Zaopatrzenie masarni w jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, dodatki i osłonki do wędlin, mieszanki przyprawowe, siatki wędliniarskie i inne.
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwalają n
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa
Osłonki te charakteryzują się niską elastycznością co powoduje równomierną śrdnicę gotowych wyrobów, wysoką przepuszczalnością dla dymu i pary wodnej oraz barierowością dla mikroorganizmów. Idealnie sprawdza się jako osłonka na parówki, hot dogi, serdelki, mini salami, kiełbaski koktajlowe, średniorozdrobnione kiełbaski surowe itp.Oslonki dostarczamy w opakowaniach odpornych na wilgość i działanie powietrza.
Osłonki białkowe przeznaczone są gł wnie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrob w wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak: żywiecka, krakowska, szynkowa, golonkowa, tatrzańska, kabanosy, g rska, piwna, metka jałowcowa, kaszubska, kanapkowa, oraz jako opakowanie do innych produkt w żywnościowych. Osłonkę prostą można także z powodzeniem wykorzystywać do produkcji ser w ż łtych. Zalety: nadają wyrobom naturalny wygląd, pozwa
Idealna osłonka na karmę dla psa, gładka, w kolorze brązu.
Osłonki tekstylne używane są do produkcji wyrobów garmażeryjnych, takich jak: salcesony, pasztety oraz różnego rodzaju kiełbas gotowanych. Głównymi zaletami powyższych osłonek są: małe straty parzelnicze, duża wytrzymałość mechaniczna, niepowtarzalny wygląd wyrobu gotowego, łatwość uwuwania z wyrobu gotowego, zachowanie pełnej higieny pracy jak również dłuższy okres przechowywania w porównaniu z osłonkami naturalnymi.Osłonki należy namopczyć przez ok.30 min. przed napełnieniem, następnie napełniać ściśle
Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składnik w farszu pod osłonką. Zalety: Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż ) Batony kiełbas są bardzo gładkie, r wne, z oznaką bardzo dobrego wypełnienie- nie marszczą się, Batony kiełbas w osłonkach barierowyc
Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składnik w farszu pod osłonką. Zalety: Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż ) Batony kiełbas są bardzo gładkie, r wne, z oznaką bardzo dobrego wypełnienie- nie marszczą się, Batony kiełbas w osłonkach barierowyc
Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składników farszu pod osłonką. Zalety: • Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż ) • Batony kiełbas są bardzo gładkie, równe, z oznaką bardzo dobrego wypełnienia- nie marszczą się, • Batony kiełbas w osłonkach barierowyc
Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składników farszu pod osłonką. Zalety: • Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż ) • Batony kiełbas są bardzo gładkie, równe, z oznaką bardzo dobrego wypełnienie- nie marszczą się, • Batony kiełbas w osłonkach barierowyc
Wszelkie osłonki poliamidowe idealnie nadają się do produkcji wędlin, wyrob w wędliniarskich i garmażeryjnych, oraz innych artykuł w spożywczych niewędzonych. takich jak: pasztetowa, metka, mielonka, szynka, polędwica, mortadela, salceson, kaszanka, wyroby w galarecie, są łatwo zdejmowalne. Można je r wnież stosować w przemyśle rybnym oraz do pakowania innych produkt w spożywczych o małej zawartości wody Podstawowymi zaletami osłonek są barierowość względem tlenu, powietrza i aromat w, przepuszczalność p
Osłonki do wędlin barierowe, termokurczliwe produkowane są z poliamidu i poliolefin. Składają się z trzech warstw, przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo sztuczne najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, co zabezpiecza przed rozdzielaniem się składnik w farszu pod osłonką. Zalety: Kurczą się w czasie parzenia wędlin ( do 15% wszerz i wzdłuż ) Batony kiełbas są bardzo gładkie, r wne, z oznaką bardzo dobrego wypełnienie- nie marszczą się, Batony kiełbas w osłonkach barierowyc