Niewielkich rozmiarów, nóż uniwersalny może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem to obecnej kolekcji. Ostrze o długości 12 cm nada się zarówno do krojenia produktów średniej i małej wielkości, jak również przy odrobinie wprawy damy sobie radę z obieraniem. Dane techniczne: Ostrze: rdzeń ze stali nierdzewnej VG-10 okuty stalą nierdzewną Rękojeść: oktagonalna, z drewna orzechowego, pierścień z drewna pakka Twardość: 60-61 HRC Długość całkowita: 24,8 cm Długość rękojeści:
Shigeki Tanaka SG2 Heban Nóż uniwersalny 13,5 cm Doskonale sprawdzi się w niewielkich pracach kuchennych, ostrze o długości 13,5 cm świetnie radzi sobie z obieraniem warzyw, owoców, jak również doskonale nadaje się do usuwania pestek czy gniazd. Ostry czubek pozwala szybko I dokładnie wykroić niechciane elementy. Zachęcamy również do sprawdzenia zakładki konserwacja, gdzie dowiedzą się Państwo podstaw dotyczących konserwacji oraz dbania o nóż. Parametry techniczne stali, jak również jej skład chemiczny
Doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniata czosnku. Całość dopełnia owalna rękojeść wykonana z drewna wiśniowego zakończona pierścieniem z pakkawood. Konstrukcja jest niezwykle lekka, a oktagonalna rękojeść idealnie dopasowuje się do dłoni. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również