Błonnik bambusowy, nazywany również mąką bambusową, pozyskiwany z młodych pędów bambusa to produkt roślinny o szerokim zastosowaniu w kuchni osób na diecie odchudzającej, ketogenicznej, czy insulinoopornej. Z błonnikiem bambusowym przygotujesz puszyste wypieki, pieczywo, makarony, czy niskowęglowodanowe racuchy. Mąka bambusowa jest niskokaloryczna i praktycznie nie zawiera węglowodanów (0,2g w 100g). Błonnik bambusowy jest bezwonny i ma neutralny smak, dlatego nie zmienia smaku i zapachu przygotowywanych
Olej kokosowy YoummYou o naturalnym zapachu kokosa, do masażu i pielęgnacji ciała oraz włosów. Filipińskie SPA w twoim domu. Dziewiczy olej kokosowy do masażu i pielęgnacji ciała: - czysty,- organiczny olej kokosowy, bez jakichkolwiek dodatków tłoczony na zimno ze świeżych orzechów- nieoczyszczony- o delikatnym zapachu i smaku kokosa- bez konserwantów Olej kokosowy stosowany jest w masażu balijskim oraz tajskim. Masaż ciepłym olejkiem doskonale nawilża skórę, która staję się jędrna i napięta. Dlaczego
Olej MCT w proszku. Kwasy średniołańcuchowe z orzecha kokosowego. Keto Kwasy MCT co to? Olej MCT w proszku to mieszanka średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych C8 i C10. Kwasy MCT to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (Medium–Chain Tryglicerides) pozyskiwane z orzecha kokosowego. Badania pokazały, że są to tłuszcze, które preferuje nasz organizm do produkcji energii. MCT niemal natychmiast przetworzone, dlatego też organizm nie odkłada ich w postaci tłuszczu. Nasz organizm zamienia kwasy MCT w czystą en
Łuska babki jajowatej. Bogactwo błonnika. Łuska babki jajowatej zastosowanie w kuchni Łuska babki jajowatej (Plantago ovata) to wywodząca się z medycyny naturalnej roślina doceniania głównie ze względu na wysoką zawartość błonnika. Babka jajowata uwielbia słońce i dobrze nawodnione tereny. Dlatego też jej uprawy znajdziemy w Indiach, czy Brazylii, a także na Wyspach Kanaryjskich i basenie Morza Śródziemnego. Babka jajowata łuska to świetny keto zagęstnik wielu potraw. Łuska babki jajowatej świetnie sprawd
Słonecznik łuskany surowy. Słońce zamknięte w pestkach. Pestki słonecznika zastosowanie w kuchni: Pestki słonecznika mogą być zdrową przekąska w pracy, szkole czy uczelni. Ziarno słonecznika to również idealny dodatek do domowego pieczywa, granoli czy musli. Na bazie pestek słonecznika można przygotować różnorodne pasty do smarowania pieczywa, a także wegańskie pasztety. Ziarna słonecznika wspaniale dopełnią wszelkiego rodzaju zupy krem, jako zdrowa alternatywa grzanek. Można je również dodawać do sałate
Siemię lniane brązowe, surowe. Alfa i omega medycyny naturalnej. Len brązowy zastosowanie w kuchni: Siemię lniane cenione jest od wieków za swoje właściwości lecznicze oraz bogactwo witamin i minerałów. Ziarno lnu jest bardzo często stosowane w medycynie naturalnej, a już sam Hipokrates zalecał swoim podopiecznym stosowanie tego ziarna w przypadku pojawienia się problemów związanych z układem pokarmowym. Ziarno lnu (siemię lniane) może być wartościowym dodatkiem do zup, sałatek czy kanapek, należy jednak
Sezam biały surowy. Orientalny Eliksir młodości. Sezam wywodzi się z Indii i jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Początkowo był używany głównie do produkcji oleju jednak dziś ma dużo szersze zastosowanie. ZASTOSOWANIE:Sezam ma szerokie zastosowanie w kuchni. Z jego użyciem można przygotować domowe batoniki, chleb, bułki czy ciasteczka. Może być też dodatkiem do sałatki. Sezam jest też ważnym składnikiem popularnego humusu, chałwy czy sezamków. Nasiona sezam mogą zastąpić bułkę tartą w przygotowa
