PODLASKA PRZYPRAWA DO PIZZY 30G Podlaska przyprawa do pizzy bez chemii. Skład warzywa suszone (marchew, pasternak, cebula, natka pietruszki), oregano, majeranek, cząber, tymianek, rozmaryn, bazylia, szałwia, bluszczyk, pieprz czarny Opakowanie 30g
PODLASKA PRZYPRAWA DO PASZTETÓW 30G Skład: cebula, czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz czarny Opakowanie: 30g
PRZYPRAWA DO MAKARONU 30G Przyprawa służy do posypania dań z makaronu podanych na sypko. Można ją stosować bezpośrednio na makaron lub dodawać do sosów. Skład: cebula, arcydzięgiel korzeń, bazylia, czosnek, estragon, seler nać, seler korzeń Opakowanie: 30g
PODLASKA PRZYPRAWA DO ZUPY JARZYNOWEJ 50G Podlaska przyprawa do zupy jarzynowej bez chemii. Skład: natka pietruszki, cebula, pietruszka korzeń, seler korzeń, pasternak, lubczyk liść, pieprz czarny, papryka czerwona, czosnek, rozmaryn, werbena, grzyby (borowik, koźlak, podgrzybek) Opakowanie: 50g
PODLASKA PRZYPRAWA DO GULASZU 50G NIE ZAWIERA GLUTENU Skład: warzywa suszone, marchew, pasternak, cebula, pietruszka nać), majeranek, papryka ostra, kminek, gałka muszkatołowa, rozmaryn, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie Opakowanie: 50g
Podlaska przyprawa do dań z jaj wzbogaca dania jajeczne.
PODLASKA PRZYPRAWA DO BIGOSU 50G Skład: warzywa suszone (marchew, pasternak, natka pietruszki, cebula), majeranek, papryka ostra, gorczyca biała, jałowiec, liść laurowy, kminek, kolendra, ziele angielskie, pieprz czarny Opakowanie: 50g
PODLASKA PRZYPRAWA "PIĘĆ SMAKÓW" 50G Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki, kwaśny i piekący. Tradycyjnie stosowana jest do wszystkich potraw gotowanych i duszonych, do sosów i marynat. Skład: anyż owoc, goździki, koper włoski, pieprz biały, cynamon Opakowanie: 50g
Pieprz kolorowy: pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony, pieprz czerwony
Pieprz powszechnie stosowany do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin.,
Pieprz czarny mielony jest przyprawą stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, serów, a także deserów. Dzięki niemu posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu.
PIEPRZ CAYENNE 60G Pikantna przyprawa z XVIII wieku, używana do wyostrzania smaku. Stosuje się ją do roślin strączkowych, drobiu, sosów, gulaszu, owoców morza. Skład pieprz cayenne 100% Opakowanie 60g
Papryka słodka mielona nadaje potrawom wyśmienity aromat oraz piękną i intensywną barwę.
PAPRYKA OSTRA 60G Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. W kuchni Meksyku stanowi jeden z głównych składników. NIE ZAWIERA GLUTENU Skład papryka ostra 100% Opakowanie 60g
Składniki: imbir 100% Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.