Uszczelka do montażu kranów w fermentorach. Średnica 3/4 cala - 1 sztuka.
Cara-Crystal zwany także Crystal Malt nadaje piwu okrągłego, pełnego, karmelowego smaku. Używany w ilości 1-5% w przypadku piw jasnych i do 10% w piwach ciemnych.
Cara-Crystal zwany także Crystal Malt nadaje piwu okrągłego, pełnego, karmelowego smaku. Używany w ilości 1-5% w przypadku piw jasnych i do 10% w piwach ciemnych.
Cara-Crystal zwany także Crystal Malt nadaje piwu okrągłego, pełnego, karmelowego smaku. Używany w ilości 1-5% w przypadku piw jasnych i do 10% w piwach ciemnych.
Ciemny, aromatyczny słów karmelowy polecany do piw belgijskich, oraz ciemnych piw górnej fermentacji. Nadaje piwu charakterystyczny rodzynkowo - karmelowy zapach. Może stanowić do 15% w zasypie.
Ciemny, aromatyczny słów karmelowy polecany do piw belgijskich, oraz ciemnych piw górnej fermentacji. Nadaje piwu charakterystyczny rodzynkowo - karmelowy zapach. Może stanowić do 15% w zasypie.
Ciemny, aromatyczny słów karmelowy polecany do piw belgijskich, oraz ciemnych piw górnej fermentacji. Nadaje piwu charakterystyczny rodzynkowo - karmelowy zapach. Może stanowić do 15% w zasypie.
Słód Amber 50EBC jest zaliczany do słodów podstawowych. Może stanowić do 100% zasypu. W procesie suszenia tego słodu temperatura jest podnoszona do 140oC, co nie tylko zmienia kolor słodu na ciemniejszy, ale przede wszystkim nadaje mocno słodowy, aromatyczny zapach i smak.
Słód Amber 50EBC jest zaliczany do słodów podstawowych. Może stanowić do 100% zasypu. W procesie suszenia tego słodu temperatura jest podnoszona do 140oC, co nie tylko zmienia kolor słodu na ciemniejszy, ale przede wszystkim nadaje mocno słodowy, aromatyczny zapach i smak.
Słód Amber 50EBC jest zaliczany do słodów podstawowych. Może stanowić do 100% zasypu. W procesie suszenia tego słodu temperatura jest podnoszona do 140oC, co nie tylko zmienia kolor słodu na ciemniejszy, ale przede wszystkim nadaje mocno słodowy, aromatyczny zapach i smak.
Najciemniejszy ze słodów podstawowych. Nadaje silny aromat słodowy i głęboko bursztynowy kolor. Może stanowić do 20% zasypu.
Najciemniejszy ze słodów podstawowych. Nadaje silny aromat słodowy i głęboko bursztynowy kolor. Może stanowić do 20% zasypu.
Najciemniejszy ze słodów podstawowych. Nadaje silny aromat słodowy i głęboko bursztynowy kolor. Może stanowić do 20% zasypu.
Słód jęczmienny wędzony dymem z torfu przeznaczony do wyrobu whisky. Takiego właśnie słodu używają destylarnie w Szkocji.
Słód jęczmienny wędzony dymem z torfu przeznaczony do wyrobu whisky. Takiego właśnie słodu używają destylarnie w Szkocji.