Mąka migdałowa jasna, drobna, Wysoka gestość odżywcza. Mąka migdałowa coco farm powstaje ze zmielonych migdałów bez skórki, dzięki czemu nie ma gorzkiego posmaku. Mąka migdałowa zostanie z pewnością doceniona przez osoby poszukujące zdrowego zamiennika popularnej mąki pszennej. Pomimo, że mąka migdałowa ma inną specyfikę niż mąka pszenna to z powodzeniem może posłużyć jako panierka, dodatek do ciast czy fit ciasteczek, a także można ją dodawać do ulubionej sałatki. Mąka migdałowa jest bardzo wartościowa,
Orzechy pekan surowe. Czczone przez Indian. Orzechy Pekan informacje ogóle i zastosowanie w kuchni: Orzechy pekan przywędrowały do Polski z Ameryki północnej. Indianie bardzo cenili te pyszne orzechy, to właśnie im zawdzięczamy nazwę Pekan, która oznacza dosłownie „orzech zbyt twardy do zgniecenia dłonią”. W niektórych źródłach można znaleźć informację, że podczas zimy orzechy pekan stanowiły podstawę diety Indian. Zarówno sam orzech, jaki i drzewo na którym rosną – orzesznik jadalny – stanowiły ważny el
Orzechy brazylijskie surowe, całe, z dzikich lasów Amazonii. Orzechy brazylijskie, nazywane też orzechami pará, pochodzą z dziewiczych lasów deszczowych Amazonii. Rosną na drzewach orzesznicy brazylijskiej, które osiągają wysokość do 50m. Indianie nazywali je „boskim darem nieba” i stosowali w medycynie ludowej. Orzechy brazylijskie informacje ogóle i zastosowanie w kuchni: Orzechy brazylijskie pochodzą z dziewiczych lasów deszczowych Amazonii, drzewo, na którym rosną – orzesznica brazylijska, jest je
Orzechy ziemne - fistaszki, prażone, niesolone. Nazywane "złotem Inków". Orzechy ziemne, czyli fistaszki, to jedne z najbardziej popularnych orzechów na świecie, zwłaszcza w Europie i Stanach Zjednoczonych. Orzechy ziemne Coco Farm są prażone, niesolone co stanowi zdrowszą alternatywę dla orzeszków solonych. Orzeszki ziemne zastosowanie w kuchni: Orzechy ziemne to jedne z najpopularniejszych orzeszków goszczące na stołach na całym świecie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych. Orzechy arachid
Orzechy nerkowca surowe, ręcznie łuskane. Informacje ogóle – zastosowanie w kuchni orzechów nerkowca: Nerkowce wywodzą się z tropikalnych lasów Ameryki Południowej, obecnie uprawiane są również m.in. w Stanach Zjednoczonych, Indiach oraz Wybrzeżu Kości Słoniowej, co ciekawe nerkowce są bliskim kuzynem… mago! Nerkowce uważane są za jedne z najpyszniejszych orzechów na świecie, dzięki swojemu lekko słodkiemu smakowi oraz delikatnej miękkości. Orzechy nerkowca są pyszną, zdrową przekąską w przerwie od prac
Migdały surowe, nieprażone, niesolone. Dojrzewające w kalifornijskim słońcu. Informacje ogóle, zastosowanie w kuchni: Migdały, nazywane również „królem orzechów” to popularny superfood. Wartości odżywcze migdałów sprawiają, że orzechy te są bardzo cenione i polecane w wielu specjalistycznych dietach. Co ciekawe, orzechy te są tak naprawdę nasionami drzewa migdałowca zwyczajnego ale przyjęło się nazywanie ich orzechami. Na rynku mamy duży wybór różnego rodzaju migdałów, prażone, solone, czy migdały blanszo
Drobna mąka z mielonych, surowych ziaren cieciorki. Wysoka gęstość odżywcza. Mąka z cieciorki zastosowanie w kuchni: Mąka z ciecierzycy przywędrowała na polskie stoły wprost z kuchni Indyjskiej, gdzie znana jest pod nazwą Besan. Na bliskim wschodzie ciecierzyca jest bardzo popularna i spożywa się ją w różnych formach od ponad dwunastu wieków. Mąka z cieciorki to uniwersalny, kuchenny niezbędnik. Mąka z ciecierzycy ma szerokie zastosowanie w kuchni, jej główną cechą jest łączenie składników, dzięki temu z
Tapioka, skrobia z tapioki, z suszonego mielonego manioku. Naturalny zagęstnik, neutralny zapach i smak. Mąka z tapioki, funkcjonująca również pod nazwą tapioka czy skrobia z tapioki (skrobia z manioku), powstaje w procesie mielenia wysuszonych i odwodnionych bulw manioku. Maniok (Cassava) to roślina egzotyczna pochodząca z Brazylii, obecnie powszechnie uprawiana w Azji. Wraz z kuchnią azjatycką przywędrowała także do Europy. Mąka z tapioki może być zamiennikiem popularnej mąki ziemniaczanej, doskonal