Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Owocowe - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Owocowe - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Jan Okowita do nastawów owocowych, alkoholizują do 18% i skutecznie uwydatniają aromaty owoców. Idealne do śliwowicy, gruszkówki i innych tego typu nastawów. Sposób użycia: do nastawu o objętości 25-30 litrów i temperaturze 28-30C. dodać zawartość torebki i dokładnie wymieszać.   Skład: drożdże aktywne, enzymy, pożywka i mikroelementy.   Masa netto: 60 g  

idź do sklepu
Drożdże Szlacheckie T3 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie T3 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Jan Okowita typu T3 są idealne do fermentacji nastawów cukrowych. Zawartość opakowania wystarcza do odfermentowania 7 kg cukru lub 8 kg glukozy w ciągu 4-5 dni. Sposób użycia: 7kg cukru lub 8 kg glukozy rozpuścić w ciepłej wodzie i dopełnić chłodną nieprzegotowaną wodą do objętości 27 litrów tak, aby temperatura startowa nastawu wyniosła 25-27C. Do nastawu dodać całą zawartość torebki i dokładnie wymieszać.   Opakowanie torebki Drożdże Szlacheckie Typu T3 zawiera: drożdże aktywne, p

idź do sklepu
Drożdże Szlacheckie Turbo 48 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Turbo 48 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Jan Okowita Turbo 48 to najwyższej jakości drożdże gorzelnicze stworzone do nastawów cukrowych o tolerancji alkoholu do 20%. Charakteryzuje je wysoka kultura pracy ze zmniejszoną ilością wydzielanych ubocznych produktów fermentacji (tzw.fuzli). Jedna paczka drożdży pozwala przefermentować około 6 kg cukru w ciągu 3 dni. Fermentacja przebiega dość burzliwie dlatego nie należy szczelnie zamykać pojemników fermentacyjnych. Sposób użycia: po uprzednim przygotowaniu nastawu dodajemy odpowi

idź do sklepu
Drożdże Szlacheckie Typu Vodka - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Typu Vodka - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Typu Vodka to specjalny rodzaj drożdży o zmniejszonej ilości niepożądanych ubocznych produktów fermentacji. Dzięki nim uzyskany alkohol jest bardzo delikatny w smaku. Przy tych drożdżach fermentacja przebiega w wolniejszym tempie niż w przypadku drożdży typu Turbo, co pozwala łączyć te drożdże w duże nastawy bez obawy o "przegrzanie". Tolerancja na temperaturę to aż 35C. Sposób użycia: 6kg cukru lub 7kg glukozy rozpuścić w niegotowanej ciepłej wodzie i dopełnić zimna wodą do objętości

idź do sklepu
Drożdże Szlacheckie Turbo 24 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Turbo 24 - Jan Okowita

Drożdże Szlacheckie Turbo 24 - Jan Okowita   Drożdże Szlacheckie Typu Turbo 24 są najwyższej jakości drożdżami gorzelniczymi stworzonymi do nastawów cukrowych. Charakteryzuje je wysoka kultura pracy ze zmniejszoną ilością wydzielanych ubocznych produktów fermentacji przez co alkohol jaki uzyskamy jest delikatniejszy w smaku. Fermentacja przebiega burzliwie, nie należy stosować szczelnie zamkniętych pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Czas fermentacji w zależności od temperatury otoczenia od 3 do 5 dn

idź do sklepu
Duoklar Turbo - Jan Okowita

Duoklar Turbo - Jan Okowita

Duoklar Turbo - Jan Okowita Doskonały, dwuskładnikowy środek do klarowania nastawów cukrowych, owocowych oraz domowych win. Sposób użycia: po zakończeniu fermentacji nastaw należy delikatnie zlać znad osadu (nie poruszając martwych komórek drożdży które grawitacyjnie osiadły na dnie) i dobrze wymieszać w celu usunięcia dwutlenku węgla. Następnie dodać zawartość saszetki A, zamieszać i po 2-3 godzinach dodać zawartość saszetki B. Zamieszać i odstawić na 1 dobę. Po tym czasie ponownie zlać znad osadu wy

idź do sklepu