskuje się z gniecionych, rozdrobnionych ziaren owsa, poddanych obróbce hydrotermicznej. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA
SKŁADNIKIsyrop z agawy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1326 kJ / 312 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 78 gw tym cukry
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1567 kJ / 372 kcalTłuszcz - 7,1 gw
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 545 kJ / 128kcal Tłuszcz - 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 23,10 g w tym cukry - 0 g Białko - 7 g Sól - 0ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIekologiczna skrobia ziemniaczana 100 %.OPISEkologiczna skrobia ziemniaczana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1365 kJ / 321 kcalTłuszcz - 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 80,0 gw tym cukry - 0,0 gskrobia - 80,0 gBiałko - 0,1 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).OPIS Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak. Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 86 gw tym cukry: 0 gBiałko: 0 gSól: 0,06 gZALECANE WARUN
SKŁADNIKIryż brązowy długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest bardziej wartościowy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz dań egzotycznych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 60 min.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1499 kJ /
SKŁADNIKIryż czerwony pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukany