Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - pakka woodTward
Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż uniwersalny 15cm Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 2,9 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronn
Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - czerwone laminowa
Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 39,0 cmDługoś
Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość ostrza -
Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż do wykrawania 16,5cm Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/-
Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi
Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 15cm Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,0 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 4,3 cmGrubość klingi - 2,
Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 21,5 cm|Długość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 2,5 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dwustro
Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 18cm Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 33,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - 2,
Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 32,5 cmDługość os
Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Santoku 18cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2Rękojeść - pakk
Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Santoku 18cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - kompozyt c
Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - kompozyt corianTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,5 cmDługość ostrza -
Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Szefa 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - kompozyt corianTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 35,1 cmDługość ostrza -