HomeBrewing.pl - surowce i sprzęt dla piwowarów domowych

Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Piwo w stylu Sweet Brown Ale. Kolor brązowy opalizujący, goryczka ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500g laktozy należy dokupić.  

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Piwo w stylu Milky Stout. Inne nazwy Sweet Stout, Cream Stout. Legendarne brytyjskie piwo z laktozą (cukier mlekowy). Kolor ciemny, goryczka zbalansowana, delikatnie ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500 g laktozy należy dokupić.  

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Imperial Stout. Piwo górnej fermentacji, bardzo podobne do Portera Bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne, prawie czarne, mocna goryczka. Dzięki górnej fermentacji wzbogacone o delikatne posmaki estrowe. Refermentacja cukrem lub glukozą. Leżakowanie minimum 6-8 tygodni.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Red. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor bursztynowy, czerwony opalizujący, goryczka zbalansowana, więcej smaków słodowych. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Oud Bruin. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemno brązowy, goryczka lekko ukryta, posmaki słodowe. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Doppelbock. Niemieckie piwo dolnej fermentacji typu Bock w najmocniejszej wersji. Bardzo ciemne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Dla miłośników stylu. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Piwo w stylu Biere Brut inna nazwa Biere de Champagne. Delikatnie nachmielone słody pilzneńskie, fermentowane powoli przy użyciu drożdży szampańskich. Dodatek francuskich płatków dębowych podczas fermentacji wzbogaca piwo w smaki charakterystyczne dla fermentacji w beczce dębowej. Do fermentora wrzucamy sparzone płatki dębowe francuskie. Można dodać 0,5kg glukozy. Drożdże szampańskie, uwodnić w temperaturze 34ºC +/-2ºC. Fermentację prowadzić w temp. 20-25ºC. Fermentacja trwa 2-4 tygodnie. Refermentacja

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Barley Wine (Jęczmienne Wino). Brytyjskie mocne słodowe piwo. Kolor bursztynowy, goryczka ukryta. Można dodać 0,5-1 kg cukru/glukozy. Refermentować raczej glukozą. Leżakowanie minimum 6 tygodni. Ale czym starsze, tym lepsze.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Baltic Porter. Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni.   Naprawdę polecamy.  

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Gold Ale. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoty, goryczka zbalansowana, lekko ukryta. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp. 22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Dubbels. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoto-bursztynowy, goryczka zbalansowana, odczuwalna. Dodanie 0,5-1kg cukru stworzy prawdziwego „belgijskiego szatana. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minmum 4 tygodni

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Brune. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemy, bardzo ciemny, goryczka mocna. Dodanie 0,5-1kg cukru znacznie wzmocni piwo i uwypukli jego charakter. Fermentację dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

  • Cena: 94.00 zł
idź do sklepu
Coopers Oryginal - RealAle 1.7 kg

Coopers Oryginal - RealAle 1.7 kg

REAL ALE Prawdziwe jęczmienne piwo w smaku i kolorze. Słynie z trwałej piany. Posiada delikatny, pełny smak z owocową nutą. Typowe jasne piwo w stylu i kolorze. Saszetka z drożdżami górnej fermentacji, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie.   Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny  

  • Cena: 56.80 zł
idź do sklepu
Coopers Oryginal - Stout 1.7 kg

Coopers Oryginal - Stout 1.7 kg

Ciemno brązowe piwo o smaku słodowym z nutami kawowymi i karmelowymi z przyjemnym goryczkowym wykończeniem. Smaczne tak po krótkim leżakowaniu, jak i po długich miesiącach pobytu w butelkach. Saszetka z drożdżami górnej fermentacji w komplecie.   Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny  

  • Cena: 56.80 zł
idź do sklepu
Coopers International - European Lager 1.7kg

Coopers International - European Lager 1.7kg

Tradycyjne jasne piwo typu lager o złocistym kolorze, obfitej pianie i przyjemnej, choć nie słabej, goryczce. European Lager nawiązuje do tradycji lagerów na naszym kontynencie.  Do uzyskania najlepszych efektów proponujemy leżakowanie 10 tygodniowe. Saszetka z drożdżami, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie.   Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru):  - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny

  • Cena: 59.50 zł
idź do sklepu