Zaopatrzenie masarni w jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, dodatki i osłonki do wędlin, mieszanki przyprawowe, siatki wędliniarskie i inne.
Mieszanka przyprawowo - dekoracyjna do stosowania w żywności.Zastosowanie: przemysł mięsny, wyroby garmażeryjne, pozostały przemysł spożywczy.Dawkowanie: wg. uznania
Podwawelska TM-385 - to głęboki, intensywny aromat, charakterystycznie wyczuwalny smak pieprzowo - czosnkowy, palący. Konsystencja gotowego wyrobu charakteryzuje się odpowiednią strukturą i sprężystością. Podwawelska to jednocześnie jedna z najlepszych naturalnych mieszanek przyprawowych. Doza przyprawy to 4-5 g na 1 kg wkładu.Barwa: Kremowo - ż łta
Zwyczajna TM - 150 - tradycyjna polska kiełbasa Zwyczajna o lotnej, korzennej nucie. Lekko słona w smaku narastająca do piekącego. Doza tej naturalnej mikstury zi ł to 10g na 1 kg wsadu mięsnego. Zwyczajna to bardzo dobra baza pod kiełbasy grillowe o r żnych dodatkowych walorach smakowych.Barwa: beżowo - r żowa z ciemnymi drobinami pochodzenia przyprawowego.
Wiejska TM-280 - swoista w swym aromacie, tradycyjne lekko piekąca z posmakiem czosnku. Doza tej mikstury zi ł i przypraw to 10 g na 1 kg wsadu. Polecana do wyrob w tradycyjnych. Barwa: ż łto-piaskowa z punktami czarnymi pochodzenia przyprawowego
Dominująca nuta smakowa: pieprzowa, z domieszką aromatu bulionu. Beżowo-zielona, drobno mielona mieszanka z dodatkiem tłuczonego pieprzu zielonego. Peklos l dodawać jak zazwyczaj, ale nie mieszać przed dodaniem z PEPPERAMI dodawać osobno. Dodanie kultur starterowych zapewnia prawidłowy przebieg procesu dojrzewania. Sugerowane dozowanie: 11 g na 1 kg mięsa.
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych. Drobna mieszanka z widocznym granulatem czosnku, barwa: popielato - beżowa. Dominująca nuta smakowa: czosnek / pieprz z domieszka chili. Sugerowane dozowanie: 7 g na 1 kg masy mięsnej
Mieszanka przypraw naturalnych do produkcji kiełbas parzonych, trwałych i p łtrwałych, o smaku typowej, polskiej kiełbasy tatrzańskiej. S l peklującą oraz środki kutrujące dodawać zgodnie z recepturą. Drobno mielona mieszanka koloru beżowo-szarego, o swoistym smaku i zapachu, z widocznymi, większymi cząsteczkami zi ł. Dominująca nuta smakowa: pieprz/czosnek, z dodatkiem pietruszki. Sugerowane dozowanie: 8 g na 1 kg masy mięsnej lub zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną.
Do stosowania jako przyprawa bądź posypka dekorująca do gotowych wyrob w mięsnych (np. pieczeni, pasztet w) oraz stek w, kotlet w, itp. Dominuje intensywna nuta czosnkowo-pieprzowa z domieszką kolendry i innych zi ł. Beżowo-zielona, drobno mielona mieszanka z dodatkiem grubo rozdrobnionych przypraw naturalnych. Sugerowane dozowanie: do 15 g oraz ok. 10 g soli spożywczej na 1 kg masy mięsnej.
**DEKOR ANDALUSIA 360015 2 KG - DROBNO MIELONA, MOCNO CZERWONA** Odkryj bogactwo smaków i aromatów z DEKOREM ANDALUSIA! Nasz produkt to wyjątkowa mieszanka, która wzbogaci każde danie o intensywną barwę i niezapomniany smak. Dekor ANDALUSIA to drobno mielony, mocno czerwony proszek, który powstał z najstaranniej wyselekcjonowanych składników. ### Opis produktu: DEKOR ANDALUSIA to doskonały dodatek do różnorodnych potraw. Jego intensywny czerwony kolor sprawia, że będzie idealnym uzupełnieniem dań zarów
Mieszanka aromatyczno - przyprawowa do produkcji kiełbas podsuszanych i parzonych. S l peklującą oraz środki kutrujące dodawać zgodnie z recepturą. Drobno-mielona mieszanka, koloru beżowego z widocznymi cząsteczkami przypraw, o swoistym zapachu i wyrazistym smaku. Dominujący smak: czosnek / pieprz. Sugerowane dozowanie: 9 g na 1 kg masy mięsnej
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych, o smaku typowej polskiej kiełbasy śląskiej. S l peklującą oraz środki kutrujące dodawać zgodnie z recepturą. Drobno-mielona mieszanka, koloru beżowego, o swoistym smaku i zapachu. Dominujący smak: czosnek / pieprz/ z domieszką muszkatu. Sugerowane dozowanie: 5-6 g na 1 kg masy mięsnej
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych. S l peklującą oraz środki kutrujące dodawać zgodnie z recepturą. Zastosowanie: zestaw przyprawowy o wyjątkowym smaku i aromacie, do produkcji kiełbasy podwawelskiej Drobno-mielona mieszanka, koloru jasno-beżowego, o swoistym smaku i zapachu. Dominujący smak: pieprz / gałka muszkatołowa / czosnek. Sugerowane dozowanie: 5 g na 1 kg masy mięsnej
Mieszanka aromatyczno-przyprawowa do produkcji kiełbas parzonych. S l peklującą oraz środki kutrujące dodawać zgodnie z recepturą. Drobno mielona mieszanka koloru beżowego, o swoistym smaku i zapachu. Dominująca nuta smakowa: muszkat/pieprz, z domieszką kolendry. Sugerowane dozowanie: 6 - 7 g na 1 kg masy mięsnej.
Kompletna mieszanka przyprawowa ze środkiem wspomagającym kutrowanie. Drobno mielona mieszanka koloru beżowo-brązowego, o swoistym smaku i zapachu. Dominująca nuta smakowa: pieprz/imbir, z domieszką muszkatu/kminku. Sugerowane dozowanie: 11 g na 1 kg masy mięsnej.
Drobna mieszanka. Charakterystyczny smak z dodatkiem pieprzu i kolendry. Sugerowane dozowanie: 10 g na 1 kg masy.