Krem z surowych orzechów z dodatkiem kwasów MCT Kiedy jesteś na wymagającej diecie, czasami przyda się chwila wytchnienia i odrobina słodkości. Dobrze jest jednak, gdy słodkości wpisują się w założenia naszej diety, tak aby nie stracić wypracowanych przez dni, miesiące, a czasami lata, efektów. Dlatego powstała limitowana edycja kremów Coco Farm dedykowana dla osób aktywnych fizycznie, i na specjalistycznych dietach takich jak niskowęglowodanowe lchf, keto, o niskim indeksie glikemicznym, czy wegańskiej.
z surowych pestek, z pierwszego tłoczenia Mąka dyniowa to wartościowy składnik wielu dań z kuchni wegańskiej i keto. Powstaje z surowych pestek dyni pozostałych po tłoczeniu oleju. Mąka z pestek dyni urozmaici twoją kuchnie i zapewni wspaniałe wartości odżywcze. Dlaczego warto włączyć mąkę dyniową do swojej diety? Mąka dyniowa jakie ma właściwości? I jakie potrawy można z niej wyczarować? Mąka dyniowa zastosowanie w kuchni, właściwości Może być zaskoczeniem, że mąka dyniowa ma delikatnie orzechowy smak,
Mąka konopna Coco Farm powstaje z surowych nasion pozostałych po pierwszym tłoczeniu oleju konopnego. Surowe nasiona są odtłuszczone, a następnie mielone tak aby zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych i minerałów. Naturalnie mąka z nasion konopi siewnych nie zawiera glutenu. Ceniona przede wszystkim ze względu na bogactwo białka i błonnika. Kto powinien włączyć mąkę konopną, do swojej diety? Do czego używać mąki z nasion konopi? Do czego używać mąkę konopną Mąka konopna ma delikatnie orzechowy
Błonnik bambusowy, nazywany również mąką bambusową, pozyskiwany z młodych pędów bambusa to produkt roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni osób na diecie odchudzającej, ketogenicznej, czy insulinoopornej. Z błonnikiem bambusowym przygotujesz puszyste wypieki, pieczywo, makarony, czy niskowęglowodanowe racuchy. Mąka bambusowa jest niskokaloryczna i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,2g w 100g). Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, dlatego nie zmienia smaku i zapachu przygotowywanych
Błonnik bambusowy, nazywany również mąką bambusową, pozyskiwany z młodych pędów bambusa to produkt roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni osób na diecie odchudzającej, ketogenicznej, czy insulinoopornej. Z błonnikiem bambusowym przygotujesz puszyste wypieki, pieczywo, makarony, czy niskowęglowodanowe racuchy. Mąka bambusowa jest niskokaloryczna i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,2g w 100g). Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, dlatego nie zmienia smaku i zapachu przygotowywanych
Błonnik bambusowy, nazywany również mąką bambusową, pozyskiwany z młodych pędów bambusa to produkt roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni osób na diecie odchudzającej, ketogenicznej, czy insulinoopornej. Z błonnikiem bambusowym przygotujesz puszyste wypieki, pieczywo, makarony, czy niskowęglowodanowe racuchy. Mąka bambusowa jest niskokaloryczna i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,2g w 100g). Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, dlatego nie zmienia smaku i zapachu przygotowywanych
Bio mleko kokosowe w proszku, wegańskie Mleko kokosowe w proszku wyprodukowane z wnętrza ekologicznych kokosów, nie zawiera w składzie pochodnych mleka zwierzęcego i mogą je używać weganie. Certyfikat ekologiczny potwierdza, że do wyprodukowania mleczka kokosowego nie użyto chemicznych dodatków i środków ochrony roślin. Jeśli szukasz roślinnego zamiennika mleka krowiego sprawdź mleczko kokosowe w proszku, które ma szereg ciekawych zastosowań i właściwości. Mleko kokosowe świetnie sprawdzi się w wielu dani
Siemię lniane to roślina znana od wieków i stosowana przez pokolenia głównie jako remedium na różnego rodzaju dolegliwości żołądkowe. Kto z nas nie zna popularnej mieszanki ziaren i wrzątku? Choć niewątpliwie ten duet posiada właściwości kojące nie tylko dla żołądka, ale także wspaniale wartości odżywcze, to jego smak i konsystencja nie zachęcają do regularnego spożycia. A szkoda, ponieważ obecne w ziarnach lnu kwasy tłuszczowe, a szczególnie niezbędny dla naszego zdrowia Omega 3, a także witaminy, minera
z orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru. Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5g węgli w 100g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru. Gofry z niskim IG, to propozycja dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów, cukrów, mąki pszennej i innych mąk zawierających gluten. Mieszanka do przygotowa
Ekologiczny ocet kokosowy z wody kokosowej. BIO ocet kokosowy Coco Farm powstaje z wody z młodego kokosa. Ekologiczne kokosy rosną na certyfikowanych uprawach położonych na wyspach otoczonych oceanem spokojnym, skąd czerpią minerały i witaminy. Ocet kokosowy 100% BIO powstaje w wyniku długotrwałej, naturalnej fermentacji wody z zielonego, świeżego kokosa – bez użycia chemii czy przyśpieszaczy procesu jakimi są np. siarczany. Charakteryzuje go wyrazisty aromat (nawet z delikatną nutką karmelowego zapachu),
Olej kokosowy 100% Pure, łagodnie rafinowany bez chemii, bezzapachowy. Olej kokosowy w gastronomii Olej kokosowy 100% pure jest bardzo wydajny w kuchni, zapewnia długie smażenie bez konieczności częstej wymiany tłuszczu. Jest odporny na przegrzania i nie przypala się – ma wysoki punkt dymienia ok. 240 ℃. Olej kokosowy cechuje się również niskim ubytkiem masy przy smażeniu. Olej kokosowy 100% pure to olej rafinowany, bezzapachowy – rafinowany wyłącznie fizycznie, bez użycia chemii. Jest bezwonny podczas sm
przygotuj domową chałwę Odtłuszczone mielone nasiona sezamu. Mąka z surowych ziaren sezamu białego, keto dieta, bogactwo białka. Odtłuszczone i rozdrobnione do postaci mąki surowe nasiona sezamu białego (mąka sezamowa) to idealna propozycja dla osób na dietach nisko węglowodanowych, keto, z niskim indeksem gikemiczym oraz na dietach ograniczających spożycie glutenu. Jest to jedna z najlepszych mąk zastępujących mąkę pszenną ponieważ pomaga osiągnąć lekkość i puszystość wypieków. Mąka sezamowa zastosowan
Mąka ryżowa to jedna z podstaw kuchni azjatyckiej, wykorzystuje się ją między innymi do produkcji makaronów, czy zagęszczania dań. W połączeniu z innymi mąkami bezglutenowymi można wypiekać wspaniałe bezglutenowe desery.
Siemię lniane to nasz rodzimy superfood, który zawiera idealne proporcje omega3 do omega6. Dodatkowo len jest źródłem błonnika i zawiera substancje śluzowe, które pomagają w prawidłowej pracy jelit. Siemię lniane to wartościowy dodatek do sałatek, smoothie, czy bezglutenowego odpowiednika owsianki.
Mąka kukurydziana powstaje ze zmielonych ziaren kukurydzy. Stanowi zamiennik mąki pszennej. Z mąki kukurydzianej można przygotować zarówno dania słodkie, ciasta i desery, jak i używać jej do panierowania czy zagęszczania zup.