Zaopatrzenie masarni: jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, osłonki i dodatki do wędlin | Romero

Zaopatrzenie masarni w jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, dodatki i osłonki do wędlin, mieszanki przyprawowe, siatki wędliniarskie i inne.

idź do sklepu
IZO - ASKORBINIAN SODU - 25 KG

IZO - ASKORBINIAN SODU - 25 KG

Izo askorbinian sodu Biały lub ż łtawy, ziarnisty lub krystaliczny proszek, rozpuszczalny w wodzie. Bez zapachu, o słonym posmaku. Przeciwutleniacz w produktach mięsnych, substancja przyspieszająca peklowanie mięsa.

  • Cena: 645.75 zł
idź do sklepu
KARMEL E 150 D BA OP. 6 KG.

KARMEL E 150 D BA OP. 6 KG.

Grupa barwników o barwie brązowej. Powstają w wyniku karmelizacji cukrów, czyli ogrzewaniu ich powyżej ich temperatury topnienia. Ciemne zabarwienie karmelu pochodzi od związków huminowych. Stosowany do brązowych sosów,  mięs, dżemów, napoje typu coca cola, czekolada, wyroby cukiernicze, porter (piwo).

  • Cena: 87.74 zł
idź do sklepu
NOMINA - 25 KG

NOMINA - 25 KG

Nomina -  jest mieszaniną polifosforanów, polepsza wiązanie tłuszczu wykazuje zdolności do hamowania, względnie opóźniania procesów utleniania kwasów tłuszczowych, ogranicza wzrost drobnoustrojów powodujących psucie żywności, zapobiega wyciekom termicznym w przetworach mięsnych

  • Cena: 350.55 zł
idź do sklepu
KARMEL SPOŻYWCZY E-150 D OP. 25 KG.

KARMEL SPOŻYWCZY E-150 D OP. 25 KG.

Karmel spożywczy - termin ten odnosi się do produktów o mniej lub bardziej intensywnym brązowym zabarwieniu. Zaliczany jest do barwników naturalnych. Do barwienia żywności stosuje się cztery zasadnicze gatunki karmelu: karmel jasny 150a, karmel siarczynowy E 150b, karmel amoniakalny E 150c i karmel amoniakalno – siarczynowy E 15OD.

  • Cena: 327.80 zł
idź do sklepu
KARMEL SPOŻYWCZY AMONIAKALNY E-150 C STĘŻONY OP. 11 KG.

KARMEL SPOŻYWCZY AMONIAKALNY E-150 C STĘŻONY OP. 11 KG.

Jest to syntetyczny, brązowy barwnik w wersji stężonej, otrzymywany w wyniku działania amoniaku na palony cukier. Barwi produkty spożywcze na brązowy kolor. Stanowi nie tylko barwnik do żywności, ale też dodatek aromatyczny. Szerokie zastosowanie w przetw rstwie spożywczym znalazł do barwienia i aromatyzowania wyrob w cukierniczych, napoj w, słodyczy, jogurt w, deser w mlecznych, lod w, czekolad, sosu sojowego, zup błyskawicznych, dżem w, marynat oraz ciemnego pieczywa. Dzienne spożycie tej substancji nie

  • Cena: 135.00 zł
idź do sklepu
BIAŁKO SUPRO 595 IPNON - GM OP. 20 KG.

BIAŁKO SUPRO 595 IPNON - GM OP. 20 KG.

Białko SUPRO 595 – unikalne właściwości do użycia w produktach całomięśniowych. Dobre rozpuszczanie/zawieszanie w solance oraz jej niska lepkość umożliwiają łatwe wprowadzenie solanki do mięśni przez nastrzykiwanie i wmasowanie. Zapewnia produktom pożądaną teksturę i soczystość oraz ogranicza ubytki termiczne, przez co podnosi wydajność gotowego produktu przy zachowaniu lub zwiększeniu zawartości białka. Ponadto, w trakcie przechowywania zmniejsz/eliminuje podcieki w opakowaniach próżniowych. Białko bardz

  • Cena: 595.32 zł
idź do sklepu
HAMINA S OP. 25 KG.

HAMINA S OP. 25 KG.

Hamina S - Wysokofosforanowy środek służący do nastrzyku szynek, łopatek, polędwic itp.

