Vinoferm

Kwas mlekowy 80% 100 ml

Kwas mlekowy 80% 100 ml

Kwas mlekowy stosowany do obniżenia pH zacieru.  

idź do sklepu
Karuk 100 ml

Karuk 100 ml

Płynny karuk inaczej zwany rybim klejem jest naturalnym, doskonałym środkiem klarującym do piwa, wina i soków. Odpowiedni do stosowania w niskich temperaturach. Wykorzystywany m.in. do klarowania piwa grodziskiego. Dozowanie 2-5ml/10l piwa/wina/soku.  

idź do sklepu
Drożdże szampańskie suche Bioferm Champ

Drożdże szampańskie suche Bioferm Champ

Drożdże o wysokiej tolerancji na alkohol (do 17%) i dwutlenek siarki (25-30 mg wolnego S02/litr). Wytwarzają niewiele ubocznych produktów fermentacji. Szczególnie polecane do win musujących, ale także dla rozruszania fermentacji która utknęła. Szczep ten z powodzeniem może być używany do wtórnej fermentacji piwa, a także do fermentacji piw szampańskich. Szczep: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Tolerancja na alkohol: do 17% Temperatura fermentacji:  15 - 30C Dozowanie: 2 g / 10 l przy normalnych waru

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Rouge

Drożdże winiarskie suche Bioferm Rouge

Drożdże specjalnie wyselekcjonowane do fermentacji aromatycznych win czerwonych z wysoką produkcją estrów i kwasów tłuszczowych. Często używane do produkcji win typu Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Merlot. Cechuje je szybki start fermentacji. Zawiera substancje hamujące wzrost drożdży dzikich. Szczep:  Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae Tolerancja na alkohol: do 15% Temperatura fermentacji:  12-35C Dozowanie: 2 - 3 g / 10l  Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok. 200 ml przegotowanej wody o t

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Killer

Drożdże winiarskie suche Bioferm Killer

Szczep specjalnie wyselekcjonowany do fermentacji mocnych win. Fermentują nawet w niskich temperaturach. Pozostawiają mało cukrów resztkowych. Polecane szczególnie do win typu Pinot Gris i Chardonnay. Idealne do wtórnej fermentacji win musujących. Zawiera substancje hamujące wzrost drożdży dzikich. Szczep:  Saccharomyces cerevisiae var. bayanus Tolerancja na alkohol: do 16% Temperatura fermentacji:  10-30C Dozowanie: 2 g / 10l gdy temperatura fermentacji > 15C, 3 g / 10l gdy temperatura fermentacji < 15C

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Aromatic

Drożdże winiarskie suche Bioferm Aromatic

Drożdże przeznaczone specjalnie do produkcji win bardzo aromatycznych. Produkują dużo estrów i innych substancji aromatycznych. Idealny do fermentacji win gronowych i owocowych z dużą ilością kwasu jabłkowego. Szczep:  Saccharomyces Cerevisiae var. Cerevisiae.  Tolerancja na alkohol: do 15% Temperatura fermentacji:  10-30C Dozowanie: 2 - 3 g / 10l Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok. 200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej. Drożdże powinny być przechowywane w lodówce.  

idź do sklepu
WYPRZEDAŻ Drożdże winiarskie suche Bioferm Cool

WYPRZEDAŻ Drożdże winiarskie suche Bioferm Cool

DATA PRZYDATNOŚCI: 01.03.2013 - drożdże przechowywane w idealnych warunkach w lodówce. Szczep drożdży idealnie nadający się do fermentacji w niskiej temperaturze. Może fermentować już w temperaturze około 8C! Wina fermentowane w temperaturze 13-17C mają owocowy charakter. Szczep:  Saccharomyces cerevisiae var. bayanus Dozowanie: 2 g / 10l gdy temperatura fermentacji > 15C, 3 g / 10l gdy temperatura fermentacji < 15C Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok 200ml przegotowanej wody o temperaturze pokoj

