Oryginalny angielski słód podstawowy o podobnej charakterystyce do Pale Ale, jednak zawierający większą ilość białka. Posiada wyższą siłę diastatyczną w porównaniu do słodu Pale Ale. Polecany do piw o brytyjskich korzeniach, szczególnie w stylu Mild, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Oryginalny angielski słód podstawowy o podobnej charakterystyce do Pale Ale, jednak zawierający większą ilość białka. Posiada wyższą siłę diastatyczną w porównaniu do słodu Pale Ale. Polecany do piw o brytyjskich korzeniach, szczególnie w stylu Mild, Brown Ale. Może stanowić do 100% zasypu.
Najsłynniejszy słód pale ale wytwarzany z odmiany jęczmienia Maris Otter. Oryginalny słód pale ale prosto z Anglii przystosowany do zacierania jednotemperaturowego. Niezastąpiony przy warzeniu piw w stylu pale ale, mild, brown ale, brown porter, stout. Słód o niewiarygodnie silnymi i bardzo przyjemnym aromacie, nie da się go porównać do większości słodów tego typu produkowanych na kontynencie. Jeśli chcesz uwarzyć prawdziwe brytyjskie ale użyj słodu pochodzącego z Anglii!!! Efekt gwarantowany!
Najsłynniejszy słód pale ale wytwarzany z odmiany jęczmienia Maris Otter. Oryginalny słód pale ale prosto z Anglii przystosowany do zacierania jednotemperaturowego. Niezastąpiony przy warzeniu piw w stylu pale ale, mild, brown ale, brown porter, stout. Słód o niewiarygodnie silnymi i bardzo przyjemnym aromacie, nie da się go porównać do większości słodów tego typu produkowanych na kontynencie. Jeśli chcesz uwarzyć prawdziwe brytyjskie ale użyj słodu pochodzącego z Anglii!!! Efekt gwarantowany!
Oryginalny słód pale ale prosto z Anglii przystosowany do zacierania jednotemperaturowego. Niezastąpiony przy warzeniu piw w stylu pale ale, mild, brown ale, brown porter, stout. Słód o niewiarygodnie silnymi i bardzo przyjemnym aromacie, nie da się go porównać do większości słodów tego typu produkowanych na kontynencie. Jeśli chcesz uwarzyć prawdziwe brytyjskie ale użyj słodu pochodzącego z Anglii!!! Efekt gwarantowany!
Oryginalny słód pale ale prosto z Anglii przystosowany do zacierania jednotemperaturowego. Niezastąpiony przy warzeniu piw w stylu pale ale, mild, brown ale, brown porter, stout. Słód o niewiarygodnie silnymi i bardzo przyjemnym aromacie, nie da się go porównać do większości słodów tego typu produkowanych na kontynencie. Jeśli chcesz uwarzyć prawdziwe brytyjskie ale użyj słodu pochodzącego z Anglii!!! Efekt gwarantowany!
Oryginalny angielski słód czekoladowy wnosi aromaty kawowe, orzechowe i karmelowe. Zwykle w zasypie nie przekracza 5% Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Oryginalny angielski słód czekoladowy wnosi aromaty kawowe, orzechowe i karmelowe. Zwykle w zasypie nie przekracza 5% Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Oryginalny angielski słód czekoladowy wnosi aromaty kawowe, orzechowe i karmelowe. Zwykle w zasypie nie przekracza 5% Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Oryginalny angielski słód palony (Black Malt). Zwykle w zasypie nie przekracza 5%. Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Oryginalny angielski słód palony (Black Malt). Zwykle w zasypie nie przekracza 5%. Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Oryginalny angielski słód palony (Black Malt). Zwykle w zasypie nie przekracza 5%. Szczególnie polecamy do piw o brytyjskim rodowodzie - stout, porter.
Drożdże górnej fermentacji wytwarzające doskonały profil smakowo zapachowy piwa. Ich główną zaletą jest bardzo duża zdolność flokulacji, dzięki czemu drożdże opadają dość szybko na dno fermentora lub później butelki tworząc bardzo zwarty osad, dzięki czemu piwo jest doskonale klarowne. Zalecana temperatura fermentacji: 18 - 20C.
Oryginalny angielski slód Crystal o pięknym orzechowym zapachu, nadający piwu głęboką czerwono - brunatną barwę i słodowy charakter. Polecany w szczególności do piw o brytyjskich korzeniach. Udział w zasypie do 15%
Oryginalny angielski slód Crystal o pięknym orzechowym zapachu, nadający piwu głęboką czerwono - brunatną barwę i słodowy charakter. Polecany w szczególności do piw o brytyjskich korzeniach. Udział w zasypie do 15%