Fermentis

Drożdże dolnej fermentacji Saflager S-23

Drożdże dolnej fermentacji Saflager S-23

Drożdże S-23 to szczep Saccharomyces Carlsbergensis w postaci suchej. Przeznaczone do szerokiego stosowania w piwach dolnej fermentacji (lagerów). Dobrze zachowują się również w piwach mocnych. Temperatura fermentacji: 9 - 15 C    

idź do sklepu
Drożdże dolnej fermentacji Saflager W 34 / 70

Drożdże dolnej fermentacji Saflager W 34 / 70

Znane i uznane drożdże z instytutu Weihenstephan. Warto stosować je wszędzie tam, gdzie zależy nam na czystości smaku i zapachu piw dolnej fermentacji (małego udziału związków estrowych). Zalecana temperatura fermentacji 9-15C    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safale S-04

Drożdże górnej fermentacji Safale S-04

Uznane angielskie drożdże górnej fermentacji, znane z łagodnego smaku, wykorzystywane w wszystkich typach piw Ale. Polecamy jako uniwersalne, dobrze spełniające swoją rolę drożdże piwowarskie. Fermentacja w temperaturze 15-24C  Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.     

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33

Drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33

Drożdże górnej fermentacji znakomicie nadające się do piw typ koelsch,alt, klasztornych (belgijskich). Dają czysty i łagodny profil smakowy. Polecamy fermentację w temperaturze 15 - 24 oC. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%  Dozowanie: średnio saszetka na 20 l brzeczki    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safbrew T-58

Drożdże górnej fermentacji Safbrew T-58

Drożdże które cechują korzenne aromaty oraz wytrzymałość na wysokie stężenia alkoholu (nawet do 11%).  Polecamy do piw mocnych i specjalnych. Zalecana temperatura fermentacji 15-24C    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji US-05

Drożdże górnej fermentacji US-05

Doskonałej jakości suche amerykańskie drożdże górnej fermentacji. Safale US-05 tworzą dobrze zbalansowane piwo z małą ilością diacetylu i bardzo czyste, rześkie. Fermentacja w temperaturze 15-24C  Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.     

idź do sklepu
Drożdże pszeniczne Safbrew WB-06

Drożdże pszeniczne Safbrew WB-06

Najlepsze suche drożdże do piw pszenicznych, rekomendowane do rodziny Hefe-Weizen. Dzięki WB-06 uzyskamy w piwie wszystkie charakterystyczne nuty smakowe piw pszenicznych z jednoczesną wygodą stosowania drożdży suchych. Zalecana temperatura fermentacji: 15-24C     

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safbrew Abbaye

Drożdże górnej fermentacji Safbrew Abbaye

Drożdże dedykowane do fermentacji mocnych, belgijskich piw klasztornych. Fermentują bardzo szybko dając zbalansowane piwa o bogatym aromacie. Fermentacja w temperaturze 15-25oC Dozowanie: średnio saszetka na 20-30 litrów piwa Flokulacja: wysoka      

idź do sklepu
Drożdże dolnej fermentacji Saflager S-23

Drożdże dolnej fermentacji Saflager S-23

Drożdże S-23 to szczep Saccharomyces Carlsbergensis w postaci suchej. Przeznaczone do szerokiego stosowania w piwach dolnej fermentacji (lagerów). Dobrze zachowują się również w piwach mocnych. Temperatura fermentacji: 9 - 15 C    

idź do sklepu
Drożdże dolnej fermentacji Saflager W 34 / 70

Drożdże dolnej fermentacji Saflager W 34 / 70

Znane i uznane drożdże z instytutu Weihenstephan. Warto stosować je wszędzie tam, gdzie zależy nam na czystości smaku i zapachu piw dolnej fermentacji (małego udziału związków estrowych). Zalecana temperatura fermentacji 9-15C    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safale S-04

Drożdże górnej fermentacji Safale S-04

Uznane angielskie drożdże górnej fermentacji, znane z łagodnego smaku, wykorzystywane w wszystkich typach piw Ale. Polecamy jako uniwersalne, dobrze spełniające swoją rolę drożdże piwowarskie. Fermentacja w temperaturze 15-24C  Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.     

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33

Drożdże górnej fermentacji Safbrew S-33

Drożdże górnej fermentacji znakomicie nadające się do piw typ koelsch,alt, klasztornych (belgijskich). Dają czysty i łagodny profil smakowy. Polecamy fermentację w temperaturze 15 - 24 oC. Drożdże doskonale radzą sobie z dużą zawartością alkoholu, nawet do 11%  Dozowanie: średnio saszetka na 20 l brzeczki    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Safbrew T-58

Drożdże górnej fermentacji Safbrew T-58

Drożdże które cechują korzenne aromaty oraz wytrzymałość na wysokie stężenia alkoholu (nawet do 11%).  Polecamy do piw mocnych i specjalnych. Zalecana temperatura fermentacji 15-24C    

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji US-05

Drożdże górnej fermentacji US-05

Doskonałej jakości suche amerykańskie drożdże górnej fermentacji. Safale US-05 tworzą dobrze zbalansowane piwo z małą ilością diacetylu i bardzo czyste, rześkie. Fermentacja w temperaturze 15-24C  Dozowanie: średnio saszetka na 20 litrów piwa.     

idź do sklepu
Drożdże pszeniczne Safbrew WB-06

Drożdże pszeniczne Safbrew WB-06

Najlepsze suche drożdże do piw pszenicznych, rekomendowane do rodziny Hefe-Weizen. Dzięki WB-06 uzyskamy w piwie wszystkie charakterystyczne nuty smakowe piw pszenicznych z jednoczesną wygodą stosowania drożdży suchych. Zalecana temperatura fermentacji: 15-24C     

idź do sklepu