Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż uniwersalny 15 cm

Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż uniwersalny 15 cm

Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10CobRękojeść - drewno pakkaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,9 c

  • Cena: 399.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm

Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwięks

  • Cena: 2 589.00 zł
idź do sklepu
Satake Cutlery Mfg Unique Aogami#2 Nóż Nakiri 16 cm

Satake Cutlery Mfg Unique Aogami#2 Nóż Nakiri 16 cm

Satake Cutlery Mfg Unique Aogami#2 Nóż Nakiri 16 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostr

  • Cena: 479.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami Damascus Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prow

  • Cena: 1 699.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prow

  • Cena: 1 989.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż Sujihiki 24cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC

  • Cena: 1 459.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 30 cm Tojiro Aogami Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu n

  • Cena: 1 769.00 zł
idź do sklepu