Zastosowanie: przyprawa do piernik w Składniki: fenkuł włoski, anyż, pieprz czarny, cynamon, goździki Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu. Masa netto: 25 g
Składniki: kwiat hibiskusa 100% Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu Waga netto: 50 g
Zastosowanie: Niezwykle aromatyczna, trawa cięta na r wne 29 centymetrowe źdźbła - idealnie skrojone do butelek.Polecana jako zaprawka do alkoholu, jak r wnież jako przyprawa do ryb i mięs oraz skuteczny odstraszacz na mole. Prawdziwa, dziko rosnąca trawa żubrowa, prosto z Puszczy Białowieskiej!Przepis na nalewkę "Żubr wkę":Trawę (4-6 źdźbeł) wrzucamy do butelki 0,5l w dki.Zakręcamy i pozostawiamy w ciemnym miejscu na dwa tygodnie.Można dosłodzić do smaku. Trawa pakowana jest w estetyczne pakiety, znakomi
Składniki: Owoc jabłka, owoc gruszki, kwiat hibiskusa, łuska dzikiej r ży (3%), rodzynki Zastosowanie: Nap j uzupełnia dietę w witaminę C; pomaga likwidować nieżyt układu pokarmowego Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 100 g
Herbatka "Pokrzywa" BIO 30g RUNO to wysokiej jakości produkt z naturalnymi składnikami. Głównym składnikiem herbatki jest liść pokrzywy, który został zebrany z najwyższą starannością. Pokrzywa jest znana ze swoich licznych właściwości zdrowotnych i jest powszechnie stosowana do wzmacniania organizmu. Nasza herbatka "Pokrzywa" BIO została wyprodukowana zgodnie z surowymi standardami biologicznymi. Liść pokrzywy został zbierany w ekologicznie czystym środowisku, z dala od zanieczyszczeń chemicznych, aby za
Składniki: kwiat lipy 100% Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Waga netto: 30 g
Zastosowanie: doskonała w kuchni ze względu na cieszące się popularnością połączenie czosnkowego i słonego smaku. Może być stosowana do nacierania mięsa, drobiu i ryb przed ich przyrządzaniem. Polecana r wnież do świeżych i gotowanych warzywa oraz z potraw z grzyb w i ser w. Składniki: s l, czosnek. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,25 mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH
Zastosowanie: doskonała do dziczyzny: przetwor w z dzikiego ptactwa, wyrob w mięsnych, pasztet w, pieczeni, flak w. Podnosi walory smakowe kiszki i babki ziemniaczanej. Składniki: jałowiec, tymianek, majeranek, s l, pieprz czarny, gałka muszkatołowa. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Zawartość jodanu potasu - 0,048 mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: doskonała do kanapek, świeżych warzyw, jajek. Spos b użycia: zioła połączyć z olejem, sokiem z cytryny, wodą i dodać do sałaty. Składniki: papryka, bazylia, czarnuszka (18%). Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości selera, mleka,jaj, soi, glutenu. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W Waga netto: 6 g
Zastosowanie: ziołowa nuta zapachowa przyprawy świetnie wsp łgra z wyrobami z mięs białych, sałatkami z warzyw świeżych, zupami z udziałem warzyw strączkowych. Składniki: s l, zioła 9% (lubczyk, liść laurowy, tymianek, kolendra), cebula. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,25 mg/100g BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: niezastąpiona do duszonych świeżych mięs. PRZEPIS: Kawałki świeżego mięsa, w tym boczku - delikatnie pos l, opr sz przyprawą i obsmaż. Wł ż do duszenia dbając o ros ł na dnie garnka, dopraw "świeżynką", dodaj kawałki "rwanego" razowca i duś do miękkości. Składniki: gorczyca, jałowiec, lubczyk, cebula, pieprz czarny, kolendra, liść laurowy, ziele angielskie. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzana jest gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. BEZ
Zastosowanie: wonna i delikatna przyprawa do mięs, sos w, sałatek warzywnych i potraw z jajami. Składniki: rozmaryn, szałwia, tymianek, majeranek, bazylia, oregano, estragon, mięta. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: przyprawa do grilla Składniki: czosnek, s l, papryka, gorczyca, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, gorczycy, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,06mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 50 g
Zastosowanie: przyprawa z ciekawą bazyliowo-czosnkową nutką smakowo-zapachową. Składniki: s l, papryka ostra i słodka, gorczyca, pasternak, bazylia, czosnek. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,12 mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: przyprawa do kark wki Składniki: s l, gorczyca, cukier, papryka, jałowiec, czosnek, ziele angielskie, pieprz biały, kardamon, pieprz czarny. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,12mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 90 g