Brązowa ciecierzyca w puszce TRS w słonej zalewie, gotowana. Jest to niezawodna i szybka opcja, aby przygotować danie z ciecierzycą, na przykład Kala Chana Curry. Skład: ciecierzyca brązowa, woda, sól. Przed przygotowaniem przepłukać cieciorkę.
Orzechy nerkowca są popularnym składnikiem kulinarnym i przekąską. Orzechy nerkowca to jadalne nasiona drzewa nerkowca indyjskiego (Anacardium occidentale). Są one znane ze swojego charakterystycznego kształtu i smaku. Orzechy nerkowca mają kształt nerkowaty i są zazwyczaj płaskie z jednej strony. Mają delikatną, chrupiącą teksturę i lekko słodki smak. Orzechy nerkowca są popularne w kuchni indyjskiej i są używane do przygotowania różnych dań. Mogą być dodawane do curry, sałatek, deserów, wypieków lub spo
Semolina to jeden z lepszych i zdrowszych gatunków mąki. Powstaje poprzez zmielenie ziaren pszenicy durum. Gruboziarnista mąka z twardej pszenicy durum używana jest w szczególności do przygotowywania makaronu, pieczywa, ciast i zagęszczania potraw.
Semolina to jeden z lepszych i zdrowszych gatunków mąki. Powstaje poprzez zmielenie ziaren pszenicy durum. Gruboziarnista mąka z twardej pszenicy durum używana jest w szczególności do przygotowywania makaronu, pieczywa, ciast i zagęszczania potraw.
Nasiona kopru pokryte cukrem (odświeżacz do ust) TRS Odświeżacz do ust od TRS, przygotowany z kolorowej i słodkiej mieszanki z dodatkiem nasion kopru, który jest zawsze lubiany i ceniony za bogaty smak. Koper włoski pomaga w kontrolowaniu nieświeżego oddechu. Właściwości przeciwdrobnoustrojowe zwalczają bakterie w jamie ustnej. Chrup łyżeczkę, aby odświeżyć oddech, zwiększyć produkcję śliny i wspomóc trawienie. waga: 1kg
Garam Masala w całości TRS Garam masala whole od TRS to podstawowa mieszanka przypraw do indyjskiego curry i wielu innych sosów i dań Kuchni Wschodniej. Jest to mieszanka wielu różnych przypraw. Nazwa "Garam masala" pochodzi z języka hindi, gdzie garam znaczy "gorący", a masala oznacza "przyprawy". Te przyprawy są cennym elementem najlepszej kuchni Indii. Garam masala to jedna z najbardziej znanych indyjskich przypraw, które są używane do przygotowywania wielu odmian łagodnych i pikantnych indyjskich
Soy products contain a lot of easily digestible protein. In addition, soybeans contain a lot of unsaturated fatty acids, B vitamins and minerals. Consuming soy protein has a significant impact on lowering blood cholesterol levels. Soy protein is a great alternative to meat. You can make cutlets (after grinding), stew or add to cabbage or stew. The product is recommended for vegetarians
Orzeszki ziemne zawierają najwięcej białka z pośród wszystkich orzechów. Wspomagają pamięć i koncentrację, są również znanym afrodyzjakiem.
Ciecierzyca łuskana to odmiana ciecierzycy, która została pozbawiona swojej zewnętrznej łuski. Jest to popularne ziarno używane w wielu kuchniach na całym świecie, szczególnie w kuchniach indyjskiej, śródziemnomorskiej i bliskowschodniej. Ciecierzyca jest bogata w białko roślinne, błonnik, witaminy i minerały, co czyni ją atrakcyjnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej. Prażona ciecierzyca łuskana połówki TRS to produkt, który został poddany procesowi prażenia w celu uzyskania chrupiącej i aro
Pasta imbirowa TRS Pasta imbirowa to bardzo wygodny sposób, aby wprowadzić imbir na większą skalę do naszego jadłospisu. Oszczędza sporo czasu przy obieraniu i mieleniu, wystarczy sięgnąć łyżką i dodać ją do potrawy. Imbir ma lekko pieprzowy, słodkawy smak. Potrzebuje dziewięciu miesięcy, aby dojrzeć, między innymi dlatego jest tak cenny. Pasta imbirowa jest szeroko stosowana w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie, imbir był używany ze względu na jego skuteczność w łagodzeniu objawów problemów żołądkowo
Mąka Urid - soczewica TRS Indyjska mąka z fasoli Urid do pappadów / pappadamów (Urid Flour / Papad Flour) renomowanej marki TRS.
Pasta czosnkowa TRS Pasta czosnkowa sprawia, że gotowanie pikantnych i egzotycznych potraw jest jeszcze łatwiejsze. Oszczędza czasu na obieraniu i rozdrabnianiu czosnku. Wystarczy sięgnąć łyżeczką paste i dodać do potraw. Jest to niezastąpiony dodatek do większości indyjskich sosów i dań. Do wyjątkowych zalet czosnku nie trzeba nikogo przekonywać. Wszystkim znane jest jego działanie antyseptyczne i przeciwwirusowe. Skład: czosnek 92%, sól, olej słonecznikowy, kwas cytrynowy, substancje konserw
Okra w puszce TRS Roślina uprawiana w tropikalnych i ciepłych regionach świata. Ma jadalne strąki i może być spożywana na surowo, ale lepiej smakuje, gdy się ją lekko sparzy, udusi na parze lub podsmaży. Okra ma mało kalorii, ale jest pełna składników odżywczych. Charakteryzuje się wysokim poziomem błonnika, witamin: A, B, C, K; a także minerałów: wapnia, potasu, żelaza i cynku. Okra jest jednym z niewielu warzyw o wysokiej zawartości składników czynnych (phytonutrients) i przeciwutleniaczy jak beta-kar
Sarsong Ka Saag od TRS to klasyczne danie kuchni indyjskiej, które łączy w sobie bogactwo smaku liści gorczycy z delikatnie doprawionym sosem. Ta tradycyjna potrawa, ceniona za swoje głębokie, ziemiste nuty i odżywcze właściwości, jest idealna do podawania z makki di roti lub innym rodzajem chleba. TRS zapewnia autentyczność smaku, przygotowując ten produkt z najwyższej jakości składników, co czyni go doskonałym uzupełnieniem każdego posiłku dla miłośników indyjskich specjałów. Sarsong Ka Saag jest nie ty
Tandoori masala to specjalna mieszanka autentycznych przypraw indyjskich do przyrządzania kurczaka tandoori. Kurczak Tandoori to pyszne danie, w którym kurczak jest pokryty mieszanką jogurtu naturalnego i przyprawą tandoori masala. Kurczak jest pieczony w piecu tandoor w bardzo wysokiej temperaturze. Kurczak przygotowany w ten sposób ma różową barwę i pikantny smak. Kurczak Tandoori to najbardziej znane indyjskie danie, które jest kochane przez ludzi na całym świecie. Tandoori masala to specjalna mieszank