Rewelacyjna mieszanka przypraw zastępująca s l, bez glutaminianu sodu oraz dodatk w.SKŁAD: MAJERANEK, CZOSNEK, CEBULA, PAPRYKA SŁODKA, BAZYLIA, KOLENDRA, PIEPRZ CZARNY, LUBCZYK, IMBIR, GORCZYCA, KURKUMA, KMINEK OREGANO, TYMIANEK, PAPRYKA CHILI, KOZIERADKA. Kraj pochodzenia: POLSKA Masa netto: 70g
Przyprawa zastępująca szafran, polecana szczeg lnie do nadawania barw potrawom mięsnym, ryżu, ciast, kalafiora, owoc w morza, zup i kremowych sos w. Kraj pochodzenia: Indie Masa netto: 50 g
Liście laurowe, inaczej wawrzyn szlachetny stosujemy do zup, sos w, bulion w, marynat i pasztet w a także potraw mięsnych. Kraj pochodzenia: TURCJA Masa netto: 40g
Majeranek to przyprawa ziołowa, polecana do mięs, sos w, smalcu, pasztet w, zup oraz warzyw. Kraj pochodzenia: EGIPT Masa netto: 40g
Ziele angielskie ma zapach korzenny, zbliżony do zapachu gorczycy, gałki muszkatołowej i goździk w, a smak ostry, lekko palący. Jest przyprawą bardzo mocną. Całe lub rozgniecione ziarenka dodajemy do marynat, zup, ciemnych sos w i pieczeni mięsnych. Zmielonym możemy przyprawić szpinak, sosy do sałatek, pasztety oraz... ciastka i dżemy. W przemyśle spożywczym ziele angielskie dodaje się też do keczupu i kiełbas. Kraj pochodzenia: MEKSYK Masa netto: 40g
Skład w r żnych proporcjach: marchew, rozmaryn, czosnek, lubczyk, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pasternak, cebula. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto: 70 g
Zatar (Zathar) to przyprawa do dań kuchni arabskiej. Skład: tymianek, sumak prażony, sezam, s l, oregano, bazylia, cząber, majeranek, otręby pszenne. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto: 50 g
Sumak to roślina (przyprawa) o lekko kwaskowym aromacie, szczeg lnie polecana w kuchni arabskiej. Kraj pochodzenia: Turcja Masa netto: 50 g
Schisandra (inaczej: cytryniec chiński) używana jest do produkcji dżem w i konfitur. Sok z niej wykorzystywany jest do produkcji wina. Bogate źr dło wiatmin E oraz C. Schisandra (cytryniec chiński) zawiera witaminę E, substancję wzmacniającą oraz żelazo, miedź, mangan, nikiel, molibden, tytan i cynk, jak r wnież spore ilości magnezu, potasu i fosforu. Stanowi niezastąpiony dodatek do herbaty - ma działanie wzmacniające, uspokajające i pozytywnie wpływa na układ nerwowy i oddechowy. Zaleca się spożywanie s
Morszczyn jest bogatym źr dłem naturalnego jodu, stąd jego napar polecany jest szczeg lnie osobom potrzebującym suplementacji tego składnika. Zalecany spos b podawania: napar. Kraj pochodzenia: Francja Masa netto: 100 g
Mielone liście papai służą jako przyprawa, bądź też do przygotowania naparu o niesamowitych właściwościach. Kraj pochodzenia: Indie Masa netto: 50 g
To naturalny preparat wspomagający odporność, zwalczający bakterie oraz grzyby. Kraj pochodzenia: Włochy Masa netto: 100 g
Kardamon jest zaraz za szafranem najdroższą przyprawą świata. Ma ostry, ciepły i aromatyczny bukiet, ciepłą cytrynową nutę smaku. Doskonały jako przyprawa do dań indyjskich, dodatek do marynowanych śledzi, grzanego wina, drobiu, dań mięsnych czy skorupiak w. Kraj pochodzenia: Gwatemala Masa netto: 15 g
Produkt szeroko stosowany w ziołolecznictwie, polecany osobom preferującym naturalne metody wzmacniania organizmu. Kraj pochodzenia: Niemcy Masa netto: 100 g
Skład w r żnych proporcjach: pasternak, marchewka, cebula, pietruszka, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk, curry, czosnek. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto: 300 g