Brewferm

Chlorek Wapnia 33% 100 ml

Chlorek Wapnia 33% 100 ml

33% roztwór chlorku wapnia E509. Sól ta jest często wykorzystywana w komercyjnych browarach do modyfikacji wody. Nadaje piwu bardziej gładki, pełny i słodkawy smak, wzmaga flokulację białek oraz stabilizuje smak. Maksymalna ilość chlorku wapnia jaką można użyć to 200mg/l. Zalecane dozowanie: 3-8ml/10l.  

idź do sklepu
Gips piwowarski 20 g

Gips piwowarski 20 g

Gips piwowarski służy do obniżenia PH zacieru, oraz zwiększenia twardości wody.  Niezbędny do warzenia takich stylów piw jak Pale Ale oraz India Pale Ale. Dawkowanie: 12 g na 25 litrów wody przygotowanej do zacierania.    

idź do sklepu
Kolendra 30 g

Kolendra 30 g

Kolendra to dodatek do piw belgijskich i specjalnych. Średnio od 15 do 30g na 20 litrów piwa. Dodać na 10 minut przed planowanym zakończeniem gotowania.    

idź do sklepu
Skórki słodkiej pomarańczy 20 g

Skórki słodkiej pomarańczy 20 g

Suszona skórka słodkiej pomarańczy. Doskonała do piw w stylu witbier oraz piw świątecznych.    

idź do sklepu
Płatki dębowe amerykańskie, mocno opiekane 50 g

Płatki dębowe amerykańskie, mocno opiekane 50 g

Płatki dębowe dodane na etapie cichej fermentacji nadadzą gotowemu piwu smak leżakowania w prawdziwej beczce. Polecane zwłaszcza do piw ciemnych i mocnych. Zalecana ilość, w zależności od intensywności smaku: 10-50 g na warkę 20litrową. Leżakowanie w piwie od 3 do 90 dni.  Płatki (chipsy) amerykańskie są łagodniejsze w smaku w stosunku do bardziej intensywnych, francuskich.  

idź do sklepu
Płatki dębowe amerykańskie, średnio opiekane 50 g

Płatki dębowe amerykańskie, średnio opiekane 50 g

Płatki dębowe dodane na etapie cichej fermentacji nadadzą gotowemu piwu smak leżakowania w prawdziwej beczce. Polecane zwłaszcza do piw ciemnych i mocnych. Zalecana ilość, w zależności od intensywności smaku: 10-50g na warkę 20litrową. Leżakowanie w piwie od 3 do 90 dni.  Płatki (chipsy) amerykańskie są łagodniejsze w smaku w stosunku do bardziej intensywnych, francuskich.  

idź do sklepu
Płatki dębowe francuskie, mocno opiekane 50 g

Płatki dębowe francuskie, mocno opiekane 50 g

Płatki dębowe dodane na etapie cichej fermentacji nadadzą gotowemu piwu smak leżakowania w prawdziwej beczce. Polecane zwłaszcza do piw ciemnych i mocnych. Zalecana ilość, w zależności od intensywności smaku: 10-50g na warkę 20 litrową. Leżakowanie w piwie od 3 do 90 dni.  

idź do sklepu
Płatki dębowe francuskie, średnio opiekane 50 g

Płatki dębowe francuskie, średnio opiekane 50 g

Płatki dębowe dodane na etapie cichej fermentacji nadadzą gotowemu piwu smak leżakowania w prawdziwej beczce. Polecane zwłaszcza do piw ciemnych i mocnych. Zalecana ilość, w zależności od intensywności smaku: 10-50g na warkę 20 litrową. Leżakowanie w piwie od 3 do 90 dni.  

idź do sklepu
Płatki dębowe SHERRY OLOROSO 50 g

Płatki dębowe SHERRY OLOROSO 50 g

Płatki dębowe pozyskane z beczek w których leżakowała Sherry Oloroso. Nadają niesamowity aromat piwom, winom i destylatom. Płatki należy dodać na etapie cichej fermentacji i pozostawić w trunku przez kilka tygodni, regularnie sprawdzając jak smak trunku ewoluuje :) Płatki dębowe przed użyciem dobrze jest zdezynfekować np. przy użyciu knotów siarkowych.  

idź do sklepu
Płatki dębowe Whisky 50 g

Płatki dębowe Whisky 50 g

Płatki dębowe pozyskane z beczek w których leżakowała Whisky. Nadają niesamowity aromat piwom, winom i destylatom. Płatki należy dodać na etapie cichej fermentacji i pozostawić w trunku przez kilka tygodni, regularnie sprawdzając jak smak trunku ewoluuje :) Płatki dębowe przed użyciem dobrze jest zdezynfekować np. przy użyciu knotów siarkowych.   

idź do sklepu
Mech irlandzki (Irish moss) 10 g

Mech irlandzki (Irish moss) 10 g

Dodatek do brzeczki, dzięki któremu zminimalizujemy zmętnienie na zimo piwa domowego. Mech występuje na wybrzeżach Irlandii i ma właściwości wytrącające białka.  Dodajemy go w ilościach 5 g na 10-15 minut przed zakończeniem gotowania brzeczki.  Przed użyciem należy mech przygotować dodając go do szklanki ciepłej wody na godzinę przed planowym wykorzystaniem.      

idź do sklepu
Drożdże górnej fermentacji Brewferm Blanche

Drożdże górnej fermentacji Brewferm Blanche

Bardzo dobrej jakości drożdże dedykowane do piw typu witbier (Biere Blanche).  Dadzą też ciekawe efekty przy piwach pszenicznych. Zalecana temperatura fermentacji 18 do 24 oC.    

idź do sklepu
Kapslownica dwuramienna Greta

Kapslownica dwuramienna Greta

Dwuramienna kapslownica Greta to klasyka piwowarstwa. Lekka i skuteczna, a przy tym całkowicie mobilna. Kapslujesz tam gdzie chcesz :) Przystosowana do kapsli 26 mm miękkich i twardych. Wyposażona w magnesik który stabilnie utrzymuje zamknięcie koronkowe na miejscu, dzięki czemu każda butelka jest zamknięta tak samo dobrze.  

idź do sklepu
Klips przytrzymujący do rurek i wężyków

Klips przytrzymujący do rurek i wężyków

Klips do rurek i wężyków jest niezmiernie wygodnym przyrządem. Utrzymuje wężyk przy ściance fermentora, dzięki czemu piwowar może skupić się na innych czynnościach podczas rozlewu.  Pasuje do fermentorów sprzedawanych w Homebrewing oraz rurek do 12mm średnicy.   

idź do sklepu
Metalowy uchwyt do zamknięć patentowych - 10 szt

Metalowy uchwyt do zamknięć patentowych - 10 szt

10 sztuk metalowych uchwytów do zamontowania zamknięć patentowych na klasycznych butelkach.   

idź do sklepu