idź do sklepu
WYPRZEDAŻ Drożdże winiarskie suche Bioferm Malic

WYPRZEDAŻ Drożdże winiarskie suche Bioferm Malic

DATA PRZYDATNOŚCI: 01.12.2012 - drożdże przechowywane w idealnych warunkach w lodówce. Drożdże te obniżają o 50% zawartość kwasu jabłkowego w winie. Zbyt duża zawartość kwasu jabłkowego to częsta wada wina, powoduje kwasny posmak wina. Drożdże te mają neutralny profil smakowo zapachowy, polepszają ekstrakcję barwników z owoców, są więc zalecane do win czerwonych. Tolerancja na alkohol: 14-15% Temperatura fermentacji:  20-30C Dozowanie: 2 - 3 g / 10 l  Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok 200 ml pr

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Deux

Drożdże winiarskie suche Bioferm Deux

Drożdże do produkcji win słodkich o wysokiej zawartości cukrów resztkowych, Odpowiednie zarówno do win gronowych jak i owocowych, białych i czerwonych. Niska produkcja aldehydu octowego. Szczep: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus Tolerancja na alkohol: 12-14% Temperatura fermentacji:  15-20C Dozowanie: 2 - 3 g / 10 l  Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok 200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej. Drożdże powinny być przechowywane w lodówce.  

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Blanc

Drożdże winiarskie suche Bioferm Blanc

Drożdże polecane do fermentacji białych win stołowych, uwydatniają naturalne aromaty owoców/winogron (wytwarzają mało ubocznych produktów fermentacji. Szczep: Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae Tolerancja na alkohol: 14% Temperatura fermentacji:  18-30C Dozowanie: 2 - 3 g / 10 l  Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok 200 ml przegotowanej wody o temperaturze pokojowej. Drożdże powinny być przechowywane w lodówce.  

idź do sklepu
Knot siarkowy do dezynfekcji

Knot siarkowy do dezynfekcji

Knoty siarkowe są przeznaczone do odkażania beczek oraz pomieszczeń.  Knoty podczas spalania nie kruszą się i nie kapią.    Średnio spala się 1 / 4 do 1 / 2 knota przez 15 minut na beczkę o poj. 100 l w celu jej dezynfekcji.  

idź do sklepu
Kwas mlekowy 80% 100 ml

Kwas mlekowy 80% 100 ml

Kwas mlekowy stosowany do obniżenia pH zacieru.  

idź do sklepu
Karuk 100 ml

Karuk 100 ml

Płynny karuk inaczej zwany rybim klejem jest naturalnym, doskonałym środkiem klarującym do piwa, wina i soków. Odpowiedni do stosowania w niskich temperaturach. Wykorzystywany m.in. do klarowania piwa grodziskiego. Dozowanie 2-5ml/10l piwa/wina/soku.  

idź do sklepu
Drożdże szampańskie suche Bioferm Champ

Drożdże szampańskie suche Bioferm Champ

Drożdże o wysokiej tolerancji na alkohol (do 17%) i dwutlenek siarki (25-30 mg wolnego S02/litr). Wytwarzają niewiele ubocznych produktów fermentacji. Szczególnie polecane do win musujących, ale także dla rozruszania fermentacji która utknęła. Szczep ten z powodzeniem może być używany do wtórnej fermentacji piwa, a także do fermentacji piw szampańskich. Szczep: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus. Tolerancja na alkohol: do 17% Temperatura fermentacji:  15 - 30C Dozowanie: 2 g / 10 l przy normalnych waru

idź do sklepu
Drożdże winiarskie suche Bioferm Rouge

Drożdże winiarskie suche Bioferm Rouge

Drożdże specjalnie wyselekcjonowane do fermentacji aromatycznych win czerwonych z wysoką produkcją estrów i kwasów tłuszczowych. Często używane do produkcji win typu Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Merlot. Cechuje je szybki start fermentacji. Zawiera substancje hamujące wzrost drożdży dzikich. Szczep:  Saccharomyces cerevisiae var. cerevisiae Tolerancja na alkohol: do 15% Temperatura fermentacji:  12-35C Dozowanie: 2 - 3 g / 10l  Waga: 7 g Zalecamy rehydratację drożdży w ok. 200 ml przegotowanej wody o t

idź do sklepu