Obowiązkowy produkt podczas domowych wypieków?Sodę oczyszczoną (przez chemików zwaną również wodorowęglanem sodu) znamy głównie z zastosowań w kuchni. Używamy ją często do wypieków (jest ukryta m. in. w proszku do pieczenia), jako dodatek do żywności regulujący poziom kwasów czy jako środek musujący w napojach. Jaką funkcję pełni soda oczyszczona?W zależności od stężenia sody oczyszczonej i jej przeznaczenia, można stosować ją jako suchy proszek, proszek do szorowania, roztwór lub pastę. Wyróżnia się wiel
Obowiązkowy produkt podczas domowych wypieków?Sodę oczyszczoną (przez chemików zwaną również wodorowęglanem sodu) znamy głównie z zastosowań w kuchni. Używamy ją często do wypieków (jest ukryta m. in. w proszku do pieczenia), jako dodatek do żywności regulujący poziom kwasów czy jako środek musujący w napojach. Jaką funkcję pełni soda oczyszczona?W zależności od stężenia sody oczyszczonej i jej przeznaczenia, można stosować ją jako suchy proszek, proszek do szorowania, roztwór lub pastę. Wyróżnia się wiel
Cukier wanilinowy – niezastąpiony do wypieków i deserów – korzystny zakup w dużym opakowaniuCukier wanilinowy to nieodłączny składnik w każdej kuchni, gdzie liczy się aromat i smak wanilii. Jest to idealny dodatek do różnorodnych wypieków i deserów, nadający im charakterystyczny, słodki zapach oraz wyjątkowy smak. Korzystając z dużych opakowań, można nie tylko zaoszczędzić pieniądze, ale także mieć zapas tego niezbędnego składnika na dłużej. Cukier wanilinowy XXL – niezbędny do pieczenia ciasteczek, cia
Cukier wanilinowy – niezastąpiony do wypieków i deserów – korzystny zakup w dużym opakowaniuCukier wanilinowy to nieodłączny składnik w każdej kuchni, gdzie liczy się aromat i smak wanilii. Jest to idealny dodatek do różnorodnych wypieków i deserów, nadający im charakterystyczny, słodki zapach oraz wyjątkowy smak. Korzystając z dużych opakowań, można nie tylko zaoszczędzić pieniądze, ale także mieć zapas tego niezbędnego składnika na dłużej. Cukier wanilinowy XXL – niezbędny do pieczenia ciasteczek, cia
Cukier wanilinowy – niezastąpiony do wypieków i deserów – korzystny zakup w dużym opakowaniuCukier wanilinowy to nieodłączny składnik w każdej kuchni, gdzie liczy się aromat i smak wanilii. Jest to idealny dodatek do różnorodnych wypieków i deserów, nadający im charakterystyczny, słodki zapach oraz wyjątkowy smak. Korzystając z dużych opakowań, można nie tylko zaoszczędzić pieniądze, ale także mieć zapas tego niezbędnego składnika na dłużej. Cukier wanilinowy XXL – niezbędny do pieczenia ciasteczek, cia
Kakao alkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tłuszczu kakaowego 11%) – warto się z nim zaprzyjaźnić!Za kakao przepadają wszystkie czekoladowe łasuchy. Główny składnik czekolady ma charakterystyczny zapach i momentalnie kojarzy się z pyszną tabliczką. To jeden z najpopularniejszych produktów w przemyśle cukierniczym, który poprawia humor i osładza życie.Kakao znane było już starożytnym Aztekom i Inkom, a ziarna, z których powstaje przyjemny, relaksujący i rozjaśniający umysł napój, były dl
Kakao alkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tłuszczu kakaowego 11%) – warto się z nim zaprzyjaźnić!Za kakao przepadają wszystkie czekoladowe łasuchy. Główny składnik czekolady ma charakterystyczny zapach i momentalnie kojarzy się z pyszną tabliczką. To jeden z najpopularniejszych produktów w przemyśle cukierniczym, który poprawia humor i osładza życie.Kakao znane było już starożytnym Aztekom i Inkom, a ziarna, z których powstaje przyjemny, relaksujący i rozjaśniający umysł napój, były dl
Mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao, a smak ten sam. Wypróbuj już dziś kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego!W dzisiejszych czasach dbanie o dobrą formę i świetnie wyglądającą sylwetkę stało się modne. Temu trendowi nie ma co się dziwić, coraz więcej osób zauważa jak zmienia się samopoczucie, kiedy w diecie są zdrowe składniki. Ograniczanie tłuszczu na korzyść białka niewątpliwie temu sprzyja. Warto więc zacząć stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego. W smaku nie doznasz różnicy
Mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao, a smak ten sam. Wypróbuj już dziś kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego!W dzisiejszych czasach dbanie o dobrą formę i świetnie wyglądającą sylwetkę stało się modne. Temu trendowi nie ma co się dziwić, coraz więcej osób zauważa jak zmienia się samopoczucie, kiedy w diecie są zdrowe składniki. Ograniczanie tłuszczu na korzyść białka niewątpliwie temu sprzyja. Warto więc zacząć stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego. W smaku nie doznasz różnicy
Mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao, a smak ten sam. Wypróbuj już dziś kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego!W dzisiejszych czasach dbanie o dobrą formę i świetnie wyglądającą sylwetkę stało się modne. Temu trendowi nie ma co się dziwić, coraz więcej osób zauważa jak zmienia się samopoczucie, kiedy w diecie są zdrowe składniki. Ograniczanie tłuszczu na korzyść białka niewątpliwie temu sprzyja. Warto więc zacząć stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego. W smaku nie doznasz różnicy
Mniej tłuszczu niż tradycyjne kakao, a smak ten sam. Wypróbuj już dziś kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego!W dzisiejszych czasach dbanie o dobrą formę i świetnie wyglądającą sylwetkę stało się modne. Temu trendowi nie ma co się dziwić, coraz więcej osób zauważa jak zmienia się samopoczucie, kiedy w diecie są zdrowe składniki. Ograniczanie tłuszczu na korzyść białka niewątpliwie temu sprzyja. Warto więc zacząć stosować kakao o obniżonej zawartości tłuszczu kakaowego. W smaku nie doznasz różnicy
Drożdże instant – czy są lepszą alternatywą dla świeżych drożdży?Niemal każdy miał pewnie do czynienia z powiedzeniem „rosnąć jak na drożdżach”. I jest w tym oczywiście dużo prawdy. Drożdże są najpopularniejszym środkiem spulchniającym używanym do wypieku różnego typu pieczywa i ciast.Drożdże instant są świetnym zamiennikiem świeżych drożdży piekarskich. Na ich korzyść przemawia zdecydowanie okres przydatności do spożycia, który wynosi od kilku miesięcy do nawet kilku lat (taka informacja zawsze znajduje
Drożdże instant – czy są lepszą alternatywą dla świeżych drożdży?Niemal każdy miał pewnie do czynienia z powiedzeniem „rosnąć jak na drożdżach”. I jest w tym oczywiście dużo prawdy. Drożdże są najpopularniejszym środkiem spulchniającym używanym do wypieku różnego typu pieczywa i ciast.Drożdże instant są świetnym zamiennikiem świeżych drożdży piekarskich. Na ich korzyść przemawia zdecydowanie okres przydatności do spożycia, który wynosi od kilku miesięcy do nawet kilku lat (taka informacja zawsze znajduje
Co to jest kwas cytrynowy? Kwas cytrynowy to dodatek spożywczy, który od lat jest chętnie wykorzystywany w polskich domach. Głównie pełni rolę regulatora kwasowości oraz przeciwutleniacza. Na etykietach produktów spożywczych można go spotkać pod nazwą E330. Kwas cytrynowy występuje naturalnie w owocach takich jak: cytryny, pomarańcze, czarne porzeczki, maliny, ananas, truskawki. W niewielkich ilościach występuje on niemal w każdym żywym organizmie. W przemyśle spożywczym znalazł szerokie zastosowanie j
Co to jest kwas cytrynowy? Kwas cytrynowy to dodatek spożywczy, który od lat jest chętnie wykorzystywany w polskich domach. Głównie pełni rolę regulatora kwasowości oraz przeciwutleniacza. Na etykietach produktów spożywczych można go spotkać pod nazwą E330. Kwas cytrynowy występuje naturalnie w owocach takich jak: cytryny, pomarańcze, czarne porzeczki, maliny, ananas, truskawki. W niewielkich ilościach występuje on niemal w każdym żywym organizmie. W przemyśle spożywczym znalazł szerokie zastosowanie j