Food Colours

Barwnik w proszku różowy 25g

Barwnik w proszku różowy 25g

Barwnik w proszku do aerografu oraz ręcznego malowania AZORUBINA E122 CZERŃ E151 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płyn w, (napoje, soki,

idź do sklepu
Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g

Barwnik w proszku biały - biel tytanowa 25g

DWUTLENEK TYTANU E171 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płyn w, (napoje, soki, galaretki, dżemy), wystarcząjące są dozy rzędu 50 mg/kg. Dla ci

idź do sklepu
Barwnik w proszku perłowy SREBRNY Metalic Dust Silver do aerografu i ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku perłowy SREBRNY Metalic Dust Silver do aerografu i ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku do aerografu i ręcznego dekorowania KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 DWUTLENEK TYTANU E171 Tylko do dekoracji Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykając w pędzelek z barwnikiem, delikatnie dmuchając na c

idź do sklepu
Barwnik w proszku perłowy ZŁOTY Metallic Dust New Gold do aerografu i ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku perłowy ZŁOTY Metallic Dust New Gold do aerografu i ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku do aerografu i ręcznego malowania KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA E172 Nowa receptura, nie zawiera E171 (dwutlenek tytanu) Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykaj

idź do sklepu
FREEZER SPRAY Zamrażacz do czekolady 400ml

FREEZER SPRAY Zamrażacz do czekolady 400ml

Zamrażacz do ozd b cukierniczych z czekolady, izomaltu. Pozwala usprawnić pracę nad wykonywaniem dekoracji, przyspieszając ich zastyganie. Błyskawicznie przygotowuje powierzchnie wymagające schłodzenia do dalszej pracy. Polecany do przygotowywania produkt w pokrywanych barwnikami o strukturze zamszu. Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem światła. Pojemnik pod ciśnieniem. Chronić przed

idź do sklepu
Klej spożywczy w żelu 26g

Klej spożywczy w żelu 26g

Klej spożywczy w żelu do łączenia dekoracji cukrowych i lukru plastycznego. Skład: woda, s l sodowa karboksymetylocelulozy E466 substancje konserwujące: sorbinian potasu E202 regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330 Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu opakowanie zawiera 26g kleju w żelu

idź do sklepu
Syrop glukozowy 500g

Syrop glukozowy 500g

Glukoza cukiernicza w postaci syropu to wysokiej jakości dodatek niezbędny w cukiernictwie. Używa się jej do słodzenia (lub dosładzania, łącznie z cukrem) wielu produkt w spożywczych, np. lod w, wypiek w, sok w i napoj w. W cukiernictwie glukoza służy r wnież do produkcji masy cukrowej (zar wno tej najprostszej do obkładania tort w, jak i lukr w plastycznych do modelowania). Glukoza reguluje proces krystalizacji, co sprawia, że masa się nie kruszy. Można jej r wnież używać do uplastyczniania czekolady.

idź do sklepu
GLOSSY SPRAY Lakier nabłyszczający do dekoracji 100ml

GLOSSY SPRAY Lakier nabłyszczający do dekoracji 100ml

Spray na bazie szelaku stosowany do nabłyszczania wyrob w czekoladowych, cukrowych oraz krem w. Składniki: E943a, E944, E943b, E555, E904 Pojemność 100ml. Należy rozpylać w odległości 15-20 cm od wyrobu, zaczynając od bok w. Po użyciu, przeczyścić alkoholem zaw r sprayu.

idź do sklepu
Barwnik w proszku perłowy SREBRNY Shimmering Dust Silver do ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku perłowy SREBRNY Shimmering Dust Silver do ręcznego dekorowania 20g

Barwnik w proszku do ręcznego malowania KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 DWUTLENEK TYTANU E171 Do stosowania w dekoracji Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykając w pędzelek z barwnikiem, delikatnie dmuchając na czubek n

idź do sklepu
GLICERYNA cukiernicza 60ml

GLICERYNA cukiernicza 60ml

Gliceryna cukiernicza E422 99% Gliceryna, będąc rozpuszczalnikiem tłuszczy roślinnych, znajduje zastosowanie w cukiernictwie do odtworzenia konsystencji wyschniętych barwnik w przywracając im gładką strukturę żelu. Jest ona r wnież jednym ze składnik w masy plastycznej. Jej niewielki dodatek pomaga uzyskać (lub w przypadku masy pozostałej z poprzednich projekt w odtworzyć) plastyczność i wilgotność masy. 60ml

idź do sklepu
Barwnik w żelu ZŁOTY NEW GOLD 35g

Barwnik w żelu ZŁOTY NEW GOLD 35g

Barwnik w żelu Opakowanie: Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika Zastosowanie: Gł wne przeznaczenie: barwienie polew żelowych, glazury, piping gelu Może posłużyć jako farbka do malowania, żel nie zasycha. Barwnik należy dodawać w małych ilościach, na przykład wykałaczką, aż do uzyskania pożądanego koloru. Składniki: glicerol E422, woda, krzemian glinowo-potasowy E555, barwnik: tlenek żelaza E172, substancja zagęszczająca dwutlenek krzemu E551, aromat, klej cukrowy CMC, emulg

idź do sklepu
Barwnik w żelu SREBRNY 35g

Barwnik w żelu SREBRNY 35g

Barwnik w żelu Opakowanie: Jedno opakowanie zawiera 35 gram barwnika Zastosowanie: Gł wne przeznaczenie: barwienie polew żelowych, glazury, piping gelu nie do spożycia Może posłużyć jako farbka do malowania, żel nie zasycha. Barwnik należy dodawać w małych ilościach, na przykład wykałaczką, aż do uzyskania pożądanego koloru. Składniki: Składniki: Woda, Gliceryna E422, barwnik(i): Dwutlenek tytanu E171, Tlenek żelaza E172, substancja zagęszczająca: Dwutlenek Krzemu E551, Karbo

idź do sklepu
Barwnik w żelu Power Gel RÓŻOWY - CLEARLY PINK  20g

Barwnik w żelu Power Gel RÓŻOWY - CLEARLY PINK 20g

Barwnik w żelu Opakowanie: Jedno opakowanie zawiera 20 gram barwnika Zastosowanie: Gł wne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki, Lukry, Styl Angielski. Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole. Zalety barwnik w w Żelu: Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody, Postać płynnego żelu ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania

idź do sklepu
Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g

Barwnik w proszku żółty słoneczny 25g

Barwnik w proszku do aerografu oraz ręcznego malowania TARTRAZYNA E102 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiwany kolor. Dla płyn w, (napoje, soki, galaretki,

idź do sklepu
Barwnik w proszku bordowy 25g

Barwnik w proszku bordowy 25g

Barwnik w proszku do aerografu oraz ręcznego malowania AZORUBINA E122 TLENEK ŻELAZA E172 BRĄZ HT E155 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykając w pędzelek z barwnikiem, delikatnie dmuchając na c

idź do sklepu