KOZIERADKA MIELONA 60G Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. Skład kozieradka mielona 100% Opakowanie 60g
BRZOZA LIŚĆ EKO 50G Według literatury zielarskiej liść brzozy należy do grupy ziół "oczyszczających krew". Harmonizuje także działanie układu moczowego. Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład liść brzozy* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Opakowanie 50g
JASNOTA BIAŁA KWIAT EKO 25G Herbatka z kwiatu jasnoty białej jest szczególnie polecana przy dolegliwościach "kobiecych". Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład kwiat jasnoty białej* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Opakowanie 25g
Bazylia to aromatyczna przyprawa pasująca do wielu potraw.
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni
Czarnuszka to doskonała przyprawa do drobiu, jagnięciny, sałatek, duszonych warzyw, marynaty oraz serów.
Składniki: cynamon kora 100% Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Idealny do grzanego piwa, wina i nalewek alkoholowych. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Curry pasuje do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej słonecznej barwy.
Składniki: czosnek płatki 100% Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw smacznej, domowej kuchni. Czosnek jest używany do przyprawiania tłustych mięs, zup i sosów, nadaje im charakterystyczny smak i aromat. Czosnek suszony można stosować do nacierania mięsa, drobi i ryb przed przyrządzeniem. Jest doskonałym dodatkiem do surówek i sałatek. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: cząber 100% Poleca się głownie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę, cielęcinę. Niewielką ilość cząbru dodaje się też do mizerii i sosów sałatkowych. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: cząber, oregano, lubczyk, czosnek, pietruszka nać Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Tymianek doskonały jest do przyprawiania baraniny, wieprzowiny, kaczki lub gęsi.
Sól ziołowa to mieszanka starannie dobranych składników m.in. sól kuchenna, czosnek, lubczyk korzeń, cebula, pietruszka korzeń, oregano , lubczyk liść, cząber , pietruszka.
Sól czosnkowa doskonała do przyprawiania sałatek, pieczeni i potraw z rożna, warzyw, zup i sosów.
Zioła prowansalskie doskonałe są do zup, sosów, sałatek, twarogów, jaj, pieczeni, pieczywa, mięs mielonych, potraw z grilla, serów, potraw z ryb i drobiu.