To tradycyjne narzędzie do obróbki warzyw. Dzięki wysokiej głowni, ręka jest bardzo dobrze separowana od deski, co zapewnia komfortową pracę. Przypomina on wąski tasak czy tradycyjny nóż Nakiri, lecz w przeciwieństwie do nich ma on jednostronny szlif. Dane techniczne: Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa Rękojeść: drewno magnoliowe Twardość: 56-57 HRC Długość całkowita: 31,8 cm Długość rękojeści: 13,6 cm Długość ostrza: 16,5 cm Szerokość klingi: 5,0 cm Grubość klingi na pięcie: 3,0 mm
Przedstawiamy Yanagi najpopularniejsza odmiana noża do sashimi. ,,Yanagi” z języka japońskiego oznacza ,,wierzba, gdyż klinga kształtem przypomina kształt liścia wierzby. Doskonale sprawdza się do plastrowania surowej ryby i mięsa jednym cięciem. Yanagiba nie służy do filetowania ryb, ani krojenia ości, jest to model przeznaczony wyłącznie do krojenia miękkiego mięsa. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwią
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze – stal nierdzewna
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze – stal nierdzewna
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni Dane techniczne: Ostrze – stal nierdzewna
Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości. Yanagiba nie służy do filetowania
Nóż kuchenny do obierania marki Bunmei to wielozadaniowe narzędzie każdego szefa kuchni, idealnie sprawdza się w niemal wszystkich podstawowych czynnościach w kuchni od siekania warzyw po porcjowanie mięsa. Nóż Szefa kuchni to jeden z niezbędników, każdej kuchni, a długość 20 cm jest optymalna i odpowiednio wyprofilowana gwarantując użytkownikowi komfort i swobodę ruchu w codziennym użytkowaniu. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest równie
Doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj. Zachęcamy również do
Doskonale sprawdzi się w niewielkich pracach kuchennych, ostrze o długości 15 cm świetnie radzi sobie z obieraniem warzyw, owoców, jak również doskonale nadaje się do usuwania pestek czy gniazd. Ostry czubek pozwala szybko I dokładnie wykroić niechciane elementy. Uniwersalny nóż kuchenny, z powodzeniem może zastąpić długi nóż szefa kuchni, gdy staje się on nieporęczny. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwią
Nóż kuchenny do obierania marki Bunmei stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasowania prezentu pod naszych bliskich. Dowiedz się więcej klikając tutaj. Za
Przedstawiamy nóż kuchenny Nakiri przeznaczony do cięcia warzyw i ziół, prostokątna klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych składników. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwość dopasow
Przedstawiamy nóż Usuba, jest to tradycyjne narzędzie do obróbki warzyw. Dzięki wysokiej głowni, ręka jest bardzo dobrze separowana od deski, co zapewnia komfortową pracę. Przypomina on wąski tasak czy tradycyjny nóż Nakiri, lecz w przeciwieństwie do nich ma on jednostronny szlif. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. Wartym uwagi jest również grawer. To świetne rozwiązanie doskonale sprawdzający się jako upominek na wiele okazji. Główną zaletą jest możliwo
Przedstawiamy klasyczny japoński nóż zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb-odcinania głów, filetowania i patroszenia, również świetnie sprawdzi się przy krojeniu i sprawianiu różnych rodzajów mięsa. Dzięki zastosowaniu szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości przychodzi bez wysiłku. Szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach oraz przyśpiesza ostrzenie ostrza. Całość zapakowana jest w tekturowe pudełko, które świetnie sprawdzi się jako prezent. War
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa Rękojeść: drewno magnoliowe Twardość: 56-57 HRC Długość całkowita: 31,8 cm Długość rękojeści:
Bunmei Nóż uniwersalny 15 cm Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno magnolioweTwardość - 56-57 HRCDługość całkowita - 27,9 cmDługość ostrza - 15 cmSzerokość klingi