Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American West Coast. Słynne amerykańskie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Najsłynniejsze odmiany to Steam Beer, California Common. Refermetować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słowowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American Gold Ale, bardzo popularne amerykańskie piwo górnej fermentacji. Kolor złoty, goryczka zbalansowana. Idealna baza dla wszystkich piw smakowych. Refermentować cukrem. Leżakowanie 4 tygodnie.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu American Brown Ale. Popularne amerykańskie ciemne piwo na każdą okazję. Kolor brązowy, opalizujący, goryczka stosunkowo niska, delikatne posmaki estrowe. Refermentować cukrem. Leżakowanie 4 tygodnie.
W zestawie znajduje się ekstrakt słodowy nachmielony i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Bardzo ciemne i bardzo mocno chmielone piwo w stylu American Black IPA. Dla miłośników stylu.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Weizenbock. Piwo łączy co najlepsze z piw pszenicznych i koźlaków. Według niemieckiego prawa czystości posiada 50% słodu pszenicznego. Kolor ciemobursztynowy, goryczka niska. Piwo ma naprawdę tak złożony smak, że trudno go opisać. Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatury fermentacji dla drożdży. Refermentować cukrem. Leżakowanie minimalne to 2-3 tygodnie. Piwo w miarę leżakowania (pow. 2 mi
Piwo w stylu Sweet Brown Ale. Kolor brązowy opalizujący, goryczka ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży. Zestaw nie zawiera laktozy. 500g laktozy należy dokupić.
Piwo w stylu Milky Stout. Inne nazwy Sweet Stout, Cream Stout. Legendarne brytyjskie piwo z laktozą (cukier mlekowy). Kolor ciemny, goryczka zbalansowana, delikatnie ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży. Zestaw nie zawiera laktozy. 500 g laktozy należy dokupić.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Imperial Stout. Piwo górnej fermentacji, bardzo podobne do Portera Bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne, prawie czarne, mocna goryczka. Dzięki górnej fermentacji wzbogacone o delikatne posmaki estrowe. Refermentacja cukrem lub glukozą. Leżakowanie minimum 6-8 tygodni.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Red. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor bursztynowy, czerwony opalizujący, goryczka zbalansowana, więcej smaków słodowych. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Oud Bruin. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemno brązowy, goryczka lekko ukryta, posmaki słodowe. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Doppelbock. Niemieckie piwo dolnej fermentacji typu Bock w najmocniejszej wersji. Bardzo ciemne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Dla miłośników stylu. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
Piwo w stylu Biere Brut inna nazwa Biere de Champagne. Delikatnie nachmielone słody pilzneńskie, fermentowane powoli przy użyciu drożdży szampańskich. Dodatek francuskich płatków dębowych podczas fermentacji wzbogaca piwo w smaki charakterystyczne dla fermentacji w beczce dębowej. Do fermentora wrzucamy sparzone płatki dębowe francuskie. Można dodać 0,5kg glukozy. Drożdże szampańskie, uwodnić w temperaturze 34ºC +/-2ºC. Fermentację prowadzić w temp. 20-25ºC. Fermentacja trwa 2-4 tygodnie. Refermentacja
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Barley Wine (Jęczmienne Wino). Brytyjskie mocne słodowe piwo. Kolor bursztynowy, goryczka ukryta. Można dodać 0,5-1 kg cukru/glukozy. Refermentować raczej glukozą. Leżakowanie minimum 6 tygodni. Ale czym starsze, tym lepsze.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Baltic Porter. Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni. Naprawdę polecamy.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Gold Ale. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoty, goryczka zbalansowana, lekko ukryta. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp. 22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.