Solidny areometr wyskalowany w stopniach Ballinga od 0 do 20Blg. Pozwala określić zawartość cukrów w brzeczce, obserwować przebieg fermentacji, oraz obliczyć zawartość alkoholu. Posiada dużą i czytelną skalę. Długość: 22,5 cm
Porządny cukromierz z termometrem. Długość: 22, 5cm
Paski do pomiaru twardości wody wyskalowane w stopniach niemieckich n o nominałach 0 (brak wskazania) /5/10/15/20/25. Zwykle woda kranowa posiada około 10n, powyżej 30n woda uznawana jest za twardą, poniżej 3n za miękką. Pasek zanurzyć w wodzie na około 1 sekundę.
Termometr ciekłokrystaliczny naklejany bezpośrednio na fermentor. Umożliwia pomiar fermentującej brzeczki w szerokim zakresie temperatur od 0C do 32C.
Solidny termometr w metalowej obudowie, idealny do pomiaru temperatury w trakcie zacierania. Zakres pomiaru od +50C do +110C.
Siateczka do gotowania chmielu, wykonana z specjalnej tkaniny odpornej na wysokie temperatury, oraz bardzo dobrze przepuszczającej dla brzeczki. Po chmieleniu wystarczy wyjąć siateczkę, dzięki czemu omijamy proces dekantacji piwa znad chmielin. Nadaje się do szyszek, jak i do granulatu chmielowego
Śrutownik Brewferm to solidna konstrukcja wykonana z elementów żeliwnych, która umożliwia nam uzyskanie dobrej jakościowo śruty ze słodów browarniczych Piwowar ma wpływ na jej grubość poprzez zmianę docisku elementu ściernego. Nie zajmuje również dużo miejsca. Po skończonej pracy w kilka chwil możemy zdemontować urządzenie i poddać czyszczeniu. Wydajność śrutowania około 30kg/godzinę Polecamy do domowego browaru!
Delikatnie palony belgijski słód Biscuit, nadaje piwom herbatnikowy smak i aromat, a także bursztynową barwę. Polecany do szerokiej gamy piw belgijskich. Może stanowić do 10% zasypu.
Delikatnie palony belgijski słód Biscuit, nadaje piwom herbatnikowy smak i aromat, a także bursztynową barwę. Polecany do szerokiej gamy piw belgijskich.
Delikatnie palony belgijski słód Biscuit, nadaje piwom herbatnikowy smak i aromat, a także bursztynową barwę. Polecany do szerokiej gamy piw belgijskich.
Wydajny i bardzo skuteczny środek sterylizujący oparty na jodynie.Przeznaczony do butelek, elementów wyposażenia i fermentorów. Sposób użycia: Sprzęt zanurzyć w roztworze 5ml Iodophoru na 10l zimnej wody. Pozostawić na 3-5 minut. Wymaga wypłukania czystą wodą.
Drożdże górnej fermentacji nadające się do szerokiej gamy piw. Bukiet typowy dla piw ale. Zalecana temperatura fermentacji 18 do 25 oC.
Drożdże dolnej fermentacji z wyselekcjonowanego szczepu Saccharomyces uvarum (Carlsbergensis). Dostarczają piwo o neutralnym i czystym smaku. Temperatura fermentacji: 10-15 oC
Profesjonalna cylindryczna rurka fermentacyjna do zbiorników od 20 do 60 litrów. Wykonana z tworzywa, bardzo prosta do umycia a jednocześnie tak skuteczna jak popularne szklane. Polecamy do intensywnych fermentacji oraz większych zbiorników. Pasuje do fermentorów i uszczelek sprzedawanych w Homebrewing Wysokość: 12,5 cm Średnica cylindra: 4 cm Średnica wejściowa do fermentora: 9 mm
Termometr ciekłokrystaliczny naklejany bezpośrednio na fermentor. Aktualna temperatura jest wskazywana poprzez zmianę barwy na odpowiednim poziomie.Termometr odporny na wodę! Pomiar od 4 do 28C dzięki czemu możemy obserwować temperaturę fermentacji tak piw górnej jak i dolnej fermentacji.