DARY NATURY

SOS Z OSTREJ PAPRYKI CHILI BIO 220 g - DARY NATURY

SOS Z OSTREJ PAPRYKI CHILI BIO 220 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIPapryka ostra* 50,4 %, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, sok z pigwowca*, ocet*, sól morska*, czosnek*, suszone pomidory*, mąka ziemniaczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos z ostrej papryki chili. Opakowanie zawiera 22 sugerowane porcje produktu. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 799 kJ / 189,5 kcal Tłuszcz: 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 36 g w tym cukry: 2

idź do sklepu
KOLENDRA LIŚĆ BIO 20 g - DARY NATURY

KOLENDRA LIŚĆ BIO 20 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIkolendra* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISKolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu

idź do sklepu
BAZYLIA BIO 25 g - DARY NATURY

BAZYLIA BIO 25 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI bazylia* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI BIO 25 g - DARY NATURY

CZOSNEK NIEDŹWIEDZI BIO 25 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu

idź do sklepu
PIEPRZ ZIOŁOWY BIO 60 g - DARY NATURY

PIEPRZ ZIOŁOWY BIO 60 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIGORCZYCA biała* 20%, majeranek*, chrzan*, pieprz czarny,* papryka ostra,* cząber*, kolendra*, czarnuszka*, kminek* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPrzyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTENZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu

idź do sklepu
HERBATKA LIŚĆ SZAŁWII BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g - DARY NATURY

HERBATKA LIŚĆ SZAŁWII BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g - DARY NATURY

SKŁADNIKILiść szałwii* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10 - 15 minut.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu

idź do sklepu
TRAWA CYTRYNOWA BIO 20 g - DARY NATURY

TRAWA CYTRYNOWA BIO 20 g - DARY NATURY

SKŁADNIKItrawa cytrynowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTrawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

idź do sklepu
HERBATKA POLECANA PRZY CUKRZYCY BIO (25 x 2 g) 50 g - DARY NATURY

HERBATKA POLECANA PRZY CUKRZYCY BIO (25 x 2 g) 50 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIliść czernicy* 23 %, liść brzozy* korzeń cykorii podróżnika*, ziele tawuły*, ziele rutwicy*, naowocnia fasoli*, w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
SOS SAŁATKOWY KWIATOWY BIO 10 g - DARY NATURY

SOS SAŁATKOWY KWIATOWY BIO 10 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI pigwowiec*, płatki słonecznika* 11 %, płatki nagietka* 11%, sól kamienna*, płatki bławatka* 6 %, płatki dzikiej róży* 6 %, papryka słodka*, marchew*, cukier trzcinowy*, pomidory suszone*, bazylia*, koper włoski*, rozmaryn*, goździki*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatk

idź do sklepu
HERBATKA DLA NERWUSÓW BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g - DARY NATURY

HERBATKA DLA NERWUSÓW BIO (25 x 1,5 g) 37,5 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI owoc głogu*(20 %), ziele krwawnika*, ziele serdecznika*, ziele nostrzyka*, szyszki chmielu*, kwiat wrzosu*, liść melisy*, kłącze kozłka*, płatki róży* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.ZALECANE SPOŻYCIEPić 1-2 razy dziennie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
PRZYPRAWA DO ROSOŁU BIO 50 g - DARY NATURY

PRZYPRAWA DO ROSOŁU BIO 50 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI korzeń pietruszki*, marchew*, cebula* (po 15%), nać pietruszki*, lubczyk*, koperek*, por*, ziele angielskie*, pieprz czarny*, tymianek*, liść laurowy* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g - DARY NATURY

NASIONA RZEŻUCHY BIO NA KIEŁKI 30 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI nasiona rzeżuchy na kiełki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki poj

idź do sklepu
PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

SKŁADNIKI pieprz czarny* 100% (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania surówek warzywnych. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
IMBIR MIELONY BIO 60 g - DARY NATURY

IMBIR MIELONY BIO 60 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIimbir mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISImbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
CZARNUSZKA BIO 50 g - DARY NATURY

CZARNUSZKA BIO 50 g - DARY NATURY

SKŁADNIKIczarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu

idź do sklepu