Gozdawa

Gozdawa KONESER American West Coast 3,4 kg

Gozdawa KONESER American West Coast 3,4 kg

Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American West Coast. Słynne amerykańskie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Najsłynniejsze odmiany to Steam Beer, California Common. Refermetować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa KONESER American Gold Ale 3,4 kg

Gozdawa KONESER American Gold Ale 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słowowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American Gold Ale, bardzo popularne amerykańskie piwo górnej fermentacji. Kolor złoty, goryczka zbalansowana. Idealna baza dla wszystkich piw smakowych. Refermentować cukrem. Leżakowanie 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa KONESER American Brown Ale 3,4 kg

Gozdawa KONESER American Brown Ale 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie.   Opis producenta: Piwo w stylu American Brown Ale. Popularne amerykańskie ciemne piwo na każdą okazję. Kolor brązowy, opalizujący, goryczka stosunkowo niska, delikatne posmaki estrowe. Refermentować cukrem. Leżakowanie 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa KONESER American Black IPA 3,4 kg

Gozdawa KONESER American Black IPA 3,4 kg

W zestawie znajduje się ekstrakt słodowy nachmielony i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Bardzo ciemne i bardzo mocno chmielone piwo w stylu American Black IPA. Dla miłośników stylu.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Weizenbock 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Weizenbock 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Weizenbock. Piwo łączy co najlepsze z piw pszenicznych i koźlaków. Według niemieckiego prawa czystości posiada 50% słodu pszenicznego. Kolor ciemobursztynowy, goryczka niska. Piwo ma naprawdę tak złożony smak, że trudno go opisać. Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatury fermentacji dla drożdży. Refermentować cukrem. Leżakowanie minimalne to 2-3 tygodnie. Piwo w miarę leżakowania (pow. 2 mi

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Piwo w stylu Sweet Brown Ale. Kolor brązowy opalizujący, goryczka ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500g laktozy należy dokupić.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Piwo w stylu Milky Stout. Inne nazwy Sweet Stout, Cream Stout. Legendarne brytyjskie piwo z laktozą (cukier mlekowy). Kolor ciemny, goryczka zbalansowana, delikatnie ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500 g laktozy należy dokupić.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Imperial Stout. Piwo górnej fermentacji, bardzo podobne do Portera Bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne, prawie czarne, mocna goryczka. Dzięki górnej fermentacji wzbogacone o delikatne posmaki estrowe. Refermentacja cukrem lub glukozą. Leżakowanie minimum 6-8 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Red. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor bursztynowy, czerwony opalizujący, goryczka zbalansowana, więcej smaków słodowych. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Oud Bruin. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemno brązowy, goryczka lekko ukryta, posmaki słodowe. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Doppelbock. Niemieckie piwo dolnej fermentacji typu Bock w najmocniejszej wersji. Bardzo ciemne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Dla miłośników stylu. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Piwo w stylu Biere Brut inna nazwa Biere de Champagne. Delikatnie nachmielone słody pilzneńskie, fermentowane powoli przy użyciu drożdży szampańskich. Dodatek francuskich płatków dębowych podczas fermentacji wzbogaca piwo w smaki charakterystyczne dla fermentacji w beczce dębowej. Do fermentora wrzucamy sparzone płatki dębowe francuskie. Można dodać 0,5kg glukozy. Drożdże szampańskie, uwodnić w temperaturze 34ºC +/-2ºC. Fermentację prowadzić w temp. 20-25ºC. Fermentacja trwa 2-4 tygodnie. Refermentacja

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Barley Wine (Jęczmienne Wino). Brytyjskie mocne słodowe piwo. Kolor bursztynowy, goryczka ukryta. Można dodać 0,5-1 kg cukru/glukozy. Refermentować raczej glukozą. Leżakowanie minimum 6 tygodni. Ale czym starsze, tym lepsze.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Baltic Porter. Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni.   Naprawdę polecamy.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Gold Ale. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoty, goryczka zbalansowana, lekko ukryta. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp. 22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu