Barwnik w żelu Opakowanie: Jedno opakowanie zawiera 20 gram barwnika Zastosowanie: Gł wne przeznaczenie: Marcepan, Masy Cukrowe i Solne, Śmietana (w tym kremy niskotłuszczowe), Karmelki, Lukry, Styl Angielski. Ponadto: aplikacje wodnorozpuszczalne - ciasta, dżemy, galaretki, lody, napoje i alkohole. Zalety barwnik w w Żelu: Łatwość wrabiania w masy cukiernicze dzięki niskiej zawartości wody, Postać płynnego żelu ułatwia dozowanie i zmniejsza możliwość rozlania czy rozsypania
PURE COCOA BUTTER - to czyste masło kakaowe. Stosowane jest do produkcji czekolady - małe opakowanie doskonale sprawdzi w domowej cukierni. Masło kakaowe stosowane jest r wnież jako dodatek podczas tworzenia cienkich korpus w czekoladowych. Stanowi r wnież doskonałą bazę do rozpuszczania barwnik w spożywczych w celu zabarwienia czekolady. Dodatek masła kakaowego do czekolady pozwala zwiększyć jej płynność, a co za tym idzie wpływa na możliwości jej wykorzystania. Dodatek masła kakaowego do czekolady po
Barwnik w proszku do aerografu oraz ręcznego malowania KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA E172 Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykając w pędzelek z barwnikiem, delikatnie dmuchając
Barwnik w proszku do ręcznego malowania KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA e172 Do stosowania w dekoracji Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstrykając w pędzelek z barwnikiem, delikatnie dmuchając na czubek noża
Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego. Stosowany do dekoracji powłok tort w, tort w lodowych, deser w mrożonych, lod w, mus w, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady. Stworzony na bazie barwnik w nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych. W zestawie znajdują się dwie końc wki o r żnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury. Czarna końc wka delikatniejsze krycie. Ż łta końc wka mocne krycie i lepiej widoczna struktura zamszu. Smak białej czekolady. Pojemnoś
Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego. Stosowany do dekoracji powłok tort w, tort w lodowych, deser w mrożonych, lod w, mus w, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady. Stworzony na bazie barwnik w nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych. W zestawie znajdują się dwie końc wki o r żnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury. Czarna końc wka delikatniejsze krycie. Ż łta końc wka mocne krycie i lepiej widoczna struktura zamszu. Smak białej czekolady. Pojemnoś
Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego. Stosowany do dekoracji powłok tort w, tort w lodowych, deser w mrożonych, lod w, mus w, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady. Stworzony na bazie barwnik w nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych. W zestawie znajdują się dwie końc wki o r żnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury. Czarna końc wka delikatniejsze krycie. Ż łta końc wka mocne krycie i lepiej widoczna struktura zamszu. Smak białej czekolady. Pojemnoś
Efekt śniegu (zamszu) na bazie masła kakaowego. Stosowany do dekoracji powłok tort w, tort w lodowych, deser w mrożonych, lod w, mus w, monoporcji, kremu maślanego, śmietany, mas cukrowych, czekolady. Stworzony na bazie barwnik w nieazowych (AZO Free) oraz naturalnych. W zestawie znajdują się dwie końc wki o r żnej średnicy dyszy pozwalające uzyskać inne struktury. Czarna końc wka delikatniejsze krycie. Ż łta końc wka mocne krycie i lepiej widoczna struktura zamszu. Smak białej czekolady. Pojemnoś
Brokat w pudrze z dozownikiem KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA E172 PRODUKT DO DEKORACJI Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych Informacje techniczne: Barwniki Perłowe Metalizowane w proszku to pigmenty. W odr żnieniu od barwnik w kt re są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z ol
Barwnik w proszku do aerografu oraz ręcznego malowania CZERŃ BRYLANTOWA E151 AZORUBINA E122 BŁĘKIT BRYLANTOWY E133 Zastosowanie: Barwniki w proszku mają szerokie zastosowanie we wszystkich aplikacjach wodno-rozpuszczalnych. Dlatego nadają się do wszystkich mas zawierających wodę, m.in.: śmietana, galaretki, lody, masy cukrowe i solne, marcepan, wata cukrowa. Dozowanie: W przypadku używania wag laboratoryjnych, należy na małej ilości produktu, stopniowo dodając barwnik uzyskać poszukiw
Agar to doskonały zamiennik żelatyny odpowiedni dla wegan. Jest naturalny: produkowany z alg morskich nie posiada smaku ani zapachu. Jest bezpieczny dla zdrowia i niskokaloryczny. Wystarczy dodać go do ciepłego płynu. Agar inaczej agar-agar, to naturalny, niskokaloryczny środek żelujący i zagęszczający otrzymywany z alg morskich. To zamiennik żelatyny odpowiedni dla wegan. Nie posiada smaku a ni zapachu. Agar jest najczęściej stosowany w słodyczach, galaretkach, marmoladach deserach, przetworach owocowyc
Pektyna to doskonały zamiennik żelatyny odpowiedni dla wegan. Naturalnie występuje w wielu owocach. Najprościej m wiąc, to bezpieczny środek żelujący pochodzenia roślinnego. Dodatkowo pektyna jest bezwonna: nie zmienia smaku produkt w. Wystarczy rozpuścić ją w gorącej wodzie i dodać do zagęszczanej masy. Pektyna jest stosowana w przemyśle spożywczym jako środek żelujący, zagęstnik i stabilizator. Jest naturalna i pozyskiwana z owoc w: jabłek, cytrus w, śliwek, sk rek owocowych. To wspaniały pomocnik w p
Softener, zmiękczacz do papieru jadalnego: produkt w postaci płynnej do zastosowania na papierze waflowym. Do nanoszenia pędzlem. Dzięki unikalnej formule sprawia, że papier jest elastyczny, nie pęka, nie łamie się i nie kruszy podczas formowania. Dodatkowo zachowuje elastyczność na długo po wyschnięciu. Idealny do modelowania kwiat w i liści: pozwala uwypuklić strukturę oraz użyłkowanie. Znacznie ułatwia modelowanie kwiat w i innych dekoracji waflowych, zapobiega powstawaniu pęknięć i uszkodzeń. Można go
Brokat w pudrze z dozownikiem KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA E172 Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych Informacje techniczne: Barwniki Perłowe Metalizowane w proszku to pigmenty. W odr żnieniu od barwnik w kt re są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawierającymi wodę (np. galaretki) jak i z olej (np. czekolady), oraz s
Brokat w pudrze z dozownikiem KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 CARMINA E120 DWUTLENEK TYTANU E171 TLENEK ŻELAZA E172 PRODUKT DO DEKORACJI Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych Informacje techniczne: Barwniki Perłowe Metalizowane w proszku to pigmenty. W odr żnieniu od barwnik w kt re są cząstkami rozpuszczalnymi, pigmenty są nierozpuszczalne. Dlatego można je mieszać jak i z produktami zawi