Mistrz Takeshi Saji

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny do obierania 9 cm VG-10 Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 20,0 cmDługość ostrza - 9 cmSzerokość klingi - 2,6 cmGrubość klingi - 2,0 mmWaga - ok. 97 g

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2 Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -34,0 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokość klingi - 4,

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -31,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 5,0 cmG

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,5

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -20,5,0 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dwustron

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm LIMITED Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita - 31,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi 

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż do obierania 9 cm LIMITED Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -20,5,0 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm LIMITED

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -26,5,0 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64

idź do sklepu
Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17cm VG-10 Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostr

idź do sklepu
Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość całkowita - 25 cmDługość ostrza - 13,0 cmSzerokość klingi - 3,3 cmGrubość klingi - ok. 1,

idź do sklepu
Takeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Takeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm

Takeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Dane techniczne: Ostrze - stal 21 warstwowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 +/- 1 HRC Długość całkowita - 38,0 cmDługość ostrza - 24 cmSzerokość klingi - 5,2 cmGrubość klingi -

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2 Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 62 HRC +/- 1D

idź do sklepu