  • Cena: 445.88 zł
idź do sklepu
JELITO WIEPRZOWE 24/26 91,5 EX.

JELITO WIEPRZOWE 24/26 91,5 EX.

JELITA WIEPRZOWE spośr d całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych, najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cienkie, okrężnice, jelita proste, krzyż wki i żołądki. Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, kt re wykorzystywane są przy produkcji r żnych gatunk w kiełbasy. Idealne do produkcji kiełbas cieńkich.

  • Cena: 69.30 zł
idź do sklepu
JELITO WIEPRZOWE 32+ 91,5 MB. EXTRA

JELITO WIEPRZOWE 32+ 91,5 MB. EXTRA

JELITA WIEPRZOWE – spośród całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych, najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cienkie, okrężnice, jelita proste, krzyżówki i żołądki.   Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, które wykorzystywane są przy produkcji różnych gatunków kiełbasy.   Jelita wieprzowe cienkie – swoje zastosowanie znajdują przy produkcji wszystkich kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia

  • Cena: 47.00 zł
idź do sklepu
JELITO WIEPRZOWE PROSTE 9 MB

JELITO WIEPRZOWE PROSTE 9 MB

JELITA WIEPRZOWE spośr d całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych, najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cienkie, okrężnice, jelita proste, krzyż wki i żołądki. Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, kt re wykorzystywane są przy produkcji r żnych gatunk w kiełbasy, KASZANKI ITP. Idealne do produkcji kaszanki.

  • Cena: 16.00 zł
idź do sklepu
JELITO WIEPRZOWE EX. 26/28 91,5 MB

JELITO WIEPRZOWE EX. 26/28 91,5 MB

JELITA WIEPRZOWE spośr d całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych, najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cienkie, okrężnice, jelita proste, krzyż wki i żołądki. Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, kt re wykorzystywane są przy produkcji r żnych gatunk w kiełbasy. Jelita wieprzowe cienkie swoje zastosowanie znajdują przy produkcji wszystkich kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia lub

  • Cena: 64.26 zł
idź do sklepu
JELITO WOŁOWE WIANKOWE 46+/30 MB/

JELITO WOŁOWE WIANKOWE 46+/30 MB/

JELITA WOŁOWE przy produkcji kiełbas można wykorzystać niemal cały przew d jelitowy krowy. Szerokie zastosowanie mają jelita wołowe wiankowe, wołowe środkowe oraz kątnice i krzyż wki. Doskonale nadają się produkcji kiełbas świeżych, wędzonych, suchych. Podstawową zaletą tych jelit jest ich przepuszczalność dla powietrza, wyroby w nich mogą oddychać i dlatego stosujecie je r wnież do wędlin dojrzewających. Długości jelit są wartościami przybliżonymi i w dużym stopniu zależą od rasy i wieku zwierzęcia

  • Cena: 31.00 zł
idź do sklepu
JELITO WIEPRZOWE PROSTE W SIATCE - 30 MB

JELITO WIEPRZOWE PROSTE W SIATCE - 30 MB

JELITA WIEPRZOWE spośr d całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych, najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cienkie, okrężnice, jelita proste, krzyż wki i żołądki. Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, kt re wykorzystywane są przy produkcji r żnych gatunk w kiełbasy.

  • Cena: 45.00 zł
idź do sklepu
OSŁONKA BIAŁKOWA D -100 KARMEL - 300 MB

OSŁONKA BIAŁKOWA D -100 KARMEL - 300 MB

Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa

  • Cena: 600.00 zł
idź do sklepu
JELITO WOŁOWE PROSTE 45/50 18 MB.

JELITO WOŁOWE PROSTE 45/50 18 MB.

JELITA WOŁOWE przy produkcji kiełbas można wykorzystać niemal cały przew d jelitowy krowy. Szerokie zastosowanie mają jelita wołowe wiankowe, wołowe środkowe oraz kątnice i krzyż wki. Doskonale nadają się produkcji kiełbas świeżych, wędzonych, suchych. Podstawową zaletą tych jelit jest ich przepuszczalność dla powietrza, wyroby w nich mogą oddychać i dlatego stosujecie je r wnież do wędlin dojrzewających. Długości jelit są wartościami przybliżonymi i w dużym stopniu zależą od rasy i wieku zwierzęcia

  • Cena: 29.00 zł
idź do sklepu