RUNO

Bazylia 100g RUNO

Bazylia 100g RUNO

Zastosowanie: Aromat bazylii sprawia, że jest ona idealnym uzupełnieniem pomidor w (często określana jest jako "zioło pomidorowe"). Ponadto jest doskonałym dodatkiem do bakłażana, cukinii i szpinaku. Dodając bazylię w ciągu ostatnich 30 minut gotowania, poprawiamy smak zup roślin strączkowych (groch, soczewica). Doskonale pasuje też do drobiu, gulasz w, sos w, pasztet w. (na zdjęciu bazylia suszona - przyprawa kulinarna) Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 100 g

idź do sklepu
Jałowiec owoc 50g RUNO

Jałowiec owoc 50g RUNO

Zastosowanie: Suszone owoce jałowca dodaje się do kiszonek i marynat, dziczyzny i pasztet w. Dobrze komponują się z innymi ziołami i przyprawami, szczeg lnie z tymiankiem, szałwią, oregano, majerankiem, liśćmi laurowymi, z zielem angielskim, cebulą oraz czosnkiem. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 50 g

idź do sklepu
Imbir 150g RUNO

Imbir 150g RUNO

Zastosowanie: Imbir jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie, znajdując zastosowanie w r żnorodnych potrawach. Można używać do potraw słodkich i pikantnych. Podnosi smak potraw z drobiu, wieprzowiny; pasztet w, flak w, mięs duszonych W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Waga netto: 150 g

idź do sklepu
Gorczyca 150g RUNO

Gorczyca 150g RUNO

Zastosowanie: Gł wny składnik musztardy. Doskonała do marynat warzywnych, pikli, do og rk w kiszonych, mięsa. Uprażona na gorącym oleju uzyskuje ostry, charakterystyczny smak. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Waga netto: 150 g

idź do sklepu
Gałka muszkatołowa mielona 50g RUNO

Gałka muszkatołowa mielona 50g RUNO

Zastosowanie: Gałka muszkatołowa jest owocem dużego wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego, pochodzącego z Moluki. Obecnie uprawiany jest w zachodnich Indiach. . Gałka muszkatołowa nie jest orzechem i nie stanowi zagrożenia dla ludzi z alergią na orzechy. Polecana jest do gulaszy z r żnego rodzaju mięsa, Wzbogaca smak baraniny i cielęciny. Stosowana także do dań słodkich, deser w. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Waga netto: 50 g

idź do sklepu
Gałka muszkatołowa cała 50g RUNO

Gałka muszkatołowa cała 50g RUNO

Zastosowanie: Gałka muszkatołowa jest owocem dużego wiecznie zielonego drzewa - muszkatołowca korzennego, pochodzącego z Moluki. Obecnie uprawiany jest w zachodnich Indiach. Gałka muszkatołowa nie jest orzechem i nie stanowi zagrożenia dla ludzi z alergią na orzechy. Polecana jest do gulaszy z r żnego rodzaju mięsa, Wzbogaca smak baraniny i cielęciny. Stosowana także do dań słodkich, deser w. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 50 g

idź do sklepu
Srebrnik (Pięciornik gęsi) BIO 50g RUNO

Srebrnik (Pięciornik gęsi) BIO 50g RUNO

Skład: srebrnik (pięciornik gęsi) Masa netto: 50 g

idź do sklepu
Wierzbownica drobnokwiatowa BIO 50g RUNO

Wierzbownica drobnokwiatowa BIO 50g RUNO

Skład: wierzbownica drobnokwiatowa Masa netto: 50 g

idź do sklepu
Czosnek granulowany 100g RUNO

Czosnek granulowany 100g RUNO

Zastosowanie: Pochodzi z Azji. Jest znany jako lekarstwo i przyprawa od tysięcy lat. Czosnek ma ostry specyficzny zapach i palący słodkawy smak. Czosnkiem przyprawiamy: mięsa z drobiu, baraniny i dziczyzny, a także sery, sałatki, ryby, i sosy. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki Skład: czosnek granulowany Waga netto: 100g

idź do sklepu
Lubczyk korzeń 50g RUNO

Lubczyk korzeń 50g RUNO

Zastosowanie: Korzeń lubczyku ma charakterystyczny słodko-gorzki smak. Najczęściej wykorzystywany jest jako przyprawa do zup i sos w do mięs. Rozdrobnione nasiona lubczyku dodaje się w kuchni angielskiej do chleba, ciast i innych wypiek w. Niekt rzy dodają je także do herbaty z miodem. Lubczyk jest często stosowany jako składnik mieszanek zi ł i kostek bulionowych. W przemyśle spirytusowym jest natomiast wykorzystywany do aromatyzowania w dek i likier w. W zakładzie przetwarzane są gorczyca i seler. Waga

idź do sklepu
Pięciornik kurze ziele kłącze BIO 50g RUNO

Pięciornik kurze ziele kłącze BIO 50g RUNO

Skład: pięciornik kurze ziele kłącze Masa netto: 50 g

idź do sklepu
Babka lancetowata liść BIO 50g RUNO

Babka lancetowata liść BIO 50g RUNO

Nazwy zwyczajowe: babka wąskolistna, babka koniczynowa, babka koniczynowata, języczki polne, żywiec Liście zawierają aukubinę, substancje śluzowe, pektyny, garbniki (ok. 6,5%), kwasy: fumarowy, benzoesowy,cynamonowy, waniliowy, sole mineralne (w tym sole cynku i krzemionkę), flawonoidy (bajkaleina, skutelareina). Odwar: odwar z surowca przygotowuje się zalewając 1 łyżkę liści 350 ml ciepłej wody i ogrzewanie do wrzenia. Gotować pod przykryciem 5 min, odstawić na 10-15 minut i przecedzić. Pić 2-3 razy dzi

idź do sklepu
Aronia owoc BIO 100g RUNO

Aronia owoc BIO 100g RUNO

Suszone owoce stanowią bogate źr dło witamin m.in. C, P, B2, B6, E, A, garbnik w, pektyn i składnik w mineralnych. Napar: 2-3 łyżeczki owoc w na szklankę, zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 15 minut. Waga netto: 100 g

idź do sklepu
Borówka czernica (jagoda) owoc BIO 50g RUNO

Borówka czernica (jagoda) owoc BIO 50g RUNO

Owoce jagody zawierają garbniki (do 15%), kwasy (bursztynowy, jabłkowy i cytrynowy), pektyny, atocyjany, witaminy C i B1, karotenoidy. Skład: bor wka czernica Odwar: łyżkę stołowa owoc w na szklankę wody ; pić 2-3 razy dziennie po 1/2 szklanki. Waga netto: 50 g

idź do sklepu
Herbata czerwona PU-ERH 70g RUNO

Herbata czerwona PU-ERH 70g RUNO

Składniki: Herbata czerwona Pu-Erh Waga netto: 70 g

idź do sklepu