Gozdawa

Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Dubbels. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoto-bursztynowy, goryczka zbalansowana, odczuwalna. Dodanie 0,5-1kg cukru stworzy prawdziwego „belgijskiego szatana. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minmum 4 tygodni

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Brune. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemy, bardzo ciemny, goryczka mocna. Dodanie 0,5-1kg cukru znacznie wzmocni piwo i uwypukli jego charakter. Fermentację dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Brune 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Brune. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemy, bardzo ciemny, goryczka mocna. Dodanie 0,5-1kg cukru znacznie wzmocni piwo i uwypukli jego charakter. Fermentację dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Dubbels 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Dubbels. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoto-bursztynowy, goryczka zbalansowana, odczuwalna. Dodanie 0,5-1kg cukru stworzy prawdziwego „belgijskiego szatana. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minmum 4 tygodni

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Abbey Gold Ale 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Gold Ale. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoty, goryczka zbalansowana, lekko ukryta. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp. 22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Baltic Porter 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Baltic Porter. Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni.   Naprawdę polecamy.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Barley Wine 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Barley Wine (Jęczmienne Wino). Brytyjskie mocne słodowe piwo. Kolor bursztynowy, goryczka ukryta. Można dodać 0,5-1 kg cukru/glukozy. Refermentować raczej glukozą. Leżakowanie minimum 6 tygodni. Ale czym starsze, tym lepsze.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Biere Brut 3,4 kg

Piwo w stylu Biere Brut inna nazwa Biere de Champagne. Delikatnie nachmielone słody pilzneńskie, fermentowane powoli przy użyciu drożdży szampańskich. Dodatek francuskich płatków dębowych podczas fermentacji wzbogaca piwo w smaki charakterystyczne dla fermentacji w beczce dębowej. Do fermentora wrzucamy sparzone płatki dębowe francuskie. Można dodać 0,5kg glukozy. Drożdże szampańskie, uwodnić w temperaturze 34ºC +/-2ºC. Fermentację prowadzić w temp. 20-25ºC. Fermentacja trwa 2-4 tygodnie. Refermentacja

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Doppelbock 3,4 kg

Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Doppelbock. Niemieckie piwo dolnej fermentacji typu Bock w najmocniejszej wersji. Bardzo ciemne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Dla miłośników stylu. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Oud Bruin 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Oud Bruin. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemno brązowy, goryczka lekko ukryta, posmaki słodowe. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Flanders Red 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Red. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor bursztynowy, czerwony opalizujący, goryczka zbalansowana, więcej smaków słodowych. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Imperial Stout 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Imperial Stout. Piwo górnej fermentacji, bardzo podobne do Portera Bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne, prawie czarne, mocna goryczka. Dzięki górnej fermentacji wzbogacone o delikatne posmaki estrowe. Refermentacja cukrem lub glukozą. Leżakowanie minimum 6-8 tygodni.    

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Milky Stout 3,4 kg

Piwo w stylu Milky Stout. Inne nazwy Sweet Stout, Cream Stout. Legendarne brytyjskie piwo z laktozą (cukier mlekowy). Kolor ciemny, goryczka zbalansowana, delikatnie ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500 g laktozy należy dokupić.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Sweet Brown Ale 3,4 kg

Piwo w stylu Sweet Brown Ale. Kolor brązowy opalizujący, goryczka ukryta. Dodatek laktozy dodaje piwu treściwości, gładkości, a końcówka smaku jest słodkawa. Laktozę dodajemy do brzeczki przed zadaniem drożdży.   Zestaw nie zawiera laktozy. 500g laktozy należy dokupić.  

idź do sklepu
Gozdawa EXPERT Weizenbock 3,4 kg

Gozdawa EXPERT Weizenbock 3,4 kg

Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Weizenbock. Piwo łączy co najlepsze z piw pszenicznych i koźlaków. Według niemieckiego prawa czystości posiada 50% słodu pszenicznego. Kolor ciemobursztynowy, goryczka niska. Piwo ma naprawdę tak złożony smak, że trudno go opisać. Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatury fermentacji dla drożdży. Refermentować cukrem. Leżakowanie minimalne to 2-3 tygodnie. Piwo w miarę leżakowania (pow. 2 mi

idź do sklepu