SKŁADNIKIPapryka ostra* 50,4 %, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, sok z pigwowca*, ocet*, sól morska*, czosnek*, suszone pomidory*, mąka ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos z ostrej papryki chili. Opakowanie zawiera 22 sugerowane porcje produktu. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 799 kJ / 189,5 kcal Tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 36 g w tym cukry: 2
SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI bazylia* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIGORCZYCA biała* 20%, majeranek*, chrzan*, pieprz czarny,* papryka ostra,* cząber*, kolendra*, czarnuszka*, kminek* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPrzyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKILiść szałwii* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKItrawa cytrynowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTrawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIliść czernicy* 23 %, liść brzozy* korzeń cykorii podróżnika*, ziele tawuły*, ziele rutwicy*, naowocnia fasoli*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI pigwowiec*, płatki słonecznika* 11 %, płatki nagietka* 11%, sól kamienna*, płatki bławatka* 6 %, płatki dzikiej róży* 6 %, papryka słodka*, marchew*, cukier trzcinowy*, pomidory suszone*, bazylia*, koper włoski*, rozmaryn*, goździki*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatk
SKŁADNIKI owoc głogu*(20 %), ziele krwawnika*, ziele serdecznika*, ziele nostrzyka*, szyszki chmielu*, kwiat wrzosu*, liść melisy*, kłącze kozłka*, płatki róży* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI korzeń pietruszki*, marchew*, cebula* (po 15%), nać pietruszki*, lubczyk*, koperek*, por*, ziele angielskie*, pieprz czarny*, tymianek*, liść laurowy* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki poj
SKŁADNIKI pieprz czarny* 100% (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu