Wegetarianin.pl - W ofercie zdrowa żywność, orientalna, ekologiczna, bezglutenowa, niskobiałkowa, dla diabetyków, soki, syropy, oleje, przyprawy.
ŚWIEŻY ZBIÓR 2022!! Propolis (kit pszczeli) to produkt wytwarzany przez pszczoły, ze składników zbieranych z roślin. Właściwie składa się właśnie z kitu pszczelego i balsamu pyłkowego wytwarzanego w organizmach pszczół z pyłku kwiatowego. Propolis jest lepką i gęstą żywicą o charakterystycznym zapachu. W zależności od rejonu występowania pszczół, a zatem rośliny, z których zbierają surowiec, propolis może mieć różną barwę: pomarańczową, czerwoną, szarą, ciemnozieloną, brunatną lub czarną. W Polsce ź
Cieciorka w sosie pomidorowym 440g Ciekawe w smaku ziarna cieciorki, zanurzone w delikatnym sosie pomidorowym sprawią, że w kilka minut przygotujesz smaczny obiad lub kolację. Składniki: Woda, cieciorka 46%, koncentrat pomidorowy 23%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję i gluten), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], olej rzepa
Pasztet sojowy klasyczny Sante 113g Składniki: Woda, olej roślinny rzepakowy, białko sojowe 6%, kasza manna, ekstrakt drożdżowy, cebula 2%, koncentrat pomidorowy, sól morska, przyprawy naturalne, błonnik pszenny, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromaty. Produkt zawiera soję, gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, jaj, laktozy, gorczycy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 966 kJ/234 kcal - Tłuszcz: 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g - Węglowoda
Pasztet sojowy z koperkiem Sante 113g Składniki: Woda, olej roślinny, białko sojowe 7,0%, kasza manna, cebula, ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, sól, błonnik pszenny, koper suszony 0,5%, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromaty. Produkt zawiera soję, gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, jaj, laktozy, gorczycy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 1003 kJ/242 kcal - Tłuszcze: 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g - Węglowodany: 5,8 g w tym
Pasztet sojowy z pieczarkami Sante 113g Składniki: Woda, olej roślinny, białko sojowe 7,0%, kasza manna, cebula, ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, sól, pieczarki suszone 0,8%, błonnik pszenny, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromat (białka mleka z laktozą). Produkt zawiera soję, gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, jaj, laktozy, gorczycy. Wartość odżywcza w 100g produktu: - Wartość energetyczna: 1073 kJ/260 kcal - Tłuszcze: 23g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g -
Pasztet sojowy z papryką Sante 113g Składniki: Woda, olej roślinny, białko sojowe 7,0%, kasza manna, cebula, ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, sól, papryka suszona 0,9%, błonnik pszenny, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromaty. Produkt zawiera soję, gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, jaj, laktozy, gorczycy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 1081 kJ/261 kcal - Tłuszcz: 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g - Węglowodany: 6,0 g w tym
Pasztet sojowy z pomidorami Sante 113g Składniki: Woda, olej roślinny, białko sojowe 7,0%, koncentrat pomidorowy 5,8%, kasza manna, cebula, ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, sól, błonnik pszenny, hydrolizat białek roślinnych (soja, kukurydza), aromaty. Produkt zawiera soję, gluten. Może zawierać śladowe ilości selera, jaj, laktozy, gorczycy. Wartości odżywcze w 100 g produktu: - Wartość energetyczna: 1055 kJ/255 kcal - Tłuszcze: 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g - Węglowodany: 6,6
Paprykarz warzywny Sante 120 g Składniki: Ryż 23%, olej roślinny, teksturat sojowy 18%, woda, warzywa 10% (cebula, marchewka, pietruszka, papryka), koncentrat pomidorowy 5%, kasza manna, skrobia modyfikowana E1422, sól, ekstrakt drożdżowy, przyprawy naturalne, białko sojowe, ekstrakty przypraw naturalnych, aromaty. Produkt zawiera soję, gluten, seler. Może zawierać śladowe ilości jaj, laktozy, gorczycy. Wartości odżywcze w 100g: - Wartość energetyczna: 893kJ/215kcal - Tłuszcze: 14,5 g w tym kwasy
Soczewica zielona Soczewica to, tak jak inne strączkowe, roślina jednoroczna z rodziny bobowatych. Pomimo dużych wartości odżywczych w naszym kraju jest wciąż niezbyt popularna. Kojarzona jest głównie jako składnik dań wegetariańskich i wegańskich. Soczewica zielona nie rozgotowuje się, ale pozostaje sypka - to jej cecha charakterystyczna. Jeśli chcemy przygotować z niej pastę czy krem (do czego nadaje się idealnie, gdyż ma bardzo łagodny smak, a więc można ją dowolnie doprawiać i nadawać jej charakter)
Soczewica czerwona Soczewica to, tak jak inne strączkowe, roślina jednoroczna z rodziny bobowatych. Pomimo dużych wartości odżywczych w naszym kraju jest wciąż niezbyt popularna. Kojarzona jest głównie jako składnik dań wegetariańskich i wegańskich, a szkoda, bo soczewica jest skarbnicą witamin, składników mineralnych, jest również niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny. Soczewica czerwona, która jest najpopularniejsza, to pozbawiona łupinki soczewica brązowa (dzięki braku łupinki jest lepiej prz
Soczewica brązowa Soczewica to, tak jak inne strączkowe, roślina jednoroczna z rodziny bobowatych. Pomimo dużych wartości odżywczych w naszym kraju jest wciąż niezbyt popularna. Kojarzona jest głównie jako składnik dań wegetariańskich i wegańskich, a szkoda, bo soczewica jest skarbnicą witamin, składników mineralnych, jest również niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny. Soczewica brązowa, która charakteryzuje się wyrazistym smakiem, często jest składnikiem wegetariańskich pasztetów i pieczywa. Mo
Cieciorka (Ciecierzyca) - Groch włoski Ciecierzyca, znana także jako cieciorka lub groch włoski, to roślina strączkowa, której właściwości zdrowotne od dawna są docenianie w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego i Bliskiego Wschodu. W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu, czyli pasty do smarowania pieczywa. W Egipcie nasiona ciecierzycy traktowane są jako afrodyzjak, ponieważ działają silnie pobudzająco. Średnia wartość odżywcza ugotowanej (bez
Fasola azuki Fasola azuki, czerwona soja – gatunek rośliny jednorocznej z rodziny bobowatych. Uprawiana w krajach Dalekiego Wschodu: Japonii, Chinach, Korei. Aklimatyzowana i wprowadzona do uprawy w USA. Roślina szeroko uprawiana w krajach azjatyckich dla jadalnych nasion i kiełków. Zawiera ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny). Nasiona są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, kobalt. Wartość odżywcza w 100 g: Kraj pochodzenia: PERU W zakładzie pakowane są równie
Wartości odżywcze migdałów w 100 g Wartość odżywcza w 100 g: -wartość energetyczna 2608 kJ/623 kcal -tłuszcz 54,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,22 g -węglowodany 10 g w tym cukry 6,9 g -białko 24,1 g -sól 0,025 g Kraj pochodzenia: USA W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały produkty z dwutlenkiem siarki SO₂, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie w tych surowców.
Pistacje Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna (kcal) 562 Kraj pochodzenia: USA W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały produkty z dwutlenkiem siarki SO₂, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie możemy w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie w tych surowców.