Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Tojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

Tojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 15 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 27,1 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - ok. 2 mmWaga - ok. 140 g

  • Cena: 799.00 zł
idź do sklepu
Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna stalowo-czarna

Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna stalowo-czarna

Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna stalowo-czarna Trzyfazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Wymiar - 26 x 7,9 x 6 cmWaga -

  • Cena: 299.00 zł
idź do sklepu
Zestaw noży do steków dla 4 osób z bazą | Global Dock Steak Set

Zestaw noży do steków dla 4 osób z bazą | Global Dock Steak Set

Zestaw noży do steków dla 4 osób z bazą | Global Dock Steak Set Ekskluzywny komplet do serwowania steków w postaci czterech widelców i czterech noży, które stanowią estetyczną i funkcjonalną całość. Noże wykonano z solidnej stali kutej, a na ostrzach umieszczono specjalne mikroząbki, które tną mięso gładko i bezboleśnie. Zęby widelców są na tyle ostre i długie, żeby poradzić sobie nawet z bardzo grubymi stekami. Każdy miłośnik mięs smażonych lub pieczonych doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele

  • Cena: 1 799.00 zł
idź do sklepu
Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna czarno-biała

Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna czarno-biała

Global 3 fazowa ceramiczna ostrzałka wodna czarno-biała Trzyfazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Wymiar - 26 x 7,9 x 6 cmWaga - 20

  • Cena: 299.00 zł
idź do sklepu
Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90

Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90

Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90 Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.  Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita

  • Cena: 369.00 zł
idź do sklepu
Nóż do sera 10,5 cm | Global GS-95

Nóż do sera 10,5 cm | Global GS-95

Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-5Nóż do sera 10,5 cm | Global GS-95 Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski. Dane techniczne: O

  • Cena: 339.00 zł
idź do sklepu
Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set A

Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set A

Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set A Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej, świetnie wypełni każdą kuchnie zapewniając wszystkie potrzebne noże do codziennej pracy. W skład zestawu wchodzi: - Nóż szefa kuchni 20 cm (G-2) - Nóż do pieczywa 22 cm (G-9) - Nóż do warzyw 14 cm (GS-5) - Nóż uniwersalny elastyczny 15 cm (GS-11) - Nóż Santoku 13 cm (GS-35) Dane techniczne: Wymiar podstawy - 49,5x20x5,8 cm

  • Cena: 2 199.00 zł
idź do sklepu
Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set B

Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set B

Zestaw 5 noży z bazą | Global Dock Set B Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej, świetnie wypełni każdą kuchnie zapewniając wszystkie potrzebne noże do codziennej pracy. W skład zestawu wchodzi: - Nóż do porcjowania 22 cm (G-8) - Nóż Szefa kuchni 20 cm (G-77)- Nóż do wykrawania 16 cm (G-21)- Nóż do bułek 16 cm (GS-61)- Nóż do obierania 10 cm (GS-7) Dane techniczne: Wymiar podstawy - 49,5x20x5,8 cm

  • Cena: 2 199.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 900 VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Kanetsune 900 VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm

Kanetsune 900 VG-10 Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami staliRękojeść - drewno mahońTwardość - 60-61 HRCDługość całkowita - 33,5 cmDługość ost

  • Cena: 849.00 zł
idź do sklepu
Nóż uniwersalny 10 cm | Global G-105

Nóż uniwersalny 10 cm | Global G-105

Nóż uniwersalny 10 cm | Global G-105 Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeśćpozwala skutecznie kontrolować nóż. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 23,4 cmDługość rękojeści - 11,5 cmDługość ostrza – 10,

  • Cena: 359.00 zł
idź do sklepu
Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106

Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106

Nóż Kiritsuke 24 cm | Global G-106 Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita –36,5 cmDługość rękojeści

  • Cena: 459.00 zł
idź do sklepu
Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57

Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57

Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57 Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.  Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całko

  • Cena: 349.00 zł
idź do sklepu
Nóż Szefa kuchni 13 cm | Global GS-89

Nóż Szefa kuchni 13 cm | Global GS-89

Nóż Szefa kuchni 13 cm | Global GS-89 Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość 

  • Cena: 339.00 zł
idź do sklepu
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm  Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

  • Cena: 389.00 zł
idź do sklepu
Bunmei Nóż Deba 16,5 cm Leworęczny

Bunmei Nóż Deba 16,5 cm Leworęczny

Bunmei Nóż Deba 16,5 cm Leworęczny Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane te

  • Cena: 339.00 zł
idź do sklepu