Drożdże S-23 to szczep Saccharomyces Carlsbergensis w postaci suchej. Przeznaczone do szerokiego stosowania w piwach dolnej fermentacji (lagerów). Dobrze zachowują się również w piwach mocnych. Temperatura fermentacji: 9 - 15 C
Znane i uznane drożdże z instytutu Weihenstephan. Warto stosować je wszędzie tam, gdzie zależy nam na czystości smaku i zapachu piw dolnej fermentacji (małego udziału związków estrowych). Zalecana temperatura fermentacji 9-15C
Uznane angielskie drożdże górnej fermentacji, znane z łagodnego smaku, wykorzystywane w wszystkich typach piw Ale. Polecamy jako uniwersalne, dobrze spełniające swoją rolę drożdże piwowarskie. Fermentacja w temperaturze 15-24C Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.
Drożdże górnej fermentacji znakomicie nadające się do piw typ koelsch,alt, klasztornych (belgijskich). Dają czysty i łagodny profil smakowy. Polecamy fermentację w temperaturze 15 - 24 oC. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11% Dozowanie: średnio saszetka na 20 l brzeczki
Drożdże które cechują korzenne aromaty oraz wytrzymałość na wysokie stężenia alkoholu (nawet do 11%). Polecamy do piw mocnych i specjalnych. Zalecana temperatura fermentacji 15-24C
Doskonałej jakości suche amerykańskie drożdże górnej fermentacji. Safale US-05 tworzą dobrze zbalansowane piwo z małą ilością diacetylu i bardzo czyste, rześkie. Fermentacja w temperaturze 15-24C Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.
Najlepsze suche drożdże do piw pszenicznych, rekomendowane do rodziny Hefe-Weizen. Dzięki WB-06 uzyskamy w piwie wszystkie charakterystyczne nuty smakowe piw pszenicznych z jednoczesną wygodą stosowania drożdży suchych. Zalecana temperatura fermentacji: 15-24C
Drożdże dedykowane do fermentacji mocnych, belgijskich piw klasztornych. Fermentują bardzo szybko dając zbalansowane piwa o bogatym aromacie. Fermentacja w temperaturze 15-25oC Dozowanie: średnio saszetka na 20-30 litrów piwa Flokulacja: wysoka
Drożdże S-23 to szczep Saccharomyces Carlsbergensis w postaci suchej. Przeznaczone do szerokiego stosowania w piwach dolnej fermentacji (lagerów). Dobrze zachowują się również w piwach mocnych. Temperatura fermentacji: 9 - 15 C
Znane i uznane drożdże z instytutu Weihenstephan. Warto stosować je wszędzie tam, gdzie zależy nam na czystości smaku i zapachu piw dolnej fermentacji (małego udziału związków estrowych). Zalecana temperatura fermentacji 9-15C
Uznane angielskie drożdże górnej fermentacji, znane z łagodnego smaku, wykorzystywane w wszystkich typach piw Ale. Polecamy jako uniwersalne, dobrze spełniające swoją rolę drożdże piwowarskie. Fermentacja w temperaturze 15-24C Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.
Drożdże górnej fermentacji znakomicie nadające się do piw typ koelsch,alt, klasztornych (belgijskich). Dają czysty i łagodny profil smakowy. Polecamy fermentację w temperaturze 15 - 24 oC. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11% Dozowanie: średnio saszetka na 20 l brzeczki
Drożdże które cechują korzenne aromaty oraz wytrzymałość na wysokie stężenia alkoholu (nawet do 11%). Polecamy do piw mocnych i specjalnych. Zalecana temperatura fermentacji 15-24C
Doskonałej jakości suche amerykańskie drożdże górnej fermentacji. Safale US-05 tworzą dobrze zbalansowane piwo z małą ilością diacetylu i bardzo czyste, rześkie. Fermentacja w temperaturze 15-24C Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.
Najlepsze suche drożdże do piw pszenicznych, rekomendowane do rodziny Hefe-Weizen. Dzięki WB-06 uzyskamy w piwie wszystkie charakterystyczne nuty smakowe piw pszenicznych z jednoczesną wygodą stosowania drożdży suchych. Zalecana temperatura fermentacji: 15-24C