SpiritFerm

Drożdże aktywne SpiritFerm T3

Drożdże aktywne SpiritFerm T3

Drożdże gorzelnicze SpiritFerm T3 Drożdże gorzelnicze SpiritFerm T3 to bardzo dobra alternatywa dla słynnych drożdży spod znaku Coobra. Znajdują się w nim silne i wyjątkowo szybkie szczepy drożdży. Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Sposób użycia: rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do pojemnika fermentacyjnego i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-30C

idź do sklepu
Drożdże SpiritFerm Turbo 24

Drożdże SpiritFerm Turbo 24

Drożdże SpiritFerm Turbo 24 Drożdże SpiritFerm Turbo 24 to drożdże które potrafią wyfermentować 6kg cukru w 24h. Sposób użycia: rozpuścić 6kg cukru w 21 litrach wody o temperaturze 35-40*C, następnie wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-27*C. Uwaga: fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych. Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy. Masa net

idź do sklepu
Drożdże SpiritFerm Extreme 8kg

Drożdże SpiritFerm Extreme 8kg

Drożdże gorzelniane SpiritFerm Extreme 8kg Drożdże gorzelniane SpiritFerm Extreme 8kg to ekstremalnie mocne szczepy drożdży, potrafiący przerobić 8kg cukru w 3-4 dni. Sposób użycia: rozpuścić 8kg cukru w gorącej wodzie, przelać do pojemnika fermentacyjnego i dopełnić zimną wodą do objętości 25l. Do nastawu o temp. 20-35C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Czas fermentacji 3-4 dni. Uwaga: fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie st

idź do sklepu
Drożdże SpiritFerm Moskva Style

Drożdże SpiritFerm Moskva Style

Drożdże SpiritFerm Moskva Style Drożdże SpiritFerm Moskva Style to idealny zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra i T3. Są to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 20%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych. Drożdże Moskva Style: przefermentują 6kg cukru w 2 dni, uzyskamy zacier ok. 14% przefermentują 8kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 20% Czas fermentacji w zależności od ilości cukru i temperatury otoczenia. Sposób użycia: wybraną ilość cukru

idź do sklepu
Drożdże SpiritFerm Turbo Fruit

Drożdże SpiritFerm Turbo Fruit

Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT Drożdże aktywne SpiritFerm Turbo FRUIT to specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-27C, w temperaturze 25C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu ni

idź do sklepu
Drożdże aktywne SpiritFerm XXL

Drożdże aktywne SpiritFerm XXL

Drożdże SpiritFerm XXL Drożdże SpiritFerm XXL to drożdże aktywne, specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 16%) drożdże przeznaczone do fermentacji dużych nastawów cukrowych (nawet 500L). Drożdże przeznaczone do łączenia w duże nastawy: 1 paczka na 25L nastawu 2 paczki na 50L nastawu 6 paczek na 200L nastawu 15 paczek na 500L nastawu Sposób użycia: rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do pojemnika fermentacyjnego i dopełnić ciepłą wodą do wymaganej ob

idź do sklepu
Drożdże do cydru - French Cider

Drożdże do cydru - French Cider

Drożdże do cydru - French Cider Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces Cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051 charakteryzujący się: doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20C, zdolność do fermentacji powyżej 28C, tolerancja alkoholu do 15%, wysoką produkcją gliceryny i aromatów, bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji, niską produkcją kwasów,   Sposób użycia: drożdże nal

idź do sklepu
Drożdże do miodu - Enartis EZFERM44

Drożdże do miodu - Enartis EZFERM44

Drożdże EZFERM44 Aktywne drożdże winiarskie Saccharomyces Cerevisiae to wyselekcjonowane, specjalistyczne drożdże do produkcji win białych i czerwonych o dużej zawartości cukru. EZEREM jest szczepem wyróżniającym się dużą tolerancją na alkohol (aż do 17%), a także szczególną tendencją do spożywania fruktozy sprawia, że drożdże te są też idealne do miodów pitnych. Posiada silną energię fermentacyjną, nie ma wysokich wymagań w stosunku do tlenu i azotu. Zalecane są także do tzw. trudnych fermentacji lub

idź do sklepu
Alkoholomierz dokładny 20-60% 16-18cm

Alkoholomierz dokładny 20-60% 16-18cm

Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 20 do 60 % objętości alkoholu. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21C. Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń. Użytkowanie : W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można odc

idź do sklepu
Alkoholomierz dokładny 60-100% 15-17cm

Alkoholomierz dokładny 60-100% 15-17cm

Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 60 do 100 % objętości alkoholu. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21C. Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń. Użytkowanie : W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można od

idź do sklepu
Alkoholomierz dokładny 0-100%% 16-18cm

Alkoholomierz dokładny 0-100%% 16-18cm

Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 100 % objętości alkoholu. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21C. Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń. Użytkowanie : W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można odc

idź do sklepu
Drożdże winiarskie Aromatic Wine Complex

Drożdże winiarskie Aromatic Wine Complex

Drożdże winiarskie Aromatic Wine Complex Uniwersalny pakiet drożdży winiarskich na 25-50l SpiritFerm Aromatic Wine Complex. Idealny zarówno dla początkujących jak i doświadczonych winiarzy. Nie wymaga uwadniania, drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu. Zestaw zawiera: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, pożywkę (celem polepszenia pracy drożdży), enzym pektolityczny (celem zmiękczenia struktury owoców). Drożdże posiadają tolerancję na alkohol do 16%. Instrukcja:  wybieramy ow

idź do sklepu
Drożdże Bayanus G995

Drożdże Bayanus G995

Drożdże Bayanus G995 Bayanus G995 to mieszanka wyselekcjonowanych drożdży winiarskich do każdego rodzaju wina. Drożdże te charakteryzują się intensywną fermentacją. Umożliwiają uzyskanie mocy od 16% do 18%. Nadają się również do tzw. restartu do nieudanych nastawów. Uwaga: drożdże wymagają dodatku pożywek, dostępnych również w naszym sklepie. Sposób użycia: drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości osłodzonej i ciepłej (30C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następni

idź do sklepu
Płatki dębowe Amerykańskie 20g - średnio opiekane

Płatki dębowe Amerykańskie 20g - średnio opiekane

Płatki dębowe Amerykańskie 20g – średnio opiekane   Produkowane są z najlepszych odmian Amerykańskich Białych dębów wykorzystywanych w bednarstwie ( Quercus Alba ), rosnących w rejonach Virginia, Missouri, Kentucky i Ohio w USA. Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy. Biały dąb amerykański w porównaniu z dębem francuskim, posiada mniej tanin, nadaje winu więcej aromatów kokosowych i waniliowych. Płatki dębu amerykańskiego sp

idź do sklepu
Płatki dębowe Amerykańskie 50g - średnio opiekane

Płatki dębowe Amerykańskie 50g - średnio opiekane

Płatki dębowe Amerykańskie 50g – średnio opiekane   Produkowane są z najlepszych odmian Amerykańskich Białych dębów wykorzystywanych w bednarstwie ( Quercus Alba ), rosnących w rejonach Virginia, Missouri, Kentucky i Ohio w USA. Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy. Biały dąb amerykański w porównaniu z dębem francuskim, posiada mniej tanin, nadaje winu więcej aromatów kokosowych i waniliowych. Płatki dębu amerykańskiego sp

idź do sklepu