Kotetsu

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 15 cm

Niewielkich rozmiarów, nóż uniwersalny może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem to obecnej kolekcji. Ostrze o długości 15 cm nada się zarówno do krojenia produktów średniej i małej wielkości, jak również przy odrobinie wprawy damy sobie radę z obieraniem.  O kuźni: Yasuda Hamono, założona w 1957 roku w Seki – kolebce japońskiego kowalstwa, łączy tradycję z nowoczesnością, tworząc noże najwyższej jakości, w tym cenione linie Kotetsu. Rzemieślnicy z pasją doskonalą techniki obr

idź do sklepu

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Sujihiki 24 cm

Bardzo podobny do Yanagiby, często nazywany jej zachodnim odpowiednikiem. Z tą różnica, że ma dwustronny szlif. Długie i wąskie ostrze, zaprojektowane jest do obróbki mięsa i ryb. Jest bardzo precyzyjnym nożem, a jego długość sprawia, że cięcie wykonamy jednym płynnym ruchem. Będzie doskonałym uzupełnieniem dla Santoku czy Nakiri. O kuźni: Yasuda Hamono, założona w 1957 roku w Seki – kolebce japońskiego kowalstwa, łączy tradycję z nowoczesnością, tworząc noże najwyższej jakości, w tym cenione linie Kote

idź do sklepu

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. O kuźni: Yasuda Hamono, założona w 1957 roku w Seki – kolebce japońskiego kowalstwa, łączy tradycję z nowoczesnością, tworząc noże najwyższej jakości, w tym cenione linie Kotetsu. Rzemieślnicy z pasją doskonalą tech

idź do sklepu

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Santoku 18 cm

Myśląc o najpopularniejszym kształcie noży występującym w Japonii, na pierwszym miejscu zawsze pojawi się nóż Santoku. Jest to tzw. nóż 3 cnót: warzywa, owoce i mięso. Jego długość jest na tyle optymalna, że poradzi sobie niemal z każdym produktem. Jego wysokość sprawia, że będziemy mieć lepszą kontrolę przy wyższych warzywach i owocach. Ale czy to sprawia, że nóż nie poradzi sobie tak dobrze z mięsem? Oczywiście, że nie! O kuźni: Yasuda Hamono, założona w 1957 roku w Seki – kolebce japońskiego kowalstw

idź do sklepu
Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm

Kotetsu VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm Przeznaczony do cięcia warzyw i ziół, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwoś

idź do sklepu