SKŁADNIKI kmin rzymski 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIherbata czarna cejlońska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 95 stopni (odczekać 1-3 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI koperek* 22 %, pigwowiec*, natka pietruszki*, cebula*, sól kamienna*, koper włoski*, cukier trzcinowy*, oregano*, bazylia*, pieprz czarny*, sok z pigwowca*, skórka z cytryny*, trawa cytrynowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsyp sos sałatkowy do szklanki. Dodaj 3 łyżki wody i 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno, dokładnie wymieszaj. Gotowy sos wymieszaj z sałatką i odstaw na około 15 minut. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
SKŁADNIKIPrzecier pomidorowy*, papryka słodka*, cebula*, cukier trzcinowy*, pomidor suszony*, sok z pigwowca*, czosnek*, sól morska*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny sos do spaghetti. Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 457,6 kJ / 109,7 kcal Tłuszcz: 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 10,3 g w tym cukry: 9,2 g Białko: 1,
SKŁADNIKIpieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz zielony*, pieprz czerwony* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPrzyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIanyż* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAnyż doskonale nadaje się do ciast, kompotów, mięs oraz jako zaprawka do alkoholu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz zielony*, pieprz czerwony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPrzyprawa używana do mięs, wędlin i sosów.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIpieprz czarny ziarno* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPrzyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, RYB, marynat, wędlin. Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków. Uzupełniacz do młynka pieprz czarny ziarno, zawartość opakowania wystarczy na dwukrotne jego uzupełnienie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cząber ogrodowy*, jałowiec*, tymianek*, estragon*, pieprz czarny*, majeranek*, czosnek*, anyż*, goździki*, cynamon* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCzosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI papryka czerwona słodka*, bazylia*, estragon*, majeranek*, rozmaryn*, czosnek*, cebula*, kurkuma*, liść kolendry*, chilli* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECANE WARUNKI PRZYGOTOWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIczosnek suszony* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPopularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKI cząber* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Cząber poleca się głównie do potraw z fasoli strączkowych. Przyprawia się nim też zupy jarzynowe, kiełbasy, wieprzowinę, baraninę.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIziele angielskie*, pieprz czarny* (po 15%), liść bazylii*, macierzanki*, trawy cytrynowej*, bylicy*, liść laurowy*, cebula*, gałka muszkatołowa*, imbir* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKIOregano*, majeranek*, tymianek*, rozmaryn*, bazylia*, bluszczyk*, papryka ostra*, papryka słodka*, pieprz czerwony*, cebula*, liść laurowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMieszanka ta to doskonała kompozycja ziół i przypraw, która w wyrazisty sposób podkreśla smak i aromat pizzy oraz zapiekanek.SPOSÓB PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.