Zaopatrzenie masarni w jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, dodatki i osłonki do wędlin, mieszanki przyprawowe, siatki wędliniarskie i inne.
Zastosowanie: kompletna mieszanka przyprawowa do produkcji par wek zawierająca środek wiążący, środek utrzymujący świeżość oraz stabilizator barwy Drobna mieszanka o barwie czerwonej. Aromat kury, z dodatkiem pieprzu i papryki. Nuta smakowa: pieprz, kolendra, imbir, muszkat Sugerowane dozowanie: 10 g na 1 kg masy.
ZWIEBEL-PFEFFER cebulowo-pieprzowa - doskonała do obsypywania pachwin, boczk w,maskuje tłuszcz w wyrobach.Gruboziarnista, ż łtawa mieszanka z kawałkami cebuli, pieprzu i papryki.Smak: intensywny, wyraźnie wyczuwalna cebula i pieprz.Zapach: aromatyczny
Dekoracyjny preparat przyprawowy.Stosowanie: Czerwona, atrakcyjna mieszanka przypraw do wędzonek i mięs kulinarnych, szczeg lnie polecana do boczku. Boczek wieprzowy odkostnić, zdjąć sk rkę, nastrzyknąć 30%-wą solanką na bazie Pokelfit P-Duo lub masować. Boczek pokroić w paski, obtoczyć w Roasty Dekor, piec w temperaturze 120 C do 75 C w rdzeniu. Zalecane dawkowanie: 30-40g na kg masy
Pasztetowa TM-050 - łagodna i ziołowa, typowa nuta pasztetu. W smaku narastający do lekko piekącego. Doza tej niezwykłej mieszaniny naturalnych przypraw to 8g na 1kg farszu. Idealne proporcje i wysoka jakośc użytych składnik w ukształtował ten popularny produkt.Barwa: beżowo - kremowa z odcieniem oliwkowymZapach i smak: charakterystyczny, łagodny ziołowy, narastający do lekko palącego
Preparat ziołowy do produkcji pasztetowej wieprzowej, drobiowej, cielęcej i delikatesowej. Środek zapewnia:- pewną technologię, - szybką produkcję,- dużą termostabilność,- delikatną i harmonijną kompozycję smakową, - powtarzalny skład i smak wyrobu gotowego.Smak intensywny, o wyraźnej nucie imbiru. Zapach aromatyczny.Dawkowanie: 4-5g/kg
Preparat do produkcji wędlin.Możliwość zastosowań: - w wyrobach pieczonych, aby wzmocnić ich aromat- na wyroby pieczone, aby otrzymać apetyczną powłokę- w wyrobach gotowanych, dla podkreślenia ich smaku i aromatu- do p łfabrykat w, jako składnik sos w itp.Dozowanie: 5g/kg farszu
Drobno mielona mieszanka koloru beżowego, o swoistym smaku i zapachu. Dominująca nuta smakowa: pieprz/imbir, z domieszką muszkatu. S l peklowniczą dodawać zgodnie z normą. Kompletna mieszanka aromatyczno - przyprawowa. Sugerowane dozowanie: 12 g na 1 kg masy mięsnej.
Niepianowy preparat, kwaśny płyn o działaniu bakteriob jczym i grzybob jczym, do mycia i dezynfekcji nastrzykiwarek, myjek pojemnik w, instalacji technologicznych w systemie CIP. Stężenie użytkowe: 2%-55
Mieszanka do produkcji pasztet w, zawierająca kompletną kompozycję smakową, charakterystyczną dla domowych pasztet w pieczonych (z blachy). Nuta smakowa: cebula, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, gałka muszkatołowa. Drobno mielona mieszanka z widocznymi większymi cząsteczkami przypraw; barwa beżowa. Dozowanie: 15 g na 1 kg masy
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji pieczeni. Drobno-mielona mieszanka, koloru jasno-beżowego z widocznymi cząstkami cebuli. Sugerowane dozowanie: 15 g na 1 kg masy mięsnej
Mieszanka przyprawowa - dozowanie: 4g na 1 kg masy.Mieszanka o barwie jasno beżowej. Nuta smakowa: czosnek, muszkat z domieszką pieprzu
Preparat do mycia instalacji technologicznych w systemie CIP, stosowny r wnież jako bezchlorkowy środek do mycia pojemnik w plastikowych w myjkach automatycznych. Preparat posiada silne właściwości bakteriob jcze.Po zastosowaniu spłukać dokładnie wodą.
Worki foliowe 100 x 70 mają szerokie zastosowanie w przemyśle mięsnym jako: - worki do wykładania pojemników typu EURO, - worki do skrzynek, pojemników typu E2- worki do skrzyniopalet- worki do mięsa- worki do pakowania półtusz oraz innych elementów mięsa wieprzowego, wołowego i drobiuDostępne kolory: niebieskie i przezroczyste.Na proponowane opakowania posiadamy certyfikaty potwierdzające możliwość stosowania do kontaktu z żywnośćią np. przechowywania lub głębokie mrozenie żywności.
DESINFEKTIONSREINIGER 0164 Alkaliczny preparat z aktywnym chlorem do mycia i dezynfekcji powierzchni produkcyjnych, ścian i posadzek, maszyn i urządzeń, wyposażenia, w przemyśle spożywczym, mięsnym, napojowym, gastronomii. Nie stosować do powierzchni aluminiowych. Zawiera inhibitory korozji. Stężenie użytkowe 1,5%-55
DESINFEKTIONSREINIGER 0510 - Pianowy, lekko alkaliczny środek do mycia i dezynfekcji maszyn, ścian i posadzek oraz wszelkich powierzchni produkcyjnych. Zawiera inhibitory korozji. Posiada wysokie działanie bakteriob jcze, grzybob jcze i wirusob jcze. Nie zawiera czynnego chloru. Stężenie użytkowe 2%-5%