SKŁADNIKIcynamon cejloński mielony* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielką ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKImączka MIGDAŁOWA, białko grochowe, błonnik ziemniaczany, inulina z cykorii, drożdże, sól, woda.OPISProdukt stosowany w diecie ketogenicznej. Niska zawartość cukrów. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1524 kJ/365 kcalTłuszcz - 13 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,4 gWęglowodany - 13 gw tym cukry - 1,6 gBłonnik - 22 gBiałko - 38 gSól - 0,75 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ORZECHY, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzecho
SKŁADNIKIekologiczna bazylia suszona. OPISBazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIekologiczny majeranek suszony. OPISMajeranek dodaje się głównie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, RYB, pasztetów i omletów.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKI substancja słodząca: erytrytol BIO. OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla cukru tradycyjnego. Należy do grupy alkoholi cukrowych. Jest mniej słodszy od sacharozy (60 %-80 %).Doskonale nadaje się do słodzenia, gotowania i pieczenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ/0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 100 gw tym cukry: 0 galkohole wielowodorotlenowe: 100 gBiałko: 0 gSól: 0 gUWAGASpożycie w nadmiernych ilościac
SKŁADNIKI ekologiczne oregano suszone. OPISOregano susozne jest idealną przyprawą do warzyw, serów, RYB i owoców morza. Z powodzeniem dodaje się go do potraw mięsnych, sosów i zawiesistych zup. Oregano należy do podstawowych przypraw cieszących się powszechnym uznaniem kuchni: włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej. Bez dodatku wyrazistego smaku oregano nie można sobie wyobrazić pysznego spaghetti lub pizzy. Oregano suszone stanowi niezwykle aromatyczny dodatek do wielu sosów, szczególnie tych na bazie po
SKŁADNIKI ekologiczna papryka mielona wędzona. OPISPapryka mielona wędzona charakteryzuje się wyraźnym aromatem i słodkawym smakiem. Wyśmienicie komponuje się z daniami z RYB, fasoli, gulaszem oraz gęstymi sosami. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śródziemnomorskiej, węgierskiej oraz polskiej.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
SKŁADNIKIMIGDAŁY hiszpańskie 98,8 %, sól kłodawska 1,2 %.OPISMIGDAŁY hiszpańskie są bardziej miękkie niż MIGDAŁY australijskie czy amerykańskie. Charakteryzują się wysoką soczystością, w wyglądzie są bardziej płaskie. Chrupiące i pyszne prażone MIGDAŁY o naturalnie słodkim, orzechowym smaku z odrobiną soli stanowią wyśmienitą przekąskę w ciągu dnia. Idealna przekąska do podjadania przed telewizorem, która sprawdzi się również w sałatkach czy w pikantnych daniach.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie wyst
SKŁADNIKIMIGDAŁY 93 %, ksylitol (substancja słodząca) 5,5 %, sól himalajska, chili 0,4 %, kardamon, naturalny aromat pomarańczowy.OPISZawiera substancję słodzącą. Kraj pochodzenia ksylitolu: Finlandia. Chrupiące i pyszne prażone MIGDAŁY o naturalnie słodkim, orzechowym smaku z odrobiną chili stanowią wyśmienitą przekąskę w ciągu dnia. Idealna przekąska do podjadania przed telewizorem, która sprawdzi się również w sałatkach czy w pikantnych daniach.Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:- jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp- jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych- jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli- w kuchni azjatyckiej i hinduskiejWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość
SKŁADNIKIpłatki teff 100 %.OPISTeff, nazywany również miłką abisyńską, to naturalnie bezglutenowe zboże pochodzące z Afryki. Płatki teff można jeść na surowo, gotować, prażyć lub sparzyć gorącą wodą. Podawane wraz z jogurtem lub napojem zbożowym stają się doskonałą alternatywą dla innych bezglutenowych śniadań zbożowych. Aby przygotować pełnowartościowe śniadanie wystarczy do płatków teff dodać posiekane ORZECHY, pestki i owoce suszone. Płatki teff mogą również stanowić bezglutenowy zamiennik dla makaronu
SKŁADNIKImąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2 %, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym3. Wsyp mieszankę do miski4. D
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym3. Wsyp mieszankę do miski4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml moc
SKŁADNIKI mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku bułek. Opakowanie wystarcza na około 9 bułek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość torebki wsyp do miski2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej wody (max. 40 stopni Celsjusza)3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30 - 40 stopni Celsjusza) na około 50 min. do wyrośnięcia4. Po tym czasie formu
SKŁADNIKImąka z PSZENICY SAMOPSZY pełnoziarnista* 86 %, nieutwardzony olej kokosowy*, zioła* 2,5 % (cebula* 0,63 %, oregano* 0,63 %, bazylia* 0,62 %, papryka* 0,62 %), suszone pomidory*, zakwas* (mąka z PSZENICY SAMOPSZY*, woda) 2 %, sól himalajska. (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPaluszki wyróżniają się wyjątkową chrupkością i wybornym smakiem. Swoje walory zawdzięczają tradycyjnej recepturze, technice wypieku i najwyższej jakości składnikom.Paluszki od wielu lat goszczą na stołach podczas impr