Szczypce uniwersalne 23 cm | Global GS-65 Uniwersalne szczypce marki Global to praktyczne narzędzie kuchenne, służące do gotowania, serwowania potraw i przenoszenia produktów, których nie należy dotykać. Jedna z końcówek jest dziurkowana, co ułatwia odprowadzanie płynu z takich potraw, jak szparagi, szpinak czy pieczarki. Dzięki ramionom ze stali nierdzewnej szczypce doskonale się nadają do przewracania mięsa lub tofu na patelni i na grillu. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna 18/10 w wykończeniu
Zestaw 2 noży G-2 + GS-1 | Global G-201 Dwuczęściowy zestaw noży Global to wspaniała okazja, aby przekonać się o niezrównanej jakości japońskich noży. Kucharz otrzymuje niezbędne narzędzia do codziennej pracy, od krojenia i plastrowania mięsa i ryb, po obieranie i szatkowanie warzyw i owoców. Te dwa solidne noże są jak niezawodny przepis na sukces w kuchni – niezależnie od stopnia umiejętności kulinarnych użytkownika. Zestaw zawiera: Nóż szefa kuchni 20 cm (G-2) Nóż kuchenny 11 cm (GS-1) Noże Global
Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 15 cm | Global GS-13 Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługoś
Nóż kuchenny do warzyw 14 cm | Global GS-5 Nóż kuchenny przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie jak bibuła plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np. oczek z ziemniaków czy szypułek. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wy
Nóż kuchenny Santoku 18 cm | Global G-46 Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRC +/- 1Długość całkowita – 30,5 cmDługość ostrza – 18 cmSzero
Profesjonalny nóż kuchenny do porcjowania 22 cm | Global GF-37 Stosunkowo ciężki nóż kuchenny do porcjowania, przeznaczony do krojenia gorących mięs, np. pieczeni wołowej, szynki czy indyka. Długa, wąska klinga pozwala uzyskać cienkie i równe plastry, delikatnym ruchem noża. Najlepszy efekt osiągnie się przytrzymując mięso specjalnym widelcem do porcjowania i krojąc je w poprzek włókien. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługoś
Nóż kuchenny rzeźnicki 18 cm | Global G-28 Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 29 cmD
MinoSharp Zestaw 3 kamieni do ostrzałek PLUS 3 550 Trzy zapasowe kamienie ostrzące przeznaczone dla ceramicznych ostrzałek wodnych MinoSharp PLUS 3 z serii 550. W zestawie znajduje się koło niebieskie (grube ziarno), koło brązowe (średnie ziarno) i koło żółte (drobne ziarno). Wymiana kamieni odbywa się w prosty sposób: wystarczy wcisnąć nowe koła w miejsce starych i sprawdzić, czy obracają się swobodnie. Dane techniczne: Średnica kółka - 2,96 cm
Musak ceramiczny pręt ostrzący | Global G-74 Ceramiczna ostrzałka prętowa, która została opracowana specjalnie do ostrzenia noży Global. Nadaje się do ostrzenia wszystkich dobrych jakościowo noży ze stali. Doskonale się sprawdza jako podstawowe narzędzie do szybkiego ostrzenia lub do wyrównywania krawędzi ostrza. Wyposażono ją w plastikową nasadkę, która chroni dłoń. Szlachetna ceramika należy do najtwardszych materiałów na świecie, więc odnawia ostrze w błyskawicznym tempie. Zastosowana w ostrzałce cer
MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży | Global 550/BR Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uch
MinoSharp Zestaw 2 kamieni do ostrzałek 220 Dwa zapasowe kamienie ostrzące przeznaczone dla ceramicznych ostrzałek wodnych MinoSharp do noży Global z serii 220. W zestawie znajduje się jedno koło białe (grube ziarno) i jedno koło różowe (średnie ziarno). Wymiana kamieni odbywa się w prosty sposób: wystarczy wcisnąć nowe koła w miejsce starych i sprawdzić, czy obracają się swobodnie. Dane techniczne: Średnica kółka - 2 cm
MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży | Global 440 szaro-czarna Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Białe koło - GRUBE
MinoSharp Ceramiczna ostrzałka wodna do noży | Global 220 czerwono-czarna Dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości przeciwpoślizgowe. Dane techniczne: Białe koło - GRU
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm | Global GSF-50 Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnego rodzaju produktów, a także do obierania owoców lub warzyw i usuwania z nich gniazd. Lekkie, cienkie ostrze – mniejsze niż w nożu szefa i większe niż w nożu do obierania – może też w razie potrzeby służyć do sprawiania mięsa lub filetowania ryb. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 26,5 cmDługość ostrza – 1
Nóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GSF-49 Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy. Dzięki pełnowymiarowej rękojeści użytkownik skutecznie kontroluje nóż. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowaTwardość ostrza – 56-58 HRCDługość całkowita – 22,0 cmDługość ostrza – 11 cmSzerokość klingi – 2,5 cmG