Mistrz Takeshi Saji

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 wars

idź do sklepu
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HR

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż Santoku 18cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 30 cmDługość ostrza - 1

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Szefa 21 cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż Szefa 21 cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż Szefa 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,0 cmD

idź do sklepu
Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji R-2 Diamond Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji R2 Diamond Nóż uniwersalny 15cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny świetnie się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R-2Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,4 cmGrubo

idź do sklepu
Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18 cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18 cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-1

idź do sklepu
Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21 cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21 cm

Takeshi SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość całkow

idź do sklepu
Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SRS-13Rękojeść - róg jeleniTwardość - 64 HRC +/- 1Długość c

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Nakiri 17 cm R-2 Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń R2Rękojeść - kość byczaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi Rękojeść - drewno żelazneTwardość - 62 HRC +/- 1D

idź do sklepu
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Nakiri 17 cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Nakiri 17 cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż Nakiri 17 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze -

idź do sklepu
Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji OBB Black VG-10 Color Nóż uniwersalny 13 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta warstwami miedzi i mosiądzuRękojeść - Róg jeleni, pierścień wykonany z mosiądzuTwardość - 60-61 HRCDługość ca

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Szefa kuchni 21 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -34,0 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokość klingi - 4,

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż Santoku 18 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -31,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 5,0 cmG

idź do sklepu
Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm

Takeshi Saji Red Turquoise R2 Nóż uniwersalny 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal proszkowa R2 okuta stalą nierdzewnąRękojeść - czerwony turkusTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita -26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,5

idź do sklepu