Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Doskonały słód jasny, najczęściej używany do pilsów. Gwarantuje złocisty kolor piwa i pełny słodowy smak. Wyprodukowany z czeskiej odmiany jęczmienia "Hanka"
Słód wywodzący się z Wielkiej Brytanii i stosowany do produkcji piw o brytyjskich korzeniach. Cechuje się wyższym stopniem rozluźnienia, nieco niższą aktywnością enzymatyczną i nieco wyższą barwą w porównaniu ze słodem pilzneńskim. Ze względu na niską zawartość białka można pominąć przerwę białkową w procesie zacierania. Słód ten może stanowić do 100% zasypu. Odpowiedni do piw w stylu: ale, stout, porter.
Słód wywodzący się z Wielkiej Brytanii i stosowany do produkcji piw o brytyjskich korzeniach. Cechuje się wyższym stopniem rozluźnienia, nieco niższą aktywnością enzymatyczną i nieco wyższą barwą w porównaniu ze słodem pilzneńskim. Ze względu na niską zawartość białka można pominąć przerwę białkową w procesie zacierania. Słód ten może stanowić do 100% zasypu. Odpowiedni do piw w stylu: ale, stout, porter.
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia pilsów. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia pilsów. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Słód bazowy do wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jeżeli chcesz otrzymać słód ześrutowany, wybierz dodatkową opcję.
Słód bazowy do wszelakiego rodzaju piw jasnych i ciemnych. Jeżeli chcesz otrzymać słód ześrutowany, wybierz dodatkową opcję.
Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.
Słód wiedeński może stanowić do 100% udziału w zasypie. Nadaje piwu złoty kolor i pełnię smaku. Polecany do takich piwo jak Maibock, Amber Lager, Golden Ale, Maerzenbier.
Słód CaraBohemian polecamy przede wszystkim do ciemnych i półciemnych czeskich lagerów (tmave i polotmave), a także do koźlaków, porterów, piw marcowych. Nadaje piwu barwę od bursztynowej do miedzianej. Pozytywnie wpływa na pienistość piwa. Może stanowić do 20% zasypu
Słód CaraBohemian polecamy przede wszystkim do ciemnych i półciemnych czeskich lagerów (tmave i polotmave), a także do koźlaków, porterów, piw marcowych. Nadaje piwu barwę od bursztynowej do miedzianej. Pozytywnie wpływa na pienistość piwa. Może stanowić do 20% zasypu
Wnosi mocne nuty aromatyczne, oraz pięknie pogłębia barwę w kierunku czerwono-rubinowym. Polecamy do porterów, stoutów, koźlaków i całej gamy piw z gatunku amber.
Wnosi mocne nuty aromatyczne, oraz pięknie pogłębia barwę w kierunku czerwono-rubinowym. Polecamy do porterów, stoutów, koźlaków i całej gamy piw z gatunku amber.
Słód karmelowy Caraamber polecamy do piw Marcowych, Mailbock, Irish Red, Amber, Brown Ale, Mild. Wnosi pełnię smakową oraz wspaniałą czerwoną barwę.