Tapioka, skrobia z tapioki, z suszonego mielonego manioku. Naturalny zagęstnik, neutralny zapach i smak. Mąka z tapioki, funkcjonująca również pod nazwą tapioka czy skrobia z tapioki (skrobia z manioku), powstaje w procesie mielenia wysuszonych i odwodnionych bulw manioku. Maniok (Cassava) to roślina egzotyczna pochodząca z Brazylii, obecnie powszechnie uprawiana w Azji. Wraz z kuchnią azjatycką przywędrowała także do Europy. Mąka z tapioki może być zamiennikiem popularnej mąki ziemniaczanej, doskonale s
Mąka migdałowa jasna, drobna, Wysoka gestość odżywcza. Mąka migdałowa coco farm powstaje ze zmielonych migdałów bez skórki, dzięki czemu nie ma gorzkiego posmaku. Mąka migdałowa zostanie z pewnością doceniona przez osoby poszukujące zdrowego zamiennika popularnej mąki pszennej. Pomimo, że mąka migdałowa ma inną specyfikę niż mąka pszenna to z powodzeniem może posłużyć jako panierka, dodatek do ciast czy fit ciasteczek, a także można ją dodawać do ulubionej sałatki. Mąka migdałowa jest bardzo wartościowa,
Drobna mąka z mielonych, surowych ziaren cieciorki. Wysoka gęstość odżywcza. Mąka z cieciorki zastosowanie w kuchni: Mąka z ciecierzycy przywędrowała na polskie stoły wprost z kuchni Indyjskiej, gdzie znana jest pod nazwą Besan. Na bliskim wschodzie ciecierzyca jest bardzo popularna i spożywa się ją w różnych formach od ponad dwunastu wieków. Mąka z cieciorki to uniwersalny, kuchenny niezbędnik. Mąka z ciecierzycy ma szerokie zastosowanie w kuchni, jej główną cechą jest łączenie składników, dzięki temu z
Mąka z pełnego ziarna, bogata w błonnik, witaminy i minerały. Źródło białka. Mąka owsiana bezglutenowa zaliczana jest do żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która ma duże znaczenie dla zdrowia człowieka. W Polce zyskuje coraz większą popularność, natomiast od wieków znana jest i ceniona na północy Europy, w Skandynawii czy w Wielkiej Brytanii. Mąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia pełnych ziaren owsa wraz z zarodkami i otrębami. Przygotowana w ten sposób mąka pełna jest wartości odżywczych witamin i
Erytrytol zamiennik cukru naturalny bez cukru, bez kalorii. Erytrytol to naturalny słodzik, który nie zwiera cukru i kalorii. Może być stosowany przez diabetyków. Erytrytol zastosowanie w kuchni: Erytrytol jest naturalnym słodzikiem, jego poziom słodkości sięga 80 % cukru białego, ale kaloryczność wynosi 0 kcal, dlatego też zalecany jest osobom na dietach odchudzających. Spożywanie żywności zawierających erytrytol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po
Mąka z prażonych orzechów arachidowych, nieodtłuszczona. Keto dieta. Bogata w białko, witaminy i minerały. Mąka z orzechów ziemnych (arachidowych) Coco Farm powstaje w wyniku zmielenia prażonych orzeszków ziemnych, które nie są odtłuszczane przed mieleniem. Ceniona jest przede wszystkim za słodki smak oraz wyraźną nutą orzechów ziemnych. Mąka arachidowa jest cięższa niż większość mąk dostępnych na rynku, dlatego najlepiej sprawdza się jako dodatek do innych mąk. Jako że nie jest odtłuszczona, zapewnia wys
Olej kokosowy YoummYou o naturalnym zapachu kokosa, do masażu i pielęgnacji ciała oraz włosów. Filipińskie SPA w twoim domu. Dziewiczy olej kokosowy do masażu i pielęgnacji ciała: - czysty,- organiczny olej kokosowy, bez jakichkolwiek dodatków tłoczony na zimno ze świeżych orzechów- nieoczyszczony- o delikatnym zapachu i smaku kokosa- bez konserwantów Olej kokosowy stosowany jest w masażu balijskim oraz tajskim. Masaż ciepłym olejkiem doskonale nawilża skórę, która staję się jędrna i napięta. Dlaczego
Olej kokosowy YoummYou Bezzapachowy do masażu i pielęgnacji ciała oraz włosów. Filipińskie SPA w twoim domu. OLEJ KOKOSOWY DO PIELĘGNACJI CIAŁA ORAZ WŁOSÓW I MASAŻU YummYou 100% olej kokosowy bezzapachowy Olej kokosowy bezzapachowy powstaje przy użyciu tradycyjnych technik polegających na mechanicznym tłoczeniu i delikatnym oczyszczaniu miąższu kokosa. W procesie oczyszczania wykorzystywana jest naturalna substancja mineralna - ziemia okrzemkowa. Dzięki tym pracochłonnym i ekologicznym zabiegom znajdzie
Mielone siemię lniane, z surowych ziaren lnu, Keto dieta, wysoka wartość odżywcza. Odtłuszczone i rozdrobnione do postaci mąki surowe nasiona lnu brązowego (siemię lniane mielone). Mąka lniana ma wspaniałe właściwości wiążące ze względu na zawartość śluzu. Zastanawiacie się jak spożywać len mielony? Mąka lniana doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik jajka w m.in. przepisach dla wegetarian i diecie wegańskiej, zalecana proporcja to 1 łyżka mąki lnianej + 3 łyżki gorącej wody (może być wrzątek). Od
Orzechy brazylijskie surowe, całe, z dzikich lasów Amazonii. Orzechy brazylijskie, nazywane też orzechami pará, pochodzą z dziewiczych lasów deszczowych Amazonii. Rosną na drzewach orzesznicy brazylijskiej, które osiągają wysokość do 50m. Indianie nazywali je „boskim darem nieba” i stosowali w medycynie ludowej. Orzechy brazylijskie informacje ogóle i zastosowanie w kuchni: Orzechy brazylijskie pochodzą z dziewiczych lasów deszczowych Amazonii, drzewo, na którym rosną – orzesznica brazylijska, jest je
Pistacje solone prażone w łupinie. Energetyczna przekąska. Wsparcie układu nerwowego. Opis produktu Pistacje należą do szerokiej rodziny orzechów i nasion. Są to nasiona Pistacia vera, rośliny o bardzo starej uprawie, pochodzącej z obszaru między Syrią, Azją Mniejszą, Palestyną i Turkmenistanem. Pistacje informacje ogóle i zastosowanie w kuchni: Istnieje domniemanie, że Bliski Wschód jest ojczyzną pistacji, ponieważ jej uprawę można tam prześledzić od czasów starożytnych. Obecnie największymi dostawcami p
bez dodatku cukru, bez siarki Morele suszone naturalnie na słońcu, bez konserwantów – bez siarki. Całe owoce moreli, bez pestek to pyszny dodatek do sałatek, wypieków, Muesli, czy granoli. Możesz również użyć ją jako dodatek do domowej czekolady wegańskiej albo jeść jako samodzielną przekąskę. Suszone morele cenione są za wartości odżywcze, bogactwo błonnika oraz boru. Ciemniejszy kolor naturalnie suszonych moreli wynika z braku zastosowania siarki.
Keto pizza - mieszanka do wypieku dwóch spodów do pizzy bez zbóż, bez dodatku białka pszennego, skład na bazie 3 błonników i mąki łubinowej. Odpowiednie dla diet niskowęglowodanowych (lchf, keto), z niskim indeksem glikemicznym oraz wegańskiej. Ciasto na dwa spody do pizzy przygotujesz w kilka minut. Wystarczy do gotowej mieszanki dodać wodę, oliwę i sok z cytryny, opcjonalnie możesz dodać też drożdże dla podbicia smaku. Po wypieczeniu ciasto jest lekkie i elastyczne, a z dodatkiem ulubionych składników
źródło witaminy E i B2 Surowe orzechy włoskie to odżywcza przekąska dla małych i dużych. Cenione ze względu na wspaniałe wartości odżywcze, zwartość kwasów Omega3 i witaminy E. Dlaczego warto włączyć orzechy włoskie do swojej codziennej diety? Orzechy włoskie informacje ogóle i zastosowanie w kuchni: Orzech włoski to drzewo liściaście, które w stanie dzikim występuje w południowej Europie i środkowo-wschodniej Azji. Do Polski orzech włoski przywędrował w 1218 roku wraz z zakonnikiem imieniem Jacek Odrwąż.
Siemię lniane to roślina znana od wieków i stosowana przez pokolenia głównie jako remedium na różnego rodzaju dolegliwości żołądkowe. Kto z nas nie zna popularnej mieszanki ziaren i wrzątku? Choć niewątpliwie ten duet posiada właściwości kojące nie tylko dla żołądka, ale także wspaniale wartości odżywcze, to jego smak i konsystencja nie zachęcają do regularnego spożycia. A szkoda, ponieważ obecne w ziarnach lnu kwasy tłuszczowe, a szczególnie niezbędny dla naszego zdrowia Omega 3, a także witaminy